Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 148)

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Tarantinův humor mi totálně sedí, což se mi potvrzuje i v tomhle filmu. Myslím, že jeden z nejlepších počinů tohoto roku. K mému překvapení většina lidí v kině zřejmě neměla páru, co je čeká, protože podle ohlasů čekali válečné drama. Opak je však pravdou a vztekající se Hitler nebo zničení nejvyšších vůdců Třetí říše v jednom kině je muselo hodně zaskočit. Mě ovšem Tarantino nezklamal a těším se, co bude dál :). ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Jůůůů, tak to jsem opravdu nečekala! Vůbec jsem neměla v plánu na pancharty jít, ale nějak mě úterní podvečer, kdy jsem měla vábivou vidinu dne volna díky státnímu svátku, lákal zavítat po delší době do kina - a vyplatilo se:-) Začala jsem se dívat nejspíš už se svým typickým úšklebkem, že se teda mrknu na typickej Tarantinovskej krváček - možná ucházející, možná propadák. Nicméně mi už od samotnýho začátku úšklebek mizel, protože se film začal odvíjet naprosto normálně, žádný střílečky, hektolitry krve, jak jsem se předem obávala. Co se "chutných" scén týče, tak mi vlastně vůbec nic nevadilo, sedělo to všechno k ději. Samozřejmě jak už je specialitou pana Tarantina, vše bylo okořeněno výtečnou muzikou...dokonalý Brad Pitt (jeho Arivedéérčii mi zní v hlavě ještě teď) a přímo excelentní Christoph Waltz, délka filmu mi vyhovovala, myšlenka taky výborná a konec přímo geniální...zkrátka mi to skvěle sedlo, jsem naprosto spokojená..až uvažuju nad pátou hvězdičkou, nakonec ale usoudím, že to až tak uchvacující a silný nebylo, takže dávám krásný čtyři hvězdy a opravdu nečekaně (bez ironie) uznávám, že umístění ve dvoustovce není jen tak od věci...povedlo se, Quentine:-) ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Po konci poslednej scény som sa rozosmial (nahlas), neviem či od radosti (z filmu) alebo od tej hlášky čo doprevádzala ten koniec, proste ma to dostalo, celé, wow, ďakujem QUENTIN! ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Tarantinova vize pádu třetí říše je o poznání zábavnější než ta, o které se dočtete v učebnicích . Celé to začíná jako regulérní drama z druhé světové. Ale už po půl hodině bude každému jasné, že tohle Quentin v plánu neměl. Rozjíždí se kolotoč historicky absurdních událostí, plný vyšperkovaných dialogů a bizardních situací. Tenhle film prostě nácky kope do řiti se vší rozhodností. PS: Musím zmínit naprosto vyjímečný herecký výkon Christopha Waltze, mrazení v zádech při jeho scénách je zcela na místě. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dlho som rozmýšlal na hodnotením. Film bol iný ako som čakal. Ale rozhodne nebol zlý. Ja fakt moc nemusím Tarantina. Ale bastardi sa mu vydarili. Takže nakoniec dávam slabých, ale fakt slabých 5*. Chýbalo mi tam trochu viac bastardov, trochu viac akcie, trochu viac masakru. Inak ale dobre. Z Brada Pitta som fakt zomieral akého šulína tam hral, Myslím, že o výkone Waltza sa už ani nedá písať. To bolo skutočne dokonalé. Nezaostávajpú ani ostaní. Počas celého filmu všetky postavy vedú svoje dômyselné hry, dialógy sú na vysokej úrovni a neraz som sa výborne zasmial. ()

MiCM 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu to nadšení.. Dobrá hudba, dobří herci, ale nuda bez akce.. Ne že by to bylo vyloženě nedodívatelné, ale přímočáré, bez nějaké hloubky, prostě úplně bez jiskry.. ()

Slintiik 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda! Po dlouhé době opět film, který mě dokázal doslova přibít k židli a nedovolil mi vstát, dokud neproběhly závěrečné titulky. Celých 153 minut se budete opravdu bavit, ať už skvělými hereckými výkony (konkrétně musím vyzdvihnout Brada Pitta, Christopha Waltze nebo Daniela Bruhla), brilantními dialogy nebo výbornou hudbou. Film opravdu nemá jediné hluché místo, je napínavý a má spád. Díky Quentine! Tleskám. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

První příběh je super, poslední 2 typicky ala Tarantino, zbytek mě moc nezaujal... Řekl bych, že se jeho filmy trochu poslední dobou přeceňují. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem zde nenašel tak přesný komentář, který shrnuje mé dojmy z filmu jako ten Civalův zde u Hanebných panchartů. Zkráceně odkáži na něj. Nevidím prostě žádné vizionářství, když Tarantino zasadí do prostředí 2. světové války westernové prvky, nevidím žádný majstrštyk z využívání Morriconeho. Narozdíl od Civala jsem sice asi trochu více zaujatý, protože ta arogance a nabubřelost co z Panchartů čiší mě skoro až uráží. Film roku? V žádném případě! 60 % [Druhé zhlédnutí] Ok, ok. Seknul jsem se a jdu teď na 90 % ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Hmmm... původně sem chtěl nechat jenom tenhle komentář, ale dovolím si ještě pár slov: Nemám rád Quentina Tarantina!! Je to úchylný a naprosto o ničem! Cival - přesně!! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických židovských vojáků pod vedením Alda Raineho (Brad Pitt) vede proti nacistům svoji vlastní válku. Daleko za válečnou frontou přepadá a zabíjí malé nacistické jednotky, čímž rozpoutává v řadách nepřítele pěkný chaos. Když se jim ale naskytne příležitost na velkou ránu - zničit celé vedení nacistického Německa při premiéře nového Goebbelsova filmu v Paříži, ani chvilinku neváhají. Ale netuší, že stejný cíl má i mladá Shosanna (Mélanie Laurent), které nacisté vyvraždili celou rodinu .. Čím to je, že ať Quentin Tarantino sáhne na cokoliv (detektivka, scifárna či válečný film), s jakýmikoliv herci (známými, neznámými) a i když si převrátí celou historii k obrazu svému, tak je to vždycky parádní pecka. To, co bych jako první kritizoval u jiných filmů, to pokřivení historie mi tady náramně sedlo, a nakonec jsem si říkal, proč ne? V nějakém paralelním vesmíru, se to klidně mohlo všechno stát takhle. Mezi herce si Tarantino vybral méně známé tváře (kromě Brada Pitta, který - ač hrál téměř hlavní roli, tak ve filmu skoro nebyl vidět), hlavní kauf ale bylo obsazení Christopha Waltze do role plukovníka Landy. Na to, že tento pán prozatím hrál jen v televizních filmech nevalné kvality, jeho herecký koncert zde je naprosto brilantní. A tak s napětím čekám, s čím přijde Tarantino příště :) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Válečné, národní, spiklenecké, americké, německé, židovské, franouzské, italské, filmové, skalpující, střílející, krvácející... Úžasné! Dvou hodin, které jsem trávila u filmu vůbec nelituji. Byla to přehlídka několika světových jazyků, charakterů a postav, hrdinství, čestnosti, národní hrdosti, zajímavé hudby, hereckých výkonů. Co se týče posledně jmenovaného, i když to byl záporák a zasloužil by přes hubu hned v první scéně, tak Christoph Waltz naprosto exceloval! Film, který musí být viděn (ať už jste proti Tarantinovi, či nikoliv). "Až budete doma, tak si určitě sundáte svojí SS-uniformu, že jo? A to se mi nelíbí. Tak vám udělám něco, co jen tak nesundáte!" ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Klasická tarantinovka s ohromně poutavými a často pěkně skličujícími dialogy, brutálními scénámi, perfektním humorem a hudbou, hutnou atmosférou, včetně propracovaných postav, které jsou podpořené skvělým hereckým obsazením. Film i přes svou delší stopáž nedokáže nudit, ba naopak, mrzelo mě, že musel "tak brzy" skončit. Jedním slovem mistrovské dílo. Tarantino se vyřádil a nemůžu se dočkat, až natočí další film. RECENZE ČESKÉHO BLU-RAY: V ČR prodávané Blu-ray Hanebných panchartů vydává společnost Bonton Film a nyní se krátce podíváme, co vás jeho případnou koupí bude čekat. Film je sestřihnut do poměru stran 2.35:1 a hned od první scény je radost na něj pohledět. Čiší z něj osobitý styl a především podání barev filmu ohromně padne. Detaily na tváře odhalí jakýkoli detail. Zrno téměř není vidět, ale přesto tam je. Svou dokonalost neztrácí ani v tmavších scénách a jednoduše nemám, co bych vytknul. Dokonalé. DTS HD zvuk u originální audio stopy se pyšní dalšími pozitivy. Ve filmu se hodně mluví, takže by přirozeně moc lidí nečekalo, že bude nějak extra, ale jakmile přijde akce, je to něco neuvěřitelného. Nevím, zda je to způsobeno tím, že jste předtím poslouchali pouze relativně tiché mluvení, ale musím říct, že jsem u akčních scén chvílemi ani nedýchal. Slyšíte úplně vše a to s takovou hloubkou, že se téměř stáváte součástí filmu. Takový zvukový zážitek jsem již delší dobu nezažil. Obsažen je i český dabing, který však lehce ztrácí smysl. Díky bohu, vše nepředabovali do čestiny - pouze anglicky mluvené dialogy. Těch však ve filmu není zrovna mnoho. Navíc se ani zdaleka nemůže vyrovnat originálu. Opravdu nedoporučuji. Zaprvé to není HD zvuk a za druhé bude dotyčný z velké části sledoval film s titulkami s občasnými (mně osobně nepříjemnými) změnami hlasu. Samozřejmostí jsou pak české titulky pro celý film, pokud si zvolíte originální stopu. Nyní přejděme k bonusům. Největším zklamáním je, že je český distibutor neobdařil českými titulky, takže angličtinou nedotčení jsou v pytli. Na ty ostaní ale čeká více jak 90 minut dechberoucích bonusů, které musí uspokojit i velkého fanouška. Ještě dodám, že jsou obsaženy anglické titulky, které mhoným (včetně mě) dopomůžou ke 100% porozumění. Není tu nic nudného. Vše jsem hltal jako film samotný. Nejdříve jsou tu dohromady přes 11 minut dlouhé 3 alternativní (prodloužené) scény. Poté "celý" 6ti snímek "Pýcha národa" promítaný v kině ve filmu a k němu velice vtipný 4 minutový "making of..." dokument o jeho vzniku - nebudu nic prozrazovat, ale rozesmál mě. Poté z bonusů nejdelší 31 minutová diskuze mezi Quentinem Tarantinem a Bradem Pittem s Elvisem Mitchellem, který klade otázky. Jedná se o další zábavný materiál, který díky těm třem ohomně sympatickým chlapíkům uběhne jako voda. Další na řadě je krátký 8 minutový dokument o původních panchartech - původním filmu. Poté dva rozhovory s Rodem Taylorem, který si ve filmu zahrál Winstona Churchila s celkovou délkou 10 minut. Další na řadě je krátký skoro 3 minutový sestřih zábavných hlášek obsluhovačky klapky a 2 minuty pozdravů pro střihače. Ve filmu se nachází spousta filmových plakátů, na které se zaměřuje další krátký 11 minutový film. Aby toho nebylo málo, můžete si ještě projít celkem 18 posterů k filmu, či zhlédnout 4 trailery. Jsem absolutně spokojen, že jsem do tohoto Blu-ray disku investoval a za mé peníze jsem byl naplno odměněn. Kdyby bonusy obsahovali české titulky (osobně mě to sice zas tak nevadí, ale chápu, že pro mnoho lidí to bude překážka) nebo alespoň komentář (tady to díky Quentinově osobnosti vyloženě zamrzí), šel bych do plného hodnocení. Takto dávám 90% a všem doporučuji! () (méně) (více)

uiu 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně asi nejlepší Tarantinovka. Děj nenarušuje zpřeházení kapitol, takže divák není zmaten a ztracen v ději a může si plně vychutnávat hereckou a režisérskou etudu. I když je příběh smyšlený, vše je do detailu podáno tak, že by člověk i věřit, že nějaká taková banda Bastardů existovala, ne-li, že spáchali atentát na Hitlera :) Scéna v hospodě je pro mě nejúžasnějším filmovým počinem a Michaela Fassbendera ráda uvidím v dalších filmech. Pro Christopha Waltze zasloužený Oscar za vedlejší mužskou roli. PS: Už jsem se setkala s tím, že se dost lidí hádá, jak to je teda se slovem parchanti x pancharti... Pancharti je schválně přesmyčka, neboť se nachází přesmyčka i v originále - Basterds namísto Bastards, takže se snad poprvé v historii český distributor strefil do názvu filmu a pohrál si s ním... což bohužel 90% obyvatelstva ČR nepochopilo... ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tento film by mohol byť vo svojej kategórii porovnaný s hocijakým iným "nacistickým" filmom (schindlerov zoznam) Dej bol veľmi plynulý a svižný, príbeh fakt oscarový a naviac perfektne zahrané postavy - na čele so slizkým Waltzom. (( 85% )) ()

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Christopher Waltz v jeho nejlepší herecké roli. Vynikající dialogy (to asi Tarantino prostě umí), scénky a samozřejmě prostředí a doba, do které je příběh zasazen. A samozřejmě Brad Pitt jako americký drsňák s vynikající italštinou :D... ()

civalII 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zmatlaného konce. Jsem přesvědčen, že šel zvládnout určitě lépe. Jinak by to bylo čistých 5*. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Nesmlouvavé, nemilosrdné, kruté, napínavé a vážně propracované ins letze Punkt. Autentické, Taratínovský ukecané, ale má to svůj význam....Herecké výkony a tím pádem obsazení jsou, jak je to u Qentína zvykem, nadnárodní a nadstandartní.....ich klatsche, überwältigend. Je to, ale nuda.............. ()

dysko 

všechny recenze uživatele

Na první pohled dost neobvyklý Tarantino. Ale během první projekce mi rychle došlo, že tady se vlastně nic moc nezměnilo. Dlouhé, předlouhé dialogové výměny, explicitně podané krvavé momenty, dlouhé nájezdy kamery, to všechno zůstalo, akorát je to zahaleno do slušivého nacistického kabátku, jehož majitele v nejlepším případě čeká památka, kterou už si nesundá. Navíc zde Quentin opravdu osobitým způsobem ukáže prostředníček všem učebnicím dějepisu a ještě stihne vzdát hold jednomu z nejhezčích povolání na světě - filmovému promítání. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama