Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (3 145)

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený film, napriek tomu nie som až tak spokojný. Možno som jednoducho očakával od Tarantina opäť niečo skvostné a nové a kultové a dostal som ,,len" poctivý kus filmarčiny s kvalitným hereckým obsadením. Film je naozaj zaujímavý námetom a spracovaním, čo však z toho, keď človek v určitých situáciach nie je mysľou vo filme a len tápa. Áno, niektoré scény sú skvelé a vyšperkované do dokonalosti, ale nie sú tak ,,do pamäti vrývajúce sa" ako to čakáme od Tarantina. Keby to točil hocikto iný, určite hodnotím o jednú hviezdičku vyššie. Navyše musím tvorcom vytknúť, že takmer všetko naservírovali v trajleroch atď. a výsledné zúčtovanie tiež nenapĺňa moje predstavy. Brad Pitt klasický v pohode, Mélanie Laurent odvádza asi maximum, potešila rolička Tila Schweigera ktorého môžem, jediný osobnostne ťahajúci je nácek v podaní Christophera Walza. A to je asi tak všetko, čo utkvelo z tohto filmu okrem hrátok s nožom a atmosféry, ktorá bola chvíľami naozaj vojnovo absurdne dramatická. Hodnotenie: 60% ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to jestli měl film nějaký nedostatky nebo jestli se Tarantino opakuje....já za celou více jak dvouhodinovou stopáž nepocítil ani na chvilku pocit nudy a naopak se kochal....Výběr herců neměl snad žádnou chybu....Brad byl naprosto cool...výkon Christopha Waltze no comment...potěšil mě Michael Fassbender, který mě dostal už ve Fish Tanku..a především nádherná Mélanie Laurent na které jsem mohl v každém jejím záběru oči nechat....skvělý film, který má možná nedostatky, ale já si ho naprosto užil!! ()

fogs 

všechny recenze uživatele

Pěkně rozdělený film na kapitoly. Pan Tarantino ví jak mě zaujmout. Dobře jsem se bavil celý film. A masakr nakonec nebyl vůbec špatný! ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino je muž činu. Vynikající film převracejíc naruby druhou světovou válku. Není tu tolik akce jak by se zprvu čekalo, ale vynikající dialogy spolu s geniálním Christophem Waltzem vás nenechají v klidu. Výborný je i Brad Pitt se svým "vybroušeným" přízvukem. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Quentin nehezky nezvládl téma, viděl jsem frašky na II. světovou, ale toto mi nesedlo .... opravdu raději Starou pušku nebo Charlotte Gray ..... tady ani není moc co psát, jednoduše ujeté neplodným nešťastným způsobem bez obvykle (u Tarantina) celkem zdařilého ostrého humoru .... NEDOPORUČUJI :-( ()

Majduska 

všechny recenze uživatele

Co víc bych si mohla přát?? Tématika z druhé světové, boží obsazení, vtipné a propracované dialogy a úžasně slizký Christoph Waltz. ŽERU PANCHARTY!!!! ()

xxxleo 

všechny recenze uživatele

Tento film mně na první pohled zaujal hned dvakrát. Za prvé originálním názvem, za druhé tím kdo usedl na postu režiséra - Quentin Tarantino, v tuto chvíli jsem již věděl, že mě film nezklame. Trochu jsem měl obavy z Brada Pitta, ale byly zbytečné, role mu seděla dobře. Výborně se zhostil role Christoph Waltz, v roli nacisty. Je nutné podotknout, že film není autentický a je třeba se na něj dívat s nadhledem. Film má celou dobu energii i příběh, člověk se tudíž nenudí! ()

Hooya 

všechny recenze uživatele

Překonaná očekávání! Tento snímek je esence toho, co mám na Tarantinovi rád. Dlouhé, ale skvělé dialogy, při kterých se neustálé stupňuje napětí a kterým rozhodně nechybí pořádná dávka sebeironie. Špičkový výkon tradičně skvělého Pitta, jehož přízvuk, ať už v angličtině nebo v italštině, byl prostě k zulíbání. Děsím se představy, jak bude vypadat nadabovaná verze. Výkon Christopha Waltze hodnotím jako prvotřídní exhibici, která si rozhodně Oskarové ocenění zaslouží. Film, který má ambice stát se naprostou klasikou jakou je např. Pulp Fiction. ()

denisavary 

všechny recenze uživatele

Kdyby to jen bylo natočeno podle skutečnosti, to by se nám na to koukalo.... a Parchanty bychom brali jako celosvětové hrdiny. ..výborný film s ještě lepším obsazením... ()

Blondy. 

všechny recenze uživatele

Vím, že Quentin Tarantino je bůh, ale toto už je opravdu exelentní výkon. Měl jsem možnost vidět tento snímek v kine a jeste jsem se k tomu dostal úplnou náhodou, protože v ten den prestali dávát film na který jsme chěli jít a tak jsme si řekli, že skusíme toto a tedy nic jsem si o tom předem nepřečetl jen nám bylo řečeno, že jde o slusnej krvák. Jen co jsem usedl a začaly úvodní titulky řikam proboha on to bude western. Po příjezdu gestapa jsem zjistil, že jsem se mýlil a začal jsem se ponořovat to děje. Při rozhovoru v domě jsem přemejslel kdo je Christoph Waltz, protože jsem ho vubec neznal a sehrál to opravdu dobře (také za to dostal oskara). Sice se jedná o smyšlený vývoj války a konec války, ale zase filmy na Omahu, Moskvu, Ardeny, Perl Harbor atd. těch už je dost a proc tedy nepřispět tímto výtvorem? Opravdu jsem se ani na minutu nenudil a doslova jsem hltal každou scénu. Nakonec jsem byl rád, že původní plán na co půjdeme nám nevyšel a skončili jsme u tohoto filmu. Navíc se mi v jednom z mála filmů líbilo herecké nasezení a úmění Brada Pitta. ()

Viky.05 

všechny recenze uživatele

Viš ty co, Jantoviči? To by mohl byt muj mistrovsky kousek. Brad Pitt měl o svem skalpu jasno. A ja mam zase jasno o Tarantinovi- jeho nejlepši film ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Blázon a génius - áno to je Q. Tarantino a ďalší jeho podarený kúsok. Toto jeho dielko som videl už - ani neviem, koľkokrát a vždy sa neskutočne bavím! Jeho poňatie témy Druhej svetovej vojny a atentátu na predstaviteľov Ríše je ťažko vyjadriteľné slovami na tento virtuálny papier. Bastardi sú film, pri ktorom sa rozhodne človek nenudí ani sekundu. Skvelý B. Pitt a hádam ešte lepší Ch. Waltz, ktorý si za tento snímok dokonca odniesol oscara boli čerešničkou na torte. Veľa skvelých scén zvlášť s Hugom Stiglitzom :-) bolo doprevádzaných ozaj kvalitným zvukom. ()

S.Robie 

všechny recenze uživatele

U filmů tohoto typu se nejvíc bavím tím, jak Američani najednou dělají ,,po válce je každej generál" Za 2.sv to řešili, až když na ně zaútočili japončíci, tady dělají tajný odboj v Evropě, kterým sekají elitu nácků jednoho po druhém. Hold z 2 ostrovů, které jsou od nás vzdálené oceánem vypadají věci o moc snadněji :) proto 4 Jinak hvězdné obsazení skvělé, bravurní zpracované quentinovské, dnes už legendární, scénky- ve sklípku apod :) bravo ()

vera27 

všechny recenze uživatele

Díky panu Tarantinovi, jakožto skvělému režisérovi za tento snímek, kde vojenská jednotka panchartů likviduje nácky, opravdu výborný nápad. Alespoň trochu jsem si vybila svou zlost k němcům za jejich "hanebné" činy. Další plus je, že Tarantino si umí vybírat herce. Koho bych určitě zmínila je Waltz, který hraje Lovce židů a jehož herecký výkon mě naprosto ohromil, a proto ho musím zařadit do svých oblíbených herců. ()

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Inglourious Basterds to byla láska na první pohled, plně ale jsem se do toho filmu zamiloval až potom, co jsem ho viděl podruhé kompletně celý. A to takovým způsobem, že jsem měl v některých pasážích až husí kůži i přesto, že jsem věděl co přijde. Krvavý násilnický humor a přitom atmosférově skvěle zvládnuté scény, geniální hudba a ještě lepší scénář...to je prostě Tarantino v nejlepší formě. A to mě ani nevadí 150 minutová stopáž. Prostě a jednoduše dnes plnohodnotně doceňuji tenhle kousek a s hrdostí ho řadím na nejvyšší pozice co se týče nejlepších filmů vůbec. I think this just might be Tarantino's masterpiece. 100% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Krásne sú tie svetové dejiny. Nebyť zkazenej ľudskej povahy a túžby ovládnuť svet, nedočkali by sme sa takých skvelých filmov, ako je tento. Zaslúžený oscar za vedľajšiu rolu pre Christopha Waltza, ktorý spolu s Bradom Pittom sú o úroveň vyššie. A to aj ostatní herci podali výborné výkony. Od začiatku je film výborný a originálny, no postupom sa stále zlepšuje. Tento snímok som videl snáď už 20 krát, no rád si ho pozrieme kedykoľvek znova. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že s filmy Quentina Tarantina mám dlouhodobý problém. Buď to jsou naprosto dobré jako Pulp Fiction, nebo mne absolutně míjí jako Grindhouse: Auto zabiják. S mírnými obavami jsem proto přistupoval i k Hanebným panchartům, kteří mne však lákali jak zdařilými trailery, tak i látkou - mstou Židů na nacistech. Tarantino mne tentokrát hodně mile překvapil. Čekal jsem sice více akce, více zabíjení nácku chladnokrevnými záškodníky, přesto mně film dostal svým dějem a hlavně svými dialogy, které přesně stupňují své tempo. Na dialogy režisér tentokrát klade velký důraz a dostávají ve filmu větší prostor než samotná akce. Přesto, že se film v podstatě odehrává v alternativní historii, obsahuje až nevídanou a dle mne i velmi hloubkovou kritiku nacistické ideologie, k čemuž dochází z několika úhlu pohledu. Herci Brad Pitt, Christopher Waltz nebo Michael Fassbender ve filmu herecky excelují a dávají na první pohled plochým postavám třetí rozměr a pro krásné modré oči Mélanie Laurent bych s radostí vraždil i já... ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama