Reklama

Reklama

VOD (1)

Vojenská akademie Bunker Hill existuje již skoro 150 let. Když dozorčí rada nařídí její uzavření, kadeti vedeni Timothy Huttonem se ji rozhodnou bránit před zájmy investorů… Na vojenské akademii Bunker Hill, která byla založena přes 141 lety, končí školní rok. Dosavadní velitel praporu odchází a generál Harlan Bache,velitel akademie, jmenuje do této funkce Briana Morelanda. Po slavnostní přehlídce Bache oznámí, že dozorčí rada rozhodla, že bude akademie zrušena a pozemky prodány na bytovou výstavbu. Zrušení je ale kvůli kadetům odloženo o rok. Bache s rozhodnutím nesouhlasí a prohlásí, že mají dvanáct měsíců, aby vyhráli bitvu za záchranu akademie. Při večerní slavnosti dojde k potyčce mezi místní mládeží a kadety. Z generálovy zbraně vyjde nešťastnou náhodou rána, která zabije mladíka Donalda Andrewse. Generál je odvezen policií a vzápětí dostává infarkt. Je hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Policie chce zabavit zbraně, které kadeti používají při výcviku, a akademie má být okamžitě uzavřena. Brian Moreland se rozhodne akademii bránit. Kadeti se v budově opevní a Moreland přednese šerifovi tři požadavky: Chtějí setkání s generálem, vytvoření komise, která by prověřila zájmy obchodníků s realitami, a setkání s dozorčí radou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silný film a to nejen svým záběrem a jednou scénou, ale především příčinou, která vyvolala celé tyto události. I když jsem s řešením, které kluci zvolili nesouhlasil, jejich důvody na rozdíl od druhé strany, byly nezkažený materialismem a založený na uctě k tradici svých předků. Tom i Sean zde nemají hlavní role, ale jejich protikladné povahy jsou vlastně klíčové pro vývoj i katarzi celého příběhu. Ani jeden ve své roli rozhodně nepropad, naopak svoje postavy trefili přesně. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tento film se tváří neuvěřitelně vážně. Co se to jen v amerických vojenských akademiích může stát? Nejsem si tím ale tak jistý. Říká se, že v různých koutech světa se skutečně děti vraždí se zbraněmi v rukou, ale tahleta vojenská školka v USA. To je přece hodně špatný vtip! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film ze školního vojenského prostředí. Když dospívajícím vojenským kadetům velitel školy vtlouká do hlavy, že čest a tradice jsou nejvyšší životní hodnoty, tak to vezmou vážně a jdou bránit školu před zrušením se zbraní v ruce. Cenu vlastního života poznají až v krizi. Z mladých hvězd vyniká pohybově nadaný fanatický červený baret Tom Cruise, líbil se mi i přemýšlivý a rozhodný major kadetů Timothy Hutton. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=A79eT2W8HYE ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Americký děti si hrajou na vojáky a trochu se to zvrtne. Jinak teda netušim, jak to na takový vojenský škole v USA probíhá, ale nad timhle bizárem, kde uhrovitý puberťáci maj vysoký hodnosti jako kapitán nebo dokonce major, jsem akorát nechápavě kroutil hlavou. To tam snad ty hodnosti museli získávat za noční poluce, jinak si to nedokážu vysvětlit. Nutno dodat, že jsem v tom našel jakousi zvrácenou zábavu, ale asi to bylo celý myšleno jinak. Ke konci teda atmosféra trochu zhoustne a finále se šílenym Tomem Cruisem je docela silný, ale celej film na mě působil jako nechtěná komedie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tenhle kus, který představil Toma Cruise nebo Seana Penna, bere tak sakra vážně. Divák musí přivírat obě oči, aby na tuhle hru na vojáky přistoupil. Když se tak stane, a divák vydrží slabší rozjezd i patetické řeči, dostane poměrně solidní drama, kterak po americku vypadá násilná vzpoura kadetů rušené vojenské akademie, ve které panují korektní vztahy a naprostá úcta k uniformě. Navždy průměrný režisér Harold Becker poslal mladé herce do opravdového výcvikového tábora pro nováčky, i to výsledku dodalo na autentičnosti. Pamatuji si, že jsem si závěrečných patnáct minut kdysi pouštěl několikrát po sobě!! Slušné tři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušnej film a to daný téma nemusím a o zelených mozcích si myslím svoje. Tady je třeba přežít ten pomalejší rozjezd a ty vojenský kydy. Pak to začne místy i docela gradovat a zmagořelej Cruise při svým filmovým debutu je překvapivě dobrej. Na jedno dvě shlédnutí v pohodě ujde.60% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, ale nie úplne využitý. Najzaujímavejšie sú tak na tomto filme vydarené debuty Toma Cruisa a Seana Penna. A myslím, že už tu bolo jasné, ktorý z nich bude a superstar a kto bude zbierať Oscary. 7/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No... ehm... Tématicky mi tenhle film přišel hodně přitažený za vlasy. Vzpoura kadetů za účelem zachování školy - budiž. Mají přístup k ostře nabitým zbraním - wtf? Střelba do dětí - WTF?!? Pravděpodobnost takové situace mi přijde dost nízká, ale snad bych to zkousla, kdyby se film nebral tak smrtelně vážně. Spousta patetických keců a vzletných žvástů o cti, kterou banda teenagerů až zbožně uctívá; žádná šikana, jen korektní vztahy, všudypřítomná úcta k uniformě a hlavně čest, vojenská čest, jakou civilové nemají a nemohou chápat;-). No tak jo. Kdysi před patnácti lety se mi "Večerka" líbila, byla jsem ve věku těch kluků, držela jsem jim palce, realita a logika mě nezajímala, tehdy bych dala 5*. V dnešní době mě zaujal pohled na vycházející hollywoodské hvězdičky, scénář má v sobě navzdory klišé určitou neotřelost, apel na morální hodnoty není od věci v bezohledné dekadentní současnosti. Negativa jsem vyjmenovala hned zpočátku, přihodit k nim lze i nadměrnou stopáž, klidně by to mohlo být o 25-30 minut kratší. Pro mě mírný nadprůměr, pro kluky s militantním smýšlením nejspíš bomba-film, pro odpůrce zelených mozků pravděpodobně odpad. 60% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem přemýšlela, jeslti to není další z reklamní kampaně I want you for U.S.Army. Tom Cruise je tady mladičký, ale hraje skvěle. Film je laděn v zajímavém stylu, nejsilnější je ovšem konec. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Drama z prostředí americké vojenské akademie. Myslím, že není co dodávat. Sami si to dokážete představit. Spousta hvězd a pruhů, silná slova, hrdinství, pýcha.. atd. Jak ale postupně přituhuje, každý pochopí, že když jde o život, je vám čest a pýcha k ničemu. Docela pěkné provedení se spoustou mladičkých hvězdiček na začátku kariéry. Zajímavá zápletka s docela drsným koncem. Nemám sice rád americkou sebepopulizaci ve vojenství a podobných věcech, ale koukat se na to dalo, protože šlo totiž především o přátelství a vztahy ve skupině teenagerů, kteří ani netušili do čeho se pustili. 70% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Konec tradic. To patří k lidstvu. tradice, o které už nikdo nestojí, nemíní nikdo ani financovat. Ale mladí muži jsou proti! Chtějí zachovat tradici. A tak je zde válka, a večerka se odsouvá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mladíci Tom Cruise a Sean Penn jako jedni z mnoha, kteří se vzbouřili na vojenské akademii a odmítali uposlechnout rozkazů. Nejspíše se mělo jednat o nějaké upozornění na armádu USA nebo snad o protest proti systému, každopádně se nejedná o zajímavý nebo snad zábavný film. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Docela povedený kousek o vzpouře kluků z vojenské akademie Asi nejzajímavější na tomhle filmu je obsazení tehdy hodně hodně mladých budoucích hollywoodských hvězd. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět kazí především dlouhá minutáž a nesympatický Timothy Hutton v hlavní roli (prostě nemá na to, aby utáhnul film). Sean Penn tentokrát kupodivu nijak výrazně nepřevyšuje ostatní (to neznamená, že by byl špatný) a tak si člověk spíš užije začínajícího Cruise, jako fanatického červeného bareta a George C. "Pattona" Scotta. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na Vojenskej Škole kľud. Aj na internátnom trávniku sa dá zobraziť nezmyselnosť vojny, aj keď to z prvotného pohľadu vyzerá, len ako hra na cínových vojačikov. Snímok stojaci hlavne na sile osobností hercov, pričom tí zo seba vymáčkli prvé posledné. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Kadeti vojenské akademie se vzbouří kvůli zrušení jejich školy a brání ji všemi možnými prostředky. A konec? Jak to asi dopadne, když se proti nim postaví armáda skutečných vojáku i s tanky? Zajímavý a smutný příběh, kterému vévodí T. Hutton a duo Tom Cruise a Sean Penn. Je zajímavé je pozorovat v jejich prvních velkých rolích. Hlavně zatvrzelý červený baret Tom Cruise se mi líbil. A jak na konci střílí z kulometu a říká: "To je paráda, vole!", to je fakt mazec. Sem tam si ale mohli odpustit všelijaké keci, které zbytečně zdlouhávají film. Hodnotím mezi 4* a 3*. Ale spíše ke 3*. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Až takýmto radikálne tvrdým spôsobom hájili dobre meno školy, ktorá je vo funkcii už 141 rokov? Pre mňa za mňa, ale kvôli takémuto ľudskému zlyhaniu prišlo dieťa o život? A neskôr si ešte Tom Cruise užíval paľbu na vrchného veliteľa? Deti, deti... 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja niekedy fakt to USA a US divakov nechapem - fil o tom ze vojenski kadeti brania zruseniu skoly. Temp oplane, dialogy su len vatovo plane polky - Becker ak oreziser pravom vyhasol, a ma len dva kvalitne filmy : Cibulove Pole a More Lasky. 40 % ()

Reklama

Reklama