Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (242)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Americký sen, trošku šedivý, trošku nudný a trošku hloupý. Na komedii moc uřvané, na romantiku to moc nejiskří a drama to vidělo leda z rychlíku. Herci dobří, natočeno profi, ale chybí tu nějaký relevantní důvod, proč si film pustit a sledovat ho. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Další nezapomenutelná role Nestárnoucího Mistra Toma Cruise. Dal jsem si to teď po letech a musím uznat, že i přes všechen americký patos a předvídatelnost je to výborný film s fantastickým Cruisem a skvělou Renée Zellweger. Krásnej Romaticko-Sportovní příběh plnej emocí, kterým jsem věřil. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Řekl bych, že je opět vidět snaha americké kinematografie trochu posílit sebevědomí amerického diváka přesycením objímání a děkovaček divákům... Na druhou stranu se mi ale docela líbil a pro nedělní pohodový večer je docela prima... asi za 3,5 hvězdiček, ale trochu to srazím... ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Ďalší z podarených "feel good" snímkov. V tomto sa Cruise vážne prekonáva a zahral tu jednu z najsympatickejších rolí. Charizmatický Jerry sa snaží dať svoj život dopkopy a pritom objavuje hodnoty, ktoré už dávno stratil...Super film. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire stojí na hereckých výkonech (proto oprávněně ty nominace a jedna proměněná soška). Cuba Gooding a Reneé Zelweger jsou úžasní a hlavně první jmenovaný tu předvedl ze sebe to nejlepší. Potom jsou fajn dialogy a humor. Děj občas do diváka šije ukrutným tempem a s podivným českým dabingem jsou některé pasáže těžko stravitelné. Ale i tak je to hodně příjemné pokoukání ze sportovního prostředí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na Jerryho jsem se chtěl kouknout už dříve, ale než jsem se k tomu dostal tak mi docela dlouho trvalo. Teď už to mám za sebou a musím uznat, že to nebyl promrhaný čas. Největším problémem filmu je to, že dokáže správně prodat dramatickou část, která je výborná, ale s romantickou částí skoro vůbec nefunguje, takže tam ta romantická část působí trochu špatně. Cruise je zas opravdu za pána herce a podává opravdu kvalitní herecký výkon. Jerry Maguire je snad první film, ve kterém jsem viděl Goodinga Jr. hrát vážně bez nějakých hloupých přetvářek. A nakonec Renée Zellweger a jeden z jejich lepších výkonů. Spousta lidí od Crowea čekala asi víc, ale já jsem byl hodně spokojený a kdyby nebylo prostřední části filmu, tak bych po opravdu suprovém závěru dal plný počet. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise zde skvěle hraje sympatického muže, který staví na první místo osobní integritu, loajalitu a spokojené zákazníky, ne vlastní kapsu. Tím si mě získal. Příběh pak pojednává o jeho dlouhé cestě ze samotného dna, až k nalezení sám sebe a z toho plynoucího ponaučení, že ke štěstí je potřeba víc než jen pracovní úspěchy. Ocenila jsem také charismatickou a přirozenou Renée Zellweger v roli loajální svobodné matky Dorothy. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Film me dlouho mijel velikym obloukem ( v detstvi jsem nekoukal na americkej fotbal a spis nez filmy s Cruisem jsem zral Tarantinovky a ceckovy horrory ), dostal jsem se k nemu az na ted a musim rict ze si me velice rychle ziskal. Neni to zadna odsejpacka nebo stezejni film Tomovy kariery, ale pekna a nenasilna sonda do fascinujici prace sportovniho agenta, kterej musi dohromady skloubit casove neuveritelne narocnny zamestnani + rodinnej zivot se svoji asistentkou. Toho fotbalu tam mohlo bejt vic, Cardinals sice nefandim, ale nemuze bejt kazdej film o Dolphins a prece jen to neni Ace Ventura ze...takze u me za hezky 4 hvezdy a celkove 7/10 ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Moc ukecané. Na to že to má být romantická komedie ze sportovního prostředí, tak je stopáž o dobrou půlhodinu přepálená. Nemuselo by to vadit, ale tady je to znát. Jestli měl mít film hlavně to hlubší poselství, měl se změnit casting (kromě Toma) a zmizet slova "komedie" a "romantický" z anotace. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Posledních 15 minut bývám vždy dost naměko a to pro mě není zrovna lehké přiznat :-) Svižně natočený mix žánrů, s výborný Cruisem (člověk rád zapomene na jeho sektářské ambice) a Goodingem Jr. (po překvapivě proměněné oscarové nominaci jeho kariéra hvězdných výšin žel bohu nedosáhla - spíš naopak) a také mladou Zellwegerovou, která je tu ještě docela sympatická a nedělá ty své současné křenivé ksichty a grimasy. 100% ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Tak jeste jednou - Tom Cruise je strasny herec, s jehoz postavami je, az na vzacne vyjimky, naprosto nemozne se jakkoliv ztotoznit. Co se tyce Cuby Goodinga jr., byl asi nejzabavnejsi figurou filmu, ovsem Oscar za tento vykon mi prijde tedy znacne prehnany (ukricenymi sprostymi cernochy se da v americkem filmu dlazdit). Ze slabeho vykonu Renne Zellweger bych nedelal vedu, byl to prece jenom zacatek jeji kariery (a ono taky predstirejte, ze jste se prave zblaznili do afektovaneho nacesaneho panaka, ktery vydal jakousi knihu a pak ho vyhodili z prace). Po Vanilkovem nebi a Jerrym Maguierovi myslim, ze od Camerona Crowea uz opravdu nechci nic dalsiho videt. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Úplně nejvíc hollywoodská kýčovitá romanťárna. Krasomil Cruise se zoufalkou Zellweger neurazí, ale celé to je pouze o jejich vztahu. Sportovní linie je tam jen jako stafáž, pro různé citové výlevy. Cuba Gooding Jr. to alespoň zpestřoval svou živostí. 47%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trampoty športového agenta ma nudili veľmi dlho, kým nedošlo na zblíženie s Renée, ktorá tu vyzerala ešte celkom na zahryznutie. Ale ani potom sa vo filme nedialo nič zaujímavé, iba Tomova exhibícia. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

sportovní romantika. Nic proti. Cruise je moc fajn, stejně tak Zellweger. Film má docela spád a nenudí, ale dvě a čtvrt hodiny bylo vážně moc. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je opravdu jedinečný Cuba Gooding. Kdykoliv není v záběru, přichází jistá režisérská rozpačitost nad tím, jak nám sdělit morální poselství bez zbytečné kýčovitosti, a bohužel se to moc nedaří. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Musím rozdělit film na 2 části a to na práci Jerryho jako agenta a na tu rodinnou pasáž. Prostředí dojednávání smluv, trhání velkých ryb na velkou návnadu, přičemž to Tom dostával pěkně sežrat. To mi moc nesedlo stylem jakým nám to Crowe naservíroval, ale rodinná část...skoro bych řekl WOW. Tom a Renée byly rozhodně na vrcholu, jak fyzicky, tak herecky (Tom určitě). Nechápu to, ale tak prostá a tak krásná (asi mi na ni názor podělal Deník..) a Tom klasicky playboy. Jejich herecké výkony včetně prďoly to vytáhly na 3,5* a opravdu musím uznat, že zahrát agenta na nominace je kumšt. Ten netradiční vztah zahráli opravdu skvěle, což se nedá říct o C.G. Jr., který mi místy lezl na nervy. Radši dám 4, protože 3 je pro minimálně výkony a sympatie málo :) ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že chemie mezi Cruisem a Zellweger moc nefunguje (měl jsem prostě problém jim ten vztah uvěřit), tak to byl fajn film, co mě bavil. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

To, že Tom dostal Oscara za herca v hlavnej úlohe r. 1997 sa vôbec nečudujem. Po tej profesionálnej stránke je celkom vidieť, že si prácu neodflákol, hodila sa tam jeho tvár a typické grimasky (akože ja ?, myslíš to vážne ?, som prekvapený !), ktoré stále žeriem v každom jeho filme. Prirástli mu k image a tvoria jeho druhé (herecké) ja ... Tak, ako raz povedal A. Hitler - "Nestarajte sa o moje fúzy. Ak teraz nie sú v móde, neskôr budú, lebo ich nosím ja". Tak si myslím, že by si kľudne mohol povedať i Tom: "Nestarajte sa o moje úsmevy, ak sa Vám nepáčia nemusia. Mne vynášajú milióny, lebo som to ja". Dobre, na druhej strane - tej amatérskej a pohľade tretej osoby na film ako taký - film ma moc nebavil, osobne niesom typ na športové filmy. Bolo tam pár humorných scénok, romantických zápletok, osobných sklamaní v rámci rodiny (ak zlyhá muž, nie je to pekné - hlavne ak ide od nuly a neskôr sa mu vypomstí to, že veril ľuďom, ktorím nemal.) Film bol viacmenej rodinná záležitosť na nudný večer pri telke. Prečo som ale vydržal s napätím až do konca je snáď jasné. Chcel som vidieť triumf, ktorý na konci Tom musel dosiahnuť. Z nuly sa vyšplhať až do cieľa, kde ho čakalo vykúpenie a zadosťučinenie. Niekedy je zadosťučinenie viac, než samotná podstata vytíčeného cieľa, hlavne v jeho úlohe, kde prehral dosť. 3* ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film mne překvapivě chytl a nepustil což je bez větších řečí hlavní klad, který mu v mých očích zvedá hodnocení. Zpětně, ale přemýšlím co mě na něm vlastně chytlo? Cuba Gooding Jr. mne nebavil, americký fotbal nemusím (miluji sport, ale rugby je lepší)... Svět agentů mne baví, ale zde nebyl pojatý nějak skvěle propracovaně prostě tam jen byl. Vztah mezi Jerrym a Dorothy působil uvěřitelně, ale taky té romantiky nebylo nějak moc. Tudíž ve finále vše vyšlo tak nějak polovičatě, ale v globálu to dokázalo bavit. Dávám tedy polovičaté hodnocení a to 3* . ()

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama