Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 147)

fifotron 

všechny recenze uživatele

Ako by som asi okomentoval film, od ktorého som tak moc očakával, až som to s tými očakávaniami prehnal. Waltz, Pitt a Tarantino dohromady - to predsa musí byť bomba. Musím povedať, že som sa prerátal. Je to ten istý Tarantino, ktorého mám tak rád, ale s menšou akciou, ktorú som od vojnového filmu očakával. Dlhé a hlavne pôsobivé dialógy na mňa urobili dojem (hlavne hneď prvý Waltz s mliekarom), ale to bolo asi tak všetko, čo je vhodné na tomto snímku obdivovať a vlastne - jediné. Film postavený na dialógoch, ktoré sa vozia na tej istej vlne, Vás predsa nemôže presvedčiť, aby ste dali tomuto filmu plných. Taktiež jedno veľké mínus je pre mňa rola Brada Pitta. Nič v zlom Quentin ale vedel by som si tam predstaviť tucet nie že lepších ale vhodnejších hercov. Waltz opäť úžasne, Oscar úplne zaslúžený a stáva sa z neho jeden z najobľúbenejších mojich hercov. ()

petrasninja 

všechny recenze uživatele

Quentin je borec, na všechny sere a přitom dá všem nažrat. Z jeho filmů vyzařuje radost, nadšení a láska. Místama je to asi delší, ale u mě se tenhle jev začal dokonale vytrácet po druhym shlédnutí, a pak už mi nezbejvalo nic jinýho než si držet klobouk!!! ()

Nefarian 

všechny recenze uživatele

Film to nebyl špatný. Bavil jsem se, sem tam se i pousmál a někdy zasmál-nevýhodou boje ve sklepě, je boj ve sklepě!- ovšem čekal sem něco jiného. Mylslím že by výsledek filmu byl stejný i kdyby byl zasazen do prostředí NY gangu a nebo novodobého divokého západu. Prostě reálnost, děj nebo nějakou myšlenku neočekávejte. Sledujte stím, že se chcete pobavit. A hlavně až bizardně působí kostra příběhu-parta amerických emigranských židovských vrahounů se nějakým záhadným způsobem dostala půl roku před dnem D na francouzkou půdu. Skalpují německé vojáky nebo snimy hrají nejoblíbenější americkou hru? Já myslel že si země Quentn dělá snad srandu. Jako mexickýho kytaristozabijáka? Proč ne. Zničená žena co s katanou pobije 1584547141 japončíků? Inu..proč ne. Ale židi zabíjející nácky včetně Hitlera stylem indiásnkých nájezdníků? To je silný tureček i na mě. 3* za nápad, Quentina a zábavu. Ale jako 5*? Panebože, za co? ()

gamer228 

všechny recenze uživatele

Dost povedený film od Tarantina, ale já osobně bych přidal několik scén kde se kosí,vraždí a mordují náckové.Škoda je že pokaždé když vidím hodnocení u nějakého filmu na ČSFD tak sem pak malinko zklamaný asi se budu muset přestat na to hodnocení dívat 9/10 ()

CHORCHOJ 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa ani minutu,excelentne audio-vizualne dielo pre vsetkych od menej narocnych az po narocnych.Kto ma Tarantina rad nie je co riesit, a kto ho rad nema nech si to aj tak pozrie,musi vsak najst v sebe trochu zmyslu pre nadsazku a nebrat vsetko smrtelne vazne a nehladat len realitu. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Me se to proste nelibi. Co fungovalo v Pulp Fiction a Kill Billovi nefunguje tady. V tydle dobe, v tomdle prostedi 2. svetovy. Zmineny filmy bastim hodne moc. Todle mi ale prijde jako dalsi pokracovani toho samyho jen zasazeny do jinyho pribehu, jiny doby...ke ktery to proste nesedi. Jsem hodne zvedavej na Djanga, jak to bude vypadat. Nerad bych si Tarantina zaskatulkoval jako rezisera, kterej toci Patek trinactyho na 9 pokracovani. ()

Kactaa 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém shlédnutí jsem svoje hodnocení opravila ze čtyř hvězdiček na pět. Hodně k tomu přispěl vynikající výkon Christopha Waltze, z jehož Hanse Landy jsem měla husí kůži až na zádech. A o vtipné momenty taky není nouze, nejvíc mi utkvělo závěrečné střetnutí Hanse a Aldo Rainea: Hans: "Co jste to udělal, za tohle vás zastřelí!". Aldo Raine: "To si nemyslím, spíš mě seřvou, a nebude to poprvé." 95% ()

ammina 

všechny recenze uživatele

od prvního nadšení uplynulo par let a ted už si ani nevybavím o co tam šlo, jen par scen. Ale to bude asi chyba v kratkodobe paměti uživatelky ammina ()

mirecmt 

všechny recenze uživatele

Tento kúsok vystihol túžby skoro všetkých ľudí, keď si človek niečo pozrie o holokauste tak sa cíti strašne, no Nehanební bastardi nájdu v každom z nás niekoho zlého kto by tým náckom spravil to isté ba ešte horšie........ponaučenie z filmu: čo nechceš aby urobili tebe, nerob iným. Keby to bola pravda tak žijeme v raji. ()

Madneo7 

všechny recenze uživatele

Dobrý Schweiger, výborný Pitt, ešte lepší Fassbender, no každopádne najlepší Waltz. To sú jediné 4 legitímne dôvody na 2,5 hodinové "čosi". Ách Quentin, Quentin. ()

PinkieCat 

všechny recenze uživatele

Fanouškové Tarantina spokojeně pomlaskávají a kochají se skvěle natočeným surovým filmem a perfektním scénářem. Scéna s baseballovou pálkou mě dostala, absolutní bomba (přítel si při ní zakrýval oči, je vidět, že ne každý může být "tarantinovcem" ). Brad Pitt v trochu nezvyklé roli byl docela příjemný, dokonce jsem v jednom z "panchartů" poznala i "Komisaře Rexe". Ráda vidím herce, které mám krapet zaškatulkované z omletých seriálových rolí v dobrých filmech po boku nejrůznějších hvězd. Je to takové zpestření. Naprosto geniálně však vykreslil Tarantino charakter důstojníka Landy - a Christoph Waltz ho samozřejmě výborně ztvárnil, ta jeho postava mě opravdu bavila a oživovala děj celého filmu. Takže skvělý filmový zážitek, doporučuji! Pozor však pro ty s citlivějšími žaludky, Brad chce skalpy nácků a také je dostane!!! ()

jelen10 

všechny recenze uživatele

Tarrantinův majstrštyk. Akční filmy z války jsou z drtivě většiny objetí některého z filmových klišé, ale to u téhle pecky jednoduše neplatí. Skvělé obsazení, především u Panchartů a jejich vůdce... to je frajer! Škoda, že to takhle všechno nedopadlo i doopravdy, aspoň by učebnice dějepisu nebyly tak nudný. ()

DarthHuzeCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti obsahují vše, co mi kdy na Tarantinovi vadilo. Už ani nevím, proč jsem se nechal přemluvit, abych se na to kouknul. Pokud jste příznivci Tarantinových filmů, asi se vám bude líbit, ale mě připadalo, jakoby to Quentin vytáhl z nějaký pořádně smradlavý žumpy. ()

Brisingr 

všechny recenze uživatele

Quentina Tarantina bezmezně obdivuji. Dokáže totiž udělat z naprostého nesmyslu dokonalý snímek. Panchartům se nedá vytknout vůbec nic. Jen by mě zajímalo, jestli opravdu všichni nasbírali těch sto náckovskejch skalpů... ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama