Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh Jerry Maguirea je ako naháňanie sa za americkým snom. Úspech a peniaze, ktoré pomaly a systematicky podkopávajú morálku, priateľstvo a to čo nás prinútilo skutočne bojovať o tie sny. A to lásku. Ja viem, začínam tak prehnane sladko, ale ono to tak je. Nech sa snažím napísať niečo racionálne pravda je taká, že tieto veci sa jednoducho musia hovoriť takýmto hlúpym spôsobom aj keď hlúpe nie sú. Jerry Maguire je totiž ten, ktorý stratí všetko na čom mu záležalo aby si uvedomil, že to vlastne potreboval nájsť. Crowe natočil film, ktorý dokáže zasiahnuť každého, kto ešte verí, že takéto veci sa aj dnes môžu stať. Tí, ktorý tomu neveria si môžu zase užiť naozaj poctivú ukážku filmárčiny. Detailnosť a premyslenosť charakterov, spolu z technickým spracovaním, ktoré neponúka nič svetoborné, len vás pomaličky vťahuje do deja, umožňujú Croweovi ako tvorcovi dospieť a jeho slová, konečne zanechávajú dojem. Toto je ten film, kedy sa zapísal medzi elitu a kedy sa jeho rukopis, aj keď založený na klišé a emocionálnom vydieraní, zaraďuje medzi dokonalé ukážky amerického, romantického, komerčného priemyslu. V týchto vodách Crowe pláva často. A dodnes to u neho nie je o zlých filmoch. Ale o svojských príbehoch, ktoré sú nám vždy viac, či menej povedomé. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně sportovní film, ale přesto o sportu. Zajímavá byla ta romantická linie, protože se tam motalo děcko a kamarádství místo lásky. Ale co by to bylo za Cruisea, kdyby se z toho všeho v pohodě nedostal a ještě u toho stihnul rozhazovat svoje švihácký úsměvy. Vždy mě dokázaly udivovat takové ty různé domácí debatní spolky, no tenhle s rozvedenejma drbnama byl ten nejúděsnější. Jednou se mi film líbil, než jsem zapomněl, o čem to bylo. Podruhé už jsem si na to vzpomněl, ale už se mi tak nelíbil. Ale stejně jsem si ho užil. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kočkopes. Chvílemi se to tváří jako sportovní drama, chvílemi jako rodinná / romantická komedie, chvílemi až jako psychologické drama... ale dohromady to není nic, respektive od každého trochu. Romantická linka mezi Tomem A Renée jen horko těžko uvěřitelná, Oscar pro Goodinga jr. překvapil, protože mi většinu času svým přehráváním a afektovaností lezl na nervy... 50% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Posledních 15 minut bývám vždy dost naměko a to pro mě není zrovna lehké přiznat :-) Svižně natočený mix žánrů, s výborný Cruisem (člověk rád zapomene na jeho sektářské ambice) a Goodingem Jr. (po překvapivě proměněné oscarové nominaci jeho kariéra hvězdných výšin žel bohu nedosáhla - spíš naopak) a také mladou Zellwegerovou, která je tu ještě docela sympatická a nedělá ty své současné křenivé ksichty a grimasy. 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire nepatrí medzi Tomove najlepšie filmy, ale je to rozhodne veľmi zaujímavý film. Každý herec je veľmi dobre vybraný. Napríklad Cuba Gooding Jr a Tom Cruise boli výborní. Zviditeľnila sa tu ale hlavne krásna a ešte mladučká Renée Zellweger. Film je zaujímavý, romantický a miestami aj vtipný. Tom Cruise tu po dlhej dobe naozaj hviezdi, ale stále je na míle vzdialený od svojho najlepšieho hereckého predstavenia. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)
  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)
  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama