Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů osmdesátých let s mladým a ještě poměrně neznámým Tomem Cruisem v roli dospívajícího primitivního mládence, která ho katapultovala do hvězdných výšin. Touhy a oddanost ho přinutí najmout si jakousi divokou 'call girl' do které se zamiluje, což vypramení ve spoustu problémů nemající blízkého konce a naopak se neustále prohlubující. Snímek na svou dobu představuje typický svět divokého dospívání. Tom má přirozený charakter a jiskru v oku. Byla to průlomová role se všemi pro něj typickými aspekty. Jeho kouzelný úsměv tenkrát omráčil nejednu puberťačku a tak plakát k filmu vysel v nejednom pokoji nad postelí. 80. léta tu jsou prezentována ve své nejlepší podobě, což už dnes sice vypadá poněkud podivně, ale tenkrát ještě nikdo nebyl tolik ovlivněn vymoženostmi doby současné. A tak se jedná o příjemnou nostalgickou podívanou, kterou už současná mládež bohužel nepobere. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nějaké roky to už budou, co jsem to viděl poprvé a nijak zvlášť mi to v paměti neutkvělo. Bez dabingu mě to moc nebavilo. To se ale teď díky němu změnilo a nakonec se z toho vyklubala dost dobrá '80s záležitost. Tomík a ta jeho slečna to zahráli dobře a k tomu skvělá hudba. Možná bych si představoval trochu pestřejší konec. 4-* ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Nemám daleko ke čtvrté hvězdě... Risky Business je moc příjemnou osmdesátkovou podívanou s nezvykle sympatickým Cruisem, protože do nějakého roku 1986 jsem ho považoval spíše za frajírka, který se zklidnil až v průběhu let devadesátých a samozřejmě se z něj stal i velice slušný herec, ale to už je jiný příběh. Tyhle nevinné začátky prostě působily strašně přirozeně se vším všudy a obrovský podíl na tom má skvělý hudení doprovod od Tangerine Dream, díky čemuž se u spousty zásadních scén (první vzplanutí, noční projížďka na kole, druhé vzplanutí ve vlaku) znásobuje zážitek. Dále mě potěšil velmi mladý vtipálek Curtis "Metatron" Armstrong a Joe Pantoliano byl ve své typické roli téměř k nepoznání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snad od puberty jsem žil v tom, že Risky Business je nějaká teenagerovská blbina, která je zajímavá jen tím, že se tam proslavil Tom Cruise a tančí tam v ponožkách a ve slipech. Nikdy jsem nezkoumal americké recenze nebo IMDB hodnocení. Před pár dny mě film začal zajímat víc, když jsem zjistil, že hudbu dělali Tangerine Dream. A dnes jsem film viděl a je to jeden z nejlepších teenagerovských filmů, chytrý, odvážný, podvratný a s magickou atmosférou často díky hudbě Tangerine Dream. Bavilo mě to mnohem víc než adorované osmdesátkové teenage filmy od Johna Hughese třeba. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozpočet měl být tak nízký, že herci hráli ve vlastním oblečení a bydlet museli v laciných hotelech. Cruisovi, pro něhož znamenala role průlom v kariéře, to rozhodně nevadilo. Příběh mladíka, který udělá nedopatřením z domu svých rodičů nevěstinec, už tehdy ukázal, jak bere svou práci vážně. A jak dokáže být pro kolegy i „nepříjemný“ a snaží se leccos využít v kariérní prospěch. Stěžoval si, že si s Rebeccou De Mornay před kamerou nesedli a že by měla být nahrazená. Výsledek se nicméně strefil do vkusu mladého publika, snímek utržil skoro 70 milionů dolarů. Jeho symbolem se stala scéna, v níž herec v bílých slipech a ponožkách tančí v obýváku. A idol dospívajících byl na světě. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Firma Ray-Ban zaznamenala rekordní tržby díky brýlím Wayfarer, které má ve filmu na sobě Joel (Tom Cruise). Nejen díky snímku, ale i fotografii na přední straně časopisu GQ vyskočily tržby z 18 000 amerických dolarů na rekordních 360 000 dolarů. (Jimmy15)
  • Automobil, na ktorom vo filme jazdí Joel (Tom Cruise), je Porsche 928 z roku 1979. (hollci)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama