Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 148)

Brisingr 

všechny recenze uživatele

Quentina Tarantina bezmezně obdivuji. Dokáže totiž udělat z naprostého nesmyslu dokonalý snímek. Panchartům se nedá vytknout vůbec nic. Jen by mě zajímalo, jestli opravdu všichni nasbírali těch sto náckovskejch skalpů... ()

TheSabca1995 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino je v mych ocích génius. Nejen scénár, hudba a kamera, ale I volba hercu je dechberoucí. Brad Pitt svym tradicne dobrym vykonem neprekvapil. Velikou senzaci byl okouzlující, sarmantní ctyrmi jazyky mluvící Christoph Waltz aka Hans Landa. Tleskám. ()

tanyya odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno se točí okolo zabíjení němců. Sračka,nuda,hovadina,nechápu,jak se tento stupidní film někomu může líbit. ()

Sekyn 

všechny recenze uživatele

Chtěl by někdo něco vzkázat Quentinu Tarantinovi?.....já bych chtěl....bylo to opět výborný!! Tohle je prostě on. Je to také důkaz, že Pulp Fiction nebyla náhoda či náhlý zápal jednorázového nápadu. ()

pajapeta 

všechny recenze uživatele

Víc se kecá, než střílí. Když se střílí, nebo jinak vraždí, tak krátce, rychle, aktuálně. Šošana dobrá - masakr v kině, Hans Landa vynikající, taky dusná konverzačka s rychlým koncem v hospůdce ve sklepě se mi líbila. ()

Duston_Movie 

všechny recenze uživatele

Tarantinov film z čias 2. svetovej vojny? Čo lepšie si môžem predstaviť. Quentin sa stal mojim obľúbeným reťisérom po pár dobrých dielach. Áno, viem je to mainstream pozerať jeho filmy, ale keď ma niečo baví, nebudem to zapierať, kvôli ostatným :) Neviem, už čo sem mám písať, pretože ako idiot túto recenziu doplňujem po pár mesiacoch a myšlienky mám niekde inde :D Film bol dobrý, a tak dostáva 4 hviezdy ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

Tarantino, Tarantino, Tarantino...... :-) Kouzlo jedinečnosti.., takové to své "tarantinovské ID", které umí do svých snímků vdechovat..., zkrátka takový ten "jeho rukopis". Přesně takové to kouzlo, pramenící odjakživa z Tarantinovsko-rodriguézských profláklých akčních Béček.. Tentokrát se však objevuje ve velkofilmu s trochu větším rozpočtem a plně Ačkovým kalibrem. Nechybí samozřejmě systematické kapitolování, v tomto díle jde celkem o 5 kapitol . Přidáme li okouzlující herecké výkony - nejvíce u postavy poručíka Aldo Raina, charismatického drsoně dokonale ztvárněného Bradem Pittem a "židovského stopaře" Hanse Landu, jehož podobu fantasticky ztvárnil Ch. Waltz, máme zde zkrátka perfektní dílo, zasluhující minimálně smeknutí. Tak tedy smekám! :-) ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Měl jsem obavu, co nám Quentin naservíruje a jak to asi bude fungovat s Bradem Pittem - a ejhle - ono to funguje. Film se mi opravdu líbil a bavil mě. Ono tvrzení, že má film blízko k Pulp Fiction - není úplně od věci. ()

alandy 

všechny recenze uživatele

Humorně podaná hrůza historie. Co spadá do kategorie Tarantino tvorby, je automaticky považované za nejlepší tvorbu,a oprávněně!! Film nejde sledovat jinak než v originále, pak oceníte práci herců. Skvělý scénař a kamera je samozřejmostí. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Samotnému filmu by som dal 2,5* lebo Brad Pitt je antiherec, celá jeho nesympatická parta stojí za starú bačkoru a rozum v tomto ako i iných tarantinových filmoch pozřel koks. Ale zase zabiť vo filme Hitlera v takomto veľkom štýle - na tom som sa náramne pobavil. Čo film zachraňuje je skutočne úžasný Christoph Wlatz, ktorý podáva svoj životný výkon, ktorým totálne zatieni pittyho brada i všetkých ostatných hercov. Jeho essesáka si človek vychutná ako pohár skvelého vína a síce sa jedná o vedľajšiu postavu, priestoru sa mu našťastie dostalo požehnane. Za mňa 80%. ()

turbos 

všechny recenze uživatele

Podle mého vrcholné Tarantinovo dílo. Myslím že zde překročil hranici mezi filmem s cool hlášky a opravdovým filmem. Co se mi ale opravdu moc líbí na tomto dílečku je kontrast jednotlivých evropských kultur. Vedle sebe tu stojí živočišňí francouzi, elegantní a kultivovaní angličané v kontrastu s buranskými ale přirozenými američany a samozřejmě s formálními a někdy až upjatými němci. Na film se velmi hezky kouká a poslouchá, příběh průběžně zrychluje a zpomaluje, a několikrát vygraduje, dialogy jsou tak nabité, že si nevzpomínám na žádný jiný film, který by byl tak samozřejmí a přirozený. ()

syslicek1 

všechny recenze uživatele

Tarantino je jeden z nejlepších soudobých režisérů. Na Hanebných Panchartech jsem byla v kině a musim říct, že jsem odcházela z kina naprosto oněmělá, hlavně herecký koncert Christopha Waltze už na začátku filmu mě naprosto dostal. Před 14 dny jsem se znovu na Pancharty podívala a ten pocit, který jsem si odnesla tenkrát z kina, u mě prostě byl znovu, takže tenhle film nemůže dostat nic jiného než pět hvězd. Tarantinovo ruka při výběru herců byla opravdu na správném místě, vždy jsem lehce skeptická u Brada Pitta (nevím proč, ale příliš mě nikdy herecky neoslovil, oproti jiným hercům), ale v tomhle filmu jsem ho opravdu "žrala", hudební doprovod dokonalý. Takže tleskám panu Tarantinovi za tento mistrovský kousek. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

50% - Asi jsem tento film nepochopil. Přišel mi divný a o ničem. Jediný dobrý pocit, který si odnáším, je z dalšího famózního výkonu Christophera Waltze. Ale jinak? Spousta bezúčelné brutality. Ta by mi sama o sobě ani nevadila, ale má-li být jedinou náplní filmu, tak mi to nestačí. Nemám nic proti Bradu Pittovi, ale přijde mi, že v tomto filmu zahrál mizerně. O ději se snad ani nedá mluvit. Celé mi to nedávalo smysl. Takže bohužel. ()

pimpmybigmac 

všechny recenze uživatele

Neodolám. Quentinovi a jeho osobitému štýlu tvorenia filmov jednoducho neviem odolať. Dialógy, ako v každom jeho diele radosť počúvať, klasicky dlhá metráž nieje ani na okamih unavujúca, práve naopak, zniesol by som aj dlhšiu stopu. Napriek fiktívnemu deju, nemôže nezabaviť - komu by sa nepáčila židovská skupina mužov, ktorá zbiera skalpy a terorizuje nacistov. ,,And I want my scalps!'' Herecké obsadenie vynikajúce - od charizmatického Brada Pitta alias Apača Alda, výborného Fassbendera, jemnú M. Laurent po vierohodného Adolfa (M. Wuttke). Až teraz prichádza na radu Christopher Waltz, ktorého excelentný, ešte raz EXCELENTNÝ výkon stvárnenia Hansa Landu aka ,,Jew hunter,, bol tak charizmatický, až som mu skoro fandil. A ja sa len pýtam: Kde bol Christopher doteraz ? Film odporúčam pozerať s očakávaním zábavy a nie ako opis histórie - s tou má pramálo spoločného. ()

Protentoucel 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý film a kdybych historii neznal, určo bych dal hvězdiček pět , ale za to překroucení reality tomu prostě nemůžu dát pět hvězdiček, ale odvážný kousek, to se musí nechat ;) A protože mám rád když se někdo drží u historických filmů faktů, tak bych za normálních podmínek tvůrce takového filmu setřel a rozmazal to, jak jen by se dalo, ale protože mám Tarantinovu tvorbu rád a jeho originální nápady a retro bizarní vkus v rámci režije a scénáře, jejich formy, celkové podání a koncept, a vlastně i humor jeho tvorby, je mi jeden z nejbližších, proto, bohužel, nehodnotím objektivně a místo jedné hvězdičky, která by se za takové zvěrstvo spáchané na historii nejlépe hodila, dávám hvězdičky čtyři :) Ale je to opět originální tohleto spáchat,.. nu což, je to protě blázen, nebát se natočit něco takového.. a jak koukám na hodnocení, tak mu to zase vyšlo :D ()

Moravpat 

všechny recenze uživatele

Petelice největší, co jiného taky očekávat od Quentina. Ten mi, jako obvykle, dokázal vyrazit mozek z hlavy plátkem citrónu obaleném v masivní zlaté cihle. Brindat výrazy blaha je v tomto případě zbytečné, neboť by mi to zabralo kbelík hodin. Zmíním max. jednotlivé postavy, které byly více než perfektní a zajímavé, hlavně badass Col. Hans Landa, tvrďák Hjůgo Štiglic a samozřejmě apač Aldo. S pozdravem, Paťák. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film z 2. světové války jaký jsem viděl. Škoda, že to je jenom vymyšlená pohádka. I když si myslím, že pohádka také není úplně správné slovo, neboť tolik krve, brutálních vražd a mučení si spíše umím představit v nějakém hororu. Ať už však zařadíme Inglorious Basterds kamkoliv, musíme říct, že to bylo absolutně skvostné představení. Quentin opět stvořil skvělé veledílo, kde jeho podpis byl patrný skoro v každém záběru. Pro mě jako pro fanouška Quentinovy tvorby to prostě byla pastva pro oči. Navíc se zde sešla skvělá parta herců v čele s Bradem Pittem, který byl po dlouhé době absolutně úžasný. Asi jeho nejlepší výkon za hodně dlouhou dobu. Ale nebyl to jen on kdo podal skvostný herecký výkon. Prakticky každý herec zde předváděl skvělé herecké představení. Prostě skvělá akční dobrodružná hororová pohádka, která si rozhodně zaslouží pět hvězdiček. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama