Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 147)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut (tedy první kapitola) bylo fenomenálních. Bylo tu napětí, emoce, skvělá kamera i výtečná hudba. Přesně to, co jsem očekával a na co jsem se těšil. Počínaje druhou kapitolou jsem ovšem začal mít pocit, že to všechno přestává držet pohromadě a propojení jednotlivých kapitol je příliš povrchní, bez překvapení, zvratů a doplňování souvislostí, které bych zde očekával a které by do podobného stylu vyprávění dokonale pasovaly. Klasika jako Kill Bill, kde byl tento způsob vyprávění doveden k dokonalosti, zůstává v bezpečí nedostižných výšin. První kapitola 100 %, zbytek 60 % ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že přes předlouhou stopáž film není skoro nudný. Oceňuji, že přes veškerou vážnou nálepku, kterou film má, působí záměrně vtipně. Christopher Waltz mě nadchnul. To je asi ale tak vše, po takové megalomanské mánii probíhající před premiérou bych čekal něco trochu jiného. Trailer vypadal, že půjde o ultranabušenou záležitost. Pravdou je, že trailer byl vlastně polovina akčnosti celého snímku. Natočit to nikdo jiný, tak budu uznale pokyvovat, ale tohle je pro boha Tarantino. Takže eee, tohle nebylo ončo a já musím souhlasit v podstatě s Civalem. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že Tarantino válečný film točit nebude, ale přece jenom si myslím, že by ta parta náckobijců snesla mnohem více prostoru a s ním spojené akce. 85% PS: Pancharti zrají jako víno, po několika zhlédnutích jasně 5ti hvězdičková záležitost. Vymazlený film! 90% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Hugo... To jsi povýšil. To zírám, nadporučík. Se všemi těmi projevy nekázně. Vskutku pozoruhodné." Nejsem nějaký zvláštní znalec Tarantina, ale přesto jsem věděl, že mám čekat velmi svérázné pojetí 2. SV. Brad Pitt mě velmi překvapil. Především jeho předstírání italštiny s obrovským americkým akcentem mě velice pobavilo. Každopádně i přes mé obavy a dlouhou stopáž, která zde ovšem není na škodu, jsem byl spokojen a proto dávám 4*. ()

Modus 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne...Já tohle Tarantinovy nesežeru, jeho styl se liší od „normálních“ režisérů snad ve všem...Na jednu stranu to je dobře, jde si svou cestou a je mu jedno co si o tom lidé myslí, pro něj je ten film originální...To co jsem žral v Kill Billu nebo v Pulp Fictinu, mě tady znechucovalo...Zase film rozdělen na kapitoly, už zase litry krve a nechutné záběry...Výhodou je fakt, že samotní Parchanti jsou na vedlejší koleji a hlavní příběh se odehrává někde úplně jinde....Dialogy jsou tradiční tarantinovskou třešničkou na dortu a není tomu jinak ani tady, ale co se týče přirovnání k Pulp Fictionl, musím říct, že zas tak skvělé rozhodně nejsou....Jediné co mě snad potěšílo, bylo grandiózní finále...Tarantino je prostě šílenec, a né vždy se trefí do černého!!! ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem že je to dobré...ale že je to takhle dobré...to jsem tedy nečekala..!! Naprosto skvělé obsazení a skvělé herecké výkony.. Brad Pitt ukázal že v sobě ten talent pořád má, pokud má za sebou dobrého režiséra... Diane Kruger.. tuhle herečku jsem prostě nikdy moc nemusela, ale tady je dokonalá..! a samozřejmě Christoph Waltz.. pro mě (a asi ne jen pro mě) neznámá tvář.. po tomhle už asi nebude neznámá.. protože takový talent se snad nemůže ztratit.. ale kdybych chtěla pokračovat ve vypisování skvělých výkonů, tak bych tady vypsat celé obsazení, takže to asi takhle zakončím.. Je to pecka..!! ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Nesnáším násilí, skutečné, ani nafilmované, ale tento film udržuje od něj odstup, který i ty nejdrsnější scény udělall pro mne přijatelnými. Nadsázka a nadhled a k tomu černý humor činí z tohoto filmu téměř umělecké dílo. A hudební stránka filmu - jsem nadšená! ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Sin City docela šlo, Pulp Fiction jsou kult, který mám rád, ale tohle? to je MASTER PIECE ! krom jediného okamžiku a to trapného nezastřelení nácka do hlavy, kdy bylo jasné co se stane, mě tenhle snímek uchvátil! ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Ja sa proste citim oklamany, podvedeny. V nazve su basterdi, na plagate su basterdi, v trailery su basterdi, este aj ten obsah na csfd je o nich a nakoniec vo filme islo uplne niecom inom. Nemal to byt nakrvavejsi film o zabijani nacistov? Sorry, ale to je ako robit reklamu na dvojlitrovu kokakolu ale vo flasi je nakoniec liter a pol fanty....film bol fajn, narozdiel od vacsiny mne sa pacil aj Pitt (hlavne jeho talianska anglictina), o Waltzovi ani nehovorim. Bolo to sice na moj vkus pridlhe, ale dal by som tomu 4....keby som nebol nasrany ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Tarantino nikdy nebyl zcela mou krevní skupinou. Ale vcelku dobře se na to kouká, není to zcela prvoplánovité či řemeslně odfláknuté, takže jsem se ani těch 2.5hodiny nenudil (i když na sledování úplně "bez dechu" to také nebylo). Tj. film, který si 5x dokola za sebou nepustím - ale zas na druhou stranu mne (za pár let) podruhé neurazí. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Viem, že pri Tarantinových filmoch netreba veľmi rozmýšľať, ale nemôžem si pomôcť: Naozaj potrebujú Židia takýto obraz? Prvá scéna ma zaskočila svojou vážnosťou a potom už len karikatúry, čo strúhajú pózy s "cool" nápismi a lá Podfu(c)k. Tarantino chcel asi urobiť ďalšiu zo svojich gangsteriek, tentoraz s kulisami Francúzska okupovaného Nemcami, ale nepodarilo sa mu zaujať dostatočne dôkladný odstup od filmov so židovskou tématikou, pre ktoré je typická akási pieta. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Oscarový Christoph Waltz hrál tak nechutnou svini, až mi z něj běhal mráz po zádech, ale zároveň jsem čekala na každé jeho další vystoupení ve snímku, které by film okořenilo - ocenění za svůj výkon si vysloužil zcela oprávněně! Brada Pitta jsem si naopak nepřála vidět prakticky vůbec. Na barovou scénu si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Zoidlord 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný historií. Plně to splňuje moje pravidlo, že když už s něčim nemůžu nic udělat, tak si z toho dělám aspoň srandu. Hitler chce žvejku, americký komando kosí nácky a Tarantino to dokonale zpracoval... ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Hanebné pancharty jsem dlouho odkládala, jako bych po shlédnutém Kill Bill 2 ( i když ode mě obdržel čtyři hvězdy) už tušila, že Tarantino mi nejde úplně do noty. Začnu ale klady snímku. Oceňuji originalitu, s jakou tento režisér k svým dílům přistupuje, protože jeho rukopis je opravdu jedinečný. Absolutně mi nevadí fakt, že překopal historické skutečnosti a Hitler v jeho podání vyzněl jako směšný magor. Ale: asi nemám dostatečně vyvinuté a přizpůsobené divácké receptory na vychutnání si dlouhých, na mě až moc rozvláčných rozhovorů, kdy každé gesto, slovo i pomlka hraje zřejmě svou roli a má své místo, nedokáži ocenit pro mnohé umně namíchanou směsici drsných scén a černého humoru. K hereckým výkonům: Laurent byla jedinečná, Waltz dobrý a Pitt zapomenutelný. Poslední půlhodina byla dynamická a šílená - já si ji užila nejvíce. I přes výše zmíněné klady však musím poznamenat, že převážnou část stopáže jsem měla podobný pocit, jako bych byla na povinném filmu se školou...a ty nejsou moc populární. 60%. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Pancharti mě dost zklamali. Očividně další důkaz toho, že když film točí úspěšný režisér, tak se ne vždy jedná o skvělý film. Celý film mi příjde zmatený, lítá od jednoho děje k druhému, který se pak snaží splácat dohromady. Celkový dojem je nuda a zase jen nuda. Ani hudba nepřidá na hvězdičce. S bídou 3*, víc vážně ne. ()

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený film, napriek tomu nie som až tak spokojný. Možno som jednoducho očakával od Tarantina opäť niečo skvostné a nové a kultové a dostal som ,,len" poctivý kus filmarčiny s kvalitným hereckým obsadením. Film je naozaj zaujímavý námetom a spracovaním, čo však z toho, keď človek v určitých situáciach nie je mysľou vo filme a len tápa. Áno, niektoré scény sú skvelé a vyšperkované do dokonalosti, ale nie sú tak ,,do pamäti vrývajúce sa" ako to čakáme od Tarantina. Keby to točil hocikto iný, určite hodnotím o jednú hviezdičku vyššie. Navyše musím tvorcom vytknúť, že takmer všetko naservírovali v trajleroch atď. a výsledné zúčtovanie tiež nenapĺňa moje predstavy. Brad Pitt klasický v pohode, Mélanie Laurent odvádza asi maximum, potešila rolička Tila Schweigera ktorého môžem, jediný osobnostne ťahajúci je nácek v podaní Christophera Walza. A to je asi tak všetko, čo utkvelo z tohto filmu okrem hrátok s nožom a atmosféry, ktorá bola chvíľami naozaj vojnovo absurdne dramatická. Hodnotenie: 60% ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama