Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (242)

Johanka 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise v roli sportovního agenta. Skvělá ukázka toho, jak honba za penězi může zkomplikovat život. Profesní, ale i soukromý. Film se mi moc líbí a na konci vždycky bulím hádejte proč ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nemusim se na Maguira divat ruzovymi brylemi abych poznal, ze si tady Tom Cruise honí triko a předvádí, jaký je to narcis. Jeho gestikulace a mimika ve vetsine filmu je stejna, dojemne okamziky vyznivaji naprazdno a kdyby zde nebyl ukriceny Gooding žunior, tak bych se přes prvni hodinu nikdy nedostal. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Športový agent prichádza na to, že mu v živote niečo chýba a mení svoj postoj k práci. Tým stráca väčšinu svojich klientov. Snímka plná prázdnych slov, prázdnych gest a klišé. A Tom Cruise v hlavnej úlohe pôsobí ako frajer, či playboy rovnako prázdne. Vyzerá však, akoby mu ošúchané bezduché a prehnané gestá a frázy sedeli. Film nezachráni ani sympatická Renee Zellwegerová. Jej úsmevy, mimika, špúlenie pier a krčenie čela sú síce sympatické, ale po viacerých filmoch tak trochu strácajú čaro a zovšednejú. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Proboha...zvolit do hlavní role Jerryho zrovna mého nejmíň oblíbeného náboženského fanatika Toma Cruise byl spíše risk, než zisk. Nemám ráda, když je ve filmu překaramelizováno, jako je zrovna u tohoto snímku, kde snad už u toho obsahu všichni tuší, o jakou slaďárnu půjde(nedoporučuji diabetikům). Když jsem tak koukala jaké podivné a nepřitažlivé obličeje dokáže vykouzlit třeba při křiku nebo u sexuální scény(ve které měl předstírat vyvrcholení) napadla mě jedna věc - zabijte to dříve, než to naklade vajíčka ...jenže na to už je pozdě. Dovedla bych si představit i vyšší počet bodů, kdyby byl film alespoň o polovinu kratší a nerozebíral každou hloupost do detailů - tady je zjevně chyba nejen na straně režie, ale i střihu. Kdyby ve vedlejší roli fotbalisty nehrál Cuba Gooding Jr., tak bych hned po půl hodině film vypnula a pravděpodobně se o něj nezajímala. Naštěstí nyní už snímek nebude zabírat ani místo na mém disku, ale ani náhodou ho nebudu uchovávat ve své paměti. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sport a penize, neboli 2 sfery silne na pobliti a k tomu jeste Renée Zellweger. Tenhle film u me nemel sanci uz predem, ale ze to bude az takova nuda a otrava jsem necekal. 2/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe vyjjma příšernosti Elizabethtown fakticky nikdy nezklamal, přičemž Jerry Maguire není vyjímkou. Na druhou stranu čekal jsem skutečně mnohem procítěnější příběh, v němž bude chemie skoro až hmatatelná, což se tedy nepovedlo. Není to vina Renée ani Toma, protože ti sami o sobě odvádějí skvělou práci (o Cubovi není nutno vůbec mluvit - excelentní). Někde cestou se vytratila ta atmosférická jiskra, jež dělá z filmů kalifornského rodáka ty nezapomenutelné a láskyplné životní eposy. Současně mi během zlomových scén bolestivě chyběl hudební podkres. Ano, můj milovaný Bruce Springsteen dvakrát zabrnká v tu pravou chvíli, ale jindy si to žádalo přidat. Trošku zklamaných 7/10! ()

Freemind

všechny recenze uživatele

Sorry, byl jsem statečný, ale nevydržel jsem to. Cruise, Zellwegerovou, sportovní filmy, romantické komedie, buclaté chlapečky s brejličkama a atmosféru raných devadesátek dokážu jakž takž zvládnout odděleně, ale to vše soustředěno do jedné nálože bylo nad moje síly. Vypnul jsem to po 25 minutách. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Úspěch tohoto filmu zřejmě nikdy nepochopím. Nepochopil jsem ho v době premiéry a nespravila to ani druhá projekce. Nemůžu si pomoct, ale pro mě ten film nefunguje na žádné ze tří klíčových rovin. Režiséra si poměrně vážím a některé jeho filmy mám velmi rád, ale tentokrát se jeho eklektický rukopis poněkud rozpliznul a nezanechal ve mě, jako v divákovi, téměř žádnou odezvu. Možná je to díky tomu, že dovolil hercům exhibovat, místo aby je zkrotil a využil pro zamýšlené dramaticko-komediální role. Mrzí mě to zejména u Cruise, kterého jsem měl zafixovaného, jako slušného herce (Magnolia, Eyes wide shut, Vanilla sky, Collateral), ale to co předvádí tady, hraničí alespoň pro mě až s trapností. (Některé jeho hysterické výlevy a křečovité přehrávání mě opravdu nadzvedávaly ze židle. A jestli to měla být komická stylizace, pak naprosto nefungovala, což je ovšem zase vinou režisérského uchopení.) Tudíž ani rovina herecká, kde se mi snad nejpřirozenější zdál ten čtyřletý capart, ani režijní pro mě prostě nefunguje. A na poli scénáristickém není o moc lépe. Mělo jít o romantické komediální drama? Jakže? Viděli jste někdo Hanu a její sestry nebo Manhattan nebo třeba Smažená zelená rajčata? To jsou podle mého komediální dramata, která fungují, protože to nejsou pouhé nekonzistentní slepence - jako Jerry Maguire, ale organické, uvěřitelné a ze života odpozorované scénáře, které žijí jak na papíře, tak po přenesení na plátno. Ach jo. Fakt se mi na ten film nedívalo dobře, a to jsem se na něj docela těšil. Jediné, co mě trochu pozvedlo, bylu použití mé milované písně od Bruce Sprigsteena - Secret Garden, jejíž smutná naděje je na rozdíl od celého filmu nefalšovaná a opravdová. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu věřit, že mi tenhle skvělý film tak dlouho unikal. Film má všechno - inteligentní humor, prvky dramatu, romantickou zápletku, roztomilý element v podobě Jonathana Lipnicki a hlavně excelentní herecké výkony Tom Cruise a Cuba Gooding Jr. !DOPORUČUJI! 92% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Zpívejte se mnou "Jerry smutné období má, práci mu nikdo nedá. Jen jeden sportovec mu zůstal a s ním se na vrchol dostal. Jooo, Jerry, to je náš Jerry, prostě Jerry". Takové laciné songy mi jdou, stejně jako jde krásně hraní Tomovi, kterému vhodně sekunduje Oscarový Gooding, ale na tu svou stopáž je ten film zbytečně přemáchlý a v závěru už nemám moc co nabídnout. Námět a herci za to ale stojí. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tenhle film řadím do mé top 10 romantických komedií a baví mě i po čtvrtém shlédnutí (vždy v odstupu pár let). Cruise i Renée jsou zde skvělí, stejně jako Cuba G. Jr. Poutavý příběh o přátelství, loajalitě a samozřejmě - lásce mi vždy zvedne náladu. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ve většině ohledů je to až moc roztěkané a neukočírované, až to chvílemi připomíná trable nevyzrálého adolescenta. Ambiciózní je to rozhodně svou délkou, která ale nakonec není tím největším problémem, protože je tu spousta výborných gagů s Cubou Goodingem Jr. a celkově to tak nějak v pohodě plyne. Problém je v těch až příliš tryskajících emocích, které tu mnohdy až ostentativně křičí na diváka, aby se do Jerryho ponořil (to zní tak blbě!) a prožíval s ním každou jeho bolístku. Trocha odstupu a nadhledu by tomu rozhodně prospěla. Přesto se jedná o vcelku příjemný film z pohádkových devadesátek se silným castingem. Je to vlastně taková trošku divná romance, která je naroubovaná na postupnou cestu k nalezení lepší verze sebe sama, což je celkem fajn. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výtečný film plný krásných myšlenek s excelentními hereckými výkony Toma Cruise, Cuby Goodinga Jr. , Renée Zellweger a malým Jonathanem Lipnickym. Film, kde si ruku v ruce podává drama, romance či sport a skvělý hudební doprovod, který režisér Cameron Crowe opravdu vybrat umí. Scéna, kdy Tom Cruise jede v autě po opuštěné silnici poté, co se mu vše zhroutilo a přepíná na rádiu jednu stanici za druhou až narazí na píseň Toma Pettyho "Free Falling" a začne zpívat, je zapamětihodná. Takových momentů je ve filmu celá řada a proto asi mám tento film tak rád... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Krásný film, skvěle popisuje život sportovního manažera. Vtáhne vás do děje a skvělým, přehledným scénářem krásně ukáže, jaké to je, dělat tuhle práci. Crowe prokázal, že umí!! A herecké výkony jsou také velmi dobré - Oscar pro Goodinga je zasloužený. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film se na svou stopáž nijak zvlášť nikam neposouvá. Jde zas o to správně se v životě rozhodnout a nasměrovat svůj osud tím lepším směrem. O tom jsou vlastně všechny Croweovy filmy, jen s tím rozdílem, že každý je jinak (líp/hůř) formálně vystavený. Jeden z nejmíň zasloužených Oscarů vůbec, kdy hysterický černoch zahrál hysterického negra. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama