Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

To bolo úžasné !!!!!! Teraz už viem odkiaľ pochádza K-Billy's Super Sounds of the Seventies. Nachádza sa tu úplne všetko čo mám na Tarantinovi rád. úchvatné dlhé prirodzené dialógy akoby vystrihnuté s krčmy, mnoho zaujímavých postáv hrajúcich v podstate bežných ľudí v bežných situáciach. True Romance+Reservoir Dogs+Kill Bill to je My Best Friend's Birthday. Na to v akých barbarských podmienkach vznikal tento film je to absolútne dokonalé. Dumanie o filmoch a hudbe v tomto podaní nemá chybu. Hudba, bolo jej síce málo ale aj tak, bola tá správna Tarantinovská. Vo svojej podstate sa tento maník s videopožičovne nikdy nezmenil.. Mení sa iba rozpočet jeho filmov.. Dávam plné hodnotenie už iba za fantastický výkon samotného Tarantina.. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Naprostá, i když širšímu publiku prakticky neznámá kultovka, kde Tarantino poprvé ukazuje svůj svérázný exibicionismus, rozmlouvá o filmech za doprovodu úžasných písniček (potěšilo mě především Ballroom Blitz od Sweet) a spoza kamery úspěšně diriguje partičku neherců. Oceňuji Tarantinův rukopis a novátorský přístup k vyprávění, který dotáhl k dokonalosti ve svých následujících filmech. ()

Reklama

Callas 

všechny recenze uživatele

8/10 Tarantino ve svém prvním filmovém počinu - a je to poznat. Každý, kdo zná alespoň něco z dílny tohoto filmového velikána, hned pozná jeho rukopis. Dlouhé působivé dialogy, undergroundové prostředí, atd. Ovšem ještě zdaleka to nedosahuje kvalit jeho následujících snímků (už kvůli hereckému obsazení). Možná bych hodnocení zvýšil, kdybych viděl dílko celé, ale jak jsem se zde dočetl, není to už možné. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Je opravdu velká škoda, že se film nedochoval celý. Avšak i z tohoto fragmentu již lze poznat, že se jedná o dílo velmi svébytného a talentovaného tvůrce. Největší silou filmu jsou brilantní dialogy a i poměrně přesvědčivé herectví všech zúčastněných, kterým kraluje především samotný Quentin. Nasmál jsem se moc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....a na tříletého takhle uvažujícího je to depresivní....... Quentin Tarantino lehce napodobujícího Elvise si jako DJ jednoho rádia celkem užívá. A šňupáním bílého prášku to jen začíná. CITÁT - Eddie Cochran........ Kapitola 2 - Mickej a jeho přítelkyně. CITÁT - Moje teta miluje Elvise........ A jak sám říká hlavní hrdina Clarence (Q.T.) - Kdybych někdy chtěl šukat chlapa, byl by to Elvis.......... Mickey má narozeniny a také má přátele a Clarence je přítel, který připravuje pro Mickeyho nezapomenutelnou oslavu. CITÁT - Tvá prdel je trávník a jí jsem trávníkář!!!!!!......... Je to hravé, přátelské, srandovní, parodující se spoustou hudby, ale prostě hodně věcí tomu chybí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Herečka Linda Kaye (Ex priateľka) sa neskôr stala kaskadérkou. Quentin Tarantino (Clarence Pool) ju obsadil neskôr ešte ako ženu, ktorá bola vytiahnutá z auta vo filme Gauneri (1992). (Raccoon.city)
  • Quentin Tarantino na svém debutním snímku pracoval tři toky, což lze poznat například na délce vlasů některých postav nebo i rysech v obličeji. (karlik4801)
  • Film vznikol v čase, keď Quentin Tarantino (Clarence Pool) pracoval vo videopožičovni v Manhattan Beach v Kalifornii, ktorá v súčastnosti už neexistuje. Keď jeho kolega Craig Hamann (Mickey Burnett) napísal krátky 30 až 40-stranový scenár, Tarantino sa pripojil k projektu a scenár sa rozšíril na 80 strán. Hamann a Tarantino si vo filme zahrali spolu s niekoľkými kamarátmi z videopožičovne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama