Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 148)

Ariaan 

všechny recenze uživatele

Nesdílím to pětihvězdičkové nadšení. Film začíná velkolepě. První kapitola mě nadchla pocitem, že uvidím válečný film Tarantinovou rukou. Ovšem druhou jsem přetrpěl s pocitem trapnosti a přemýšlel, jestli to vůbec dokoukám. A tak to šlo celý film. Uchvatné momenty, záběry a zápletky se střídají s trapnými momenty plnými nesmyslů, zbytečnou brutalitou a pohrdáním příběhem. Možná kdyby Tarantino přepsal pár scén a vynechal reklamu na cesty do Izraele ... Hvězdy dávám za : Výkony evropských herců. Kamera. Výprava. Kostýmy. Kapitoly 1,3,4. ()

archetta 

všechny recenze uživatele

V téhle tarantinovce nestříká tolik krve jako v předchozích filmech a vůbec to není na škodu. Hned první scéna se skvělým záporákem Christophem Walzem (který umí čtyři světové jazyky a ve filmu nám to hezky předvede), vás zařeže do židle. Skvělá muzika, kamera, kostýmy... A hlavně ta slizká němčina v brilantních dialozích. ()

killberrybil 

všechny recenze uživatele

Tarantina mám rád, doopravdy. Ale tohle se mu krutě nepovedlo. Stupidní pohádka, propaganda, amerikanismuz. A kdybych mohl používat sprostá slova, použil bych i jiné ismy. Proti hereckému a filmařskému umu ani slovo. Ale je to až moc velká... Však si to slovo na šest domyslete. ()

Formiczz 

všechny recenze uživatele

A zase ten Tarantino. Dlouho jsem odolával, než jsem se na tento film podíval a musím upřímně říci, že nelituji svého rozhodnutí. Dlouho jsem si dělal chutě a když jsem se k tomu dostal, nebyl jsem zklamaný. Tarantino na mě vybalil svůj repertoár v plném znění. Nebyla snad chvilka, že bych se u panchartů nudil, možná jen scénka v hospodě, byla až přehnaně dlouhá, ale budiž. A Christoph Waltz? Jedním slovem - úžasný. Opravdu pan herec, který svým výkonem jednoznačně zastínil i tak perfektního Brada Pitta. 5* ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Tady opět nemám moc co dodat - obvyklá Waltzova úlysnost sem dokonale sedí. Pulp Fiction to asi nepřekonává, nicméně Tarantino je stále filmový génius. ()

doom.cz 

všechny recenze uživatele

Kvalitka. Začátek je na Tarantina nezvykle civilní a mrazivý, ale jak se film rozvíjí, Tarantino přidává na výrazu a ke konci je to už jeho klasika. ()

Lubess.Knopp 

všechny recenze uživatele

I přes některé překroucené scény,absolutně vynikající film v Tarantinově podání. Možná pro slabší povahy by bylo to těžší snést ..Fakt super!! ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Quentin už prostě točí jinak, než kdysi a já si nejsem jistý, jestli lépe. i Pancharti stojí hodně na dialogu, ale postrádám tam onen humor a nadhled, jako třeba v Pulp Fiction. Tam co věta - to hláška, neskutečně zapadající do charakterů jednotlivých postav. Tohle u Panchartů nenajdeme. O to víc je třeba vyzdvyhnout scénář - je vidět, že si s ním Quentin vyhrál. ()

kamak odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem shlédnutí tohoto filmu odkládala, ačkoli většina Tarantinových kousků patří k mým oblíbeným. Teď už vím proč - takovej pocit hnusu jsem něměla snad u žádnýho filmu. Ale nebylo to proto, že jde o slátaninu, která nemá s historií ani logikou nic společnýho, ani proto, že to je nekonzistentní ukecaná nuda. Ani z toho důvodu, že většinu postav, které by si zasloužily nějaké sympatie a se kterými by se dalo identifikovat, popraví režisér už v polovině. Je mi z toho zle kvůli glorifikaci tupého barbarského násilí páchanýho "hodnými a správnými Amíky" na "zlých náccích". Zatímco v předchozích filmech měla krvavá onanie nějakou motivaci (u Kill Billa osobní pomstu, u Djanga cestu na svobodu), tady se banda tupých buranů vyžívá v mučení svých protivníků se sadistickým uspokojením. O co byla tahle americko-židovská lůza lepší než ty náckové? Ne, skalpování po vzoru Apačů doprovázený rádoby prďáckýma kecama nebylo vtipný ani zábavný. Ale věřim tomu, že průměrný americký občan bude mít ze sebe hned o něco lepší pocit, že je součástí "spravedlivého" hrdinného národa, který zlákům (náckům, Rusům, teroristům...lze libovolně dosadit) vždycky po zásluze nakope prdel. A pak půjde podpálit nějaký to kino nebo vystřílet školu. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Pokládá-li někdo Pulp Fiction za nejlepší americký film dvacátého století, musí taktéž Hanebný Pancharty pokládat za nejlepší americký snímek dvacátého prvního století. A to zcela po právu. Quentin Tarantino umí vytřít zrak jako málokdo jiný. ()

miguel95 

všechny recenze uživatele

První věc, nedívejte se na film s českým dabingem, v originálním znění totiž pochopíte, proč Tarantino obsadil Brada. Jeho přízvuk je totiž jedna dobrá stará jazyková komika, na kterou už si dnes vzpomene jen málokdo. Druhá věc, pokud nechápe Tarantinovu tvorbu, ani se na film nedívejte, nemá to smysl, protože vám tento snímek nic neřekne. Co ale určitě stojí za shlédnutí je herecký výkon Christopha Waltze, jehož motorické, mimické a především jazykové výkony jsou výborné a celý film táhnou. P.S.: Najděte mi scénu, kde zahlédnete obličej QT, já jí pořád nemůžu najít a vypravěčem není. :D ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Tento film som už videl viackrát a ešte si ho pozriem. Je to ďalší majsterštyk majstra dusných zdĺhavých sku*vene napínavých situácií, vyplnených šachovo taktickými dialógmi, ktoré nemajú vo filmovom kumšte obdobu. Samozrejme, nebol by to Quentin, keby nebol jeho filmový steak poriadne krvavý, ale na to už sme snáď zvyknutí. Plukovník Landa v podaní Christopha Waltza bol jedinečný a dokonalý, jeho gentlemanskú prefíkanú zákernosť som si vychutnával každú sekundu jeho výstupu. Brad Pitt mi tu velmi nesedel, ale rešpektujem Quentinov výber. Taktiež absurdné vyvrcholenie mohlo byť trochu iné, ale v tom je práve sila režisérovho kumštu- urobiť film tak, aby diváka bavil a zároveň ho sral. Atmosféra bola ako vždy dokonalá, scény vypracované do detailu, herecké výkony vrcholné, niet čo dodať. Nemôžem hodnotiť inak ako plný počet. ()

ivvi 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik "tarantinoviek" bol tento film pre mňa jednoducho zážitok. Neskutočne prepracovaný snímok bez akýchkoľvek chýb, dokonalé zápletky plné zvratov a k tomu ako inak, úžasný hudobný výber. Osobne sa mi najviac páči charakter Shosanny & scéna jej príprav pred zrkadlom na osudnú noc v sprievode hudby Davida Bowieho. Aj keď mnohým príde scéna odohrávajúca sa v kine, ktoré je plné nacistických predstaviteľov v horiacich plameňoch prehnaná, mne sa naopak páčila a prišla ako aj keď šialené, ale spravodlivé zadosťučinenie Shosanny za jej rodinu a národ. ()

Dabling 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že nejsem velký příznivce filmů od Tarantina, tak jsem si tenhle film pouštěl bez sebemenších očekávání a ani se mi do toho moc nechtělo, ale pár lidí mi ho pořád dokola doporučovalo, tak jsem to přece jen zkusil a byl jsem příjemně překvapen. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale poslední kapitola a Hitlerův konec mě přesvědčil o té čtvrté. Konečně nějaký film od Tarantina, na který se rád podívám. ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Tarantinovský masakr, aneb - jdem si ulovit pár nácků. Stylová podívaná, geniální dialogy a smysl pro detail - vše má svoji příčinu a následek... Tento film má svoji identitu, tempo i zábavnost. Atmosféra je tradiční Tarantinovská, trochu drama, válečného mrcasení i western. Jeden z nejlepších filmů Tarantina. ()

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti se snaží "kopírovat" Pulp fiction, což jim de náramně dobře, protože za dílem stojí Quentin Tarantino, který vlastně ani nic jiného neumí. Ve výsledku se jedná o drsný válečný krvák, který mi nepřipadal tak vtipný jako ostatním a ani tak zajímavý jako ostatním. V podstatě jsem byl zklamán. Umírali moje oblíbené postavy a tvrdnul jsem nad hloupostí jiných postav, ano myslím na tebe Bridget. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Lituji jen toho že tu není 6 hvězd pro případ opravdu exkluzivního filmu...kterou bych mohla použít jen jednou...a šetřit si jí na něco opravdu extra....Dala bych je tomuhle filmu...Naprostá bomba,opravdu opojný filmový záčitek... Víš ty co Juteviči tohle by mohl být můj mistrovskej kousek...Tarantino moc dobře věděl že bude :-) ()

L_Into 

všechny recenze uživatele

Waltz sam by zaslouzil hvezd sest, nektere hlasky se taky hodne povedly. Jako celek byl pro me film az moc casto za hranici hyperboly/trapnosti. Ne, Tarantinovi na chut asi nikdy neprijdu.... ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama