Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (242)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Trošku přeceňovaný film - přečetla jsem spoustu hodně pochvalných kritik, zjistila, kolik získal nominací na Oscara a po shlédnutí se nestačila divi, co že vlastně na tomhle filmu někteří vidí. U mně jde o průměrný příběh se sympatickými herci. Nic víc, nic míň. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Že by mě to ohromilo, to tedy opravdu ne. Cuba Gooding je trapný, i když pořvává "Ukaž mi ty prachy!!" Jerry Maguire není vyloženě špatný film, jen tak nějak nemá tempo ani humor ani moc romantiky a to je při délce víc než dvě hodiny docela zlé. Akademie je kolektivní úchyl. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to taková sportem šmrncláí romantika. Zpočátku se mě zdálo, že Tom docela dost přehrával, pak Cuba hrál hodně od realu hodně vzdálenou postavu, ve finále mě přišla nejlepší Renéé. Nebylo to špatný, ale proboha 138 minut ? To je i na lenochoda příliš mnoho času na jednom místě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento film je první, kterým jsem si okusil tvorbu režiséra Camerona Crowea. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale z Jerryho Maguirea mám dobrý pocit. Celou dobu film ostře balancuje na tenké hraně mezi komedií a dramatem. Záleží taky na divákovi jak se rozhodne film přijmout. Já jsem se na jednu stranu bavil občasnými hláškami nebo hereckými výstupy, ale taky jsem sledoval vcelku zajímavé osudy lidí, kteří to chtějí za každou cenu někam dotáhnout. Jerry Maguire to chtěl dotáhnout rozhodně daleko. Na konci filmu pak záleží na divákovi jak jeho "úspěch" posoudí. Film má trošku jiný problém a tím je vypravěčství Camerona Crowea. Crowe střídá tempa. Chvíli to ubíhá a chvíli se to nechutně vleče. Vynikající kamera Janusze Kaminského, která zaujme hlavně úžasnou procházkou po kanceláři po tom co Maguire dostane padáka. Taky OST, složený se z více či méně známých písniček, rozhodně uši neutrhne. Tom Cruise v hlavní roli je naprosto excelentní. Abych pravdu řekl, tak se mi zde líbil ještě víc než v Magnolii a to už je vážně co říct. Renée Zellweger je hezká a navíc opravdu umí hrát (ale furt se nemůžu zbavit pachuti s názvem Deník Bridget Jonesové ). Jerry Maguire je film, který rozhodně stojí za vidění. Možná se vám budou dvě hodiny dvacet minut zdát trochu moc, ale věřte, že čas vložený do filmu, za to rozhodně stojí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která těží z herectví a "krásy" Toma Cruise podporovaného Cobou Gooding jr a Renée Zellweger. Cameron Crowe opět dokazuje, že mána to být kvalitní a úspěšný režisér, ale nedokáže to pořádně prodat. Každý jeho film vyzní tak napůl mezi géniem a propadákem. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mezi Cruisem a Zellweger to moc nejiskří, objevné to příliš není a sport to vidělo tak z rychlíku, ale užil jsem si každou minutu. Crowe je kouzelník. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Obě linie, sportovní i (ne)romantická mě bavily. Cuba Gooding Jr. byl fakt dobrej a i když jsem jeho možnost zranění neprožíval, jak třeba u Vítězů a Poražených, tak mi na jeho osudu záleželo. I Cruisovi jsem přál, aby byl šťastnej a měl prachy. Dětský herec byl vtipnej a nesral mě. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Věřte nevěřte, každý díl Dobrodružství Toma a Jerryho v sobě má víc komedie, dramatu i sportovních výkonů víc než tenhle upovídaný Jerry Maguire s Tomem v hlavní roli. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhé, prostredie športu mi nič nehovorí, dialógy a jednotlivé scény bez stopy výnimočnosti a ani herecké výkony nestoja za veľa, s výnimkou oscarového Cubu Goodinga Jr. Nie je to zlé, ale nijako mimoriadne ma to nechytilo a Cruise je tentoraz nesympatický. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání - podle některých nadšených reakcí jsem čekal mnohem více. Ale obětí Cruise a Goodinga mě rozplakalo... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tomík v x-té roli sebemilujícího yuppieho, lehce zahnědlý od rektálního alpinismu v pohořích svých klientů, hodně přehrává a uvrhuje svou postavu v trapnost. Kdo ho má zdokonalit tentokrát? Ano, vážení přátelé karamelu, je to bláhová samoživitelka Renée, která vše opět zakládá na pohledu myšky, kterou zrovna probudil pluh a musí se dívat na Colina Firtha v šíleném svetru. Do toho city ždímající brýlatý chlapeček, který by mohl být s Kevinem sám doma a uječený Cuba Gooding mladší. Ten si kromě Oscara zasloužil i nacpat do huby podhuštěný míč a zavolat k tréninku puntera.. Od Crowea jen krutě přeceňovaná šestáková romantika, ke všemu na fušersky podaném sportovním pozadí. Bossův sentimentální oplodňovák Secret Garden si zaslouží něco méně triviálního.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. Ze začátku se mi "Jerry" moc líbil, a to zejména díky originálnímu námětu, protože filmů o sportovních agentech a jejich svědomí skutečně nebylo natočeno mnoho. Ale po chvíli sklouzl film k průměrné romantické komedii a nedokázal ničím překvapit. Ke konci jsem se již trochu nudila. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama