Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Film s notnou dávkou nadsázky, který je opravdu spíše teenegerskou komedií než čímkoli jiným, a i v tom vtipu by potřeboval ještě trochu přikořenit. Riskantní podnik dal ale tehdy jednadvacetiletému Tomovi Cruisovi obrovskou šanci a on se k ní postavil čelem, chopil za pačesy a z filmového plátna se již neodlepil. Tímhle snímkem se Tom zapsal u mnohých mladých fanynek a jen o pár let později natočil hity typu Top Gun nebo mojí největší srdcovku Rain mana. Příběh tohoto filmu je úsměvný a tenkrát herecky o nic zkušenější Rebecca De Mornay vypadá celkem k světu. Přesto své role zvládli oba protagonisté hlavních rolí s dostatečným přehledem. Jo, s postitutkou by se doopravdy asi nikdo netahal a bordel doma také nedělal. Ale filmy nejsou vždy kopiemi dramatických životních situací. (60 %) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie.Ani jsem nečekal, že se budu bavit, tak jak jsem se bavil.Během sledování jsem si neustále říkal, jak bych řešil danou situaci já, kdybych byl na jeho místě.Tom Cruise se za těch 30 let ani moc nezměnil, jen má o trochu svalové hmoty a vrásek víc.Příjemná komedie na jeden večer, která vůbec neurazí. ()

Reklama

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Podmanivý film so skoro až hypnotickým soundtrackom. K tomu navrch parádny Cruise v jednej z jeho prvých rolí. Samotný príbeh nijak objavný nie je, ale sledovať mladého Joela ako sa osamotený doma dostáva do rôznych problémov a popritom sa za zvukov dokonalého soundtracku zamilováva do mladej prostitútky, má proste niečo do seba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který již dneska není moc aktuální, trošku jsem si při jeho sledování vzpomněl na Absolventa, tohle ovšem je úplně jiná liga. Tom Cruise toho zatím moc nepředvádí a upřímně kdybych ho neznal z jiných lepších rolí, tak bych na něj díky tomuto filmu snad i zanevřel. Přesvědčivý výkon totiž rozhodně nepodává. Rebecca De Mornay ve své době znamenala tutovou kost. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Besyna, ja Toma Cruisa v ničom inom nemusím... ale práve v tejto roli ma skvele pobavil. Riskantný podnik je predchodca bláznivých tínedžerských komédií, kde jeden hriešok v neprítomnosti rodičov (rsp. pokus o podnikanie v praxi) spustí lavínu nečakaných problémov. Dokazuje navyše, že kým sa tínedžerské komédie nerojili ako huby po daždi, mali ešte nápaditý obsah. Zábavné, napínavé a čierno-humorné. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)
  • Automobil, na ktorom vo filme jazdí Joel (Tom Cruise), je Porsche 928 z roku 1979. (hollci)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama