Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 213)

Envy55 

všechny recenze uživatele

Najlepšia komédia vôbec. Nechápem ako sa tento film nemôže niekomu páčiť. Smial som sa celý film. Depardieu zahral svoju úlohu brilatne-dal by som mu za to oscara. Kto ešte nevidel tak odporúčam rýchlo pozret. Keby sa dalo dám 6*. Bohužial sa nedá tak sa musím uskromniť len s piatimi. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Francis Veber zabodoval, Drž hubu je geniálně jednoduchá komedie s výbornou dvojicí na útěku z blázince drsňák Jean Reno a boží hovádko Gérard Dapardieu. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Ze tří hodin, strávených ve stojícím autobusu na letní rozpálené francouzské dálnici, uzavřeni kvůli nehodě kamionu, mi tenhle film o neodbytném pitomci a chladnokrevném zabijákovi příjemně ukrátil polovinu času. Jsem mu vděčný. ()

Vojtas12 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií vůbec. Geniální dílko, při kterém jsem se smál v podstatě celou stopáž. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Táto komédia komentár nepotrebuje. Povinné komediálné "čítanie" pre filmových fanúšikov! Nepoznám nikoho, kto túto komédiu nepozná :-) ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Toto je výborný film, jako už dlouho ne. Jistá záruka prodloužení života, protože se budete smát od začátku, až do konce. Gérard Depardieu dokonale ztvárnil blbce a Jean Reno záporáka, který ve skutečnosti žádným záporákem není. Na tuto francouzskou komedii se vždy rád podívám. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá francouzská komedie co dobývá svět. Po tomhle filmu bych i uvěřil že Depardieu je prostě blázen co si hraje na herce a předstírá role v jiných filmech :D ()

zzzzzjjjjj 

všechny recenze uživatele

Depardieova role mě naprosto nadchla,zatímco Jean Reno tam hraje vedlejší roli kamaráda Kentana z Montargi.Spokojenost nadprůměr.90%. ()

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

Málo který film,jako tento, jsem viděl 1000x krát a pokaždé jsem se pořádně pobavil, totiž ze všech komedií je tato nejlepší na světě, díky těmto scénám: Quentin ve věznici s Afričanem z Antil a s Půlprdeláčem; scéna s psychologem - skvrna - moucha - kafe ; Ruby! - MERDE ( h*vno)! ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme mám fakt dojem, že Depardieu ušiel z blázinca. Francúzi majú originálny a jednoduchý humor, ktorý neomrzí ani po rokoch. ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s parádní ústřední dvojkou a kupou nezapomenutelných hlášek, scén a vtipů. Depardieuv "Kentán" válí :-D ... ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších francúzskych komédií vôbec. Reno hraje svoj tradičný part, ale Depardieu jednoducho kraľuje. Jeho Quentin z Montargy je dokonalá postava a Gérard ju zahral okúzľujúco. Jediná vec, ktorú by som filmu vyčítal je, že mohol byť aspoň o 15 minút dlhší... 80% ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Francúzský trochu uletený ale sympatický humor milujem. Je to taký mix amerického patosu a britského sarkazmu a v tejto komédií je ho neurekom. Skvelí Gerard a Jean len potvrdili to čo už všetci vieme :) ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Quentin z Montargis chtěl jako kluk být žokejem, ale vyrostl, takže se jím nestal, zato stále umí řehtat jako kůň, který se chce projet. O Rubym z Pitó víme jen to, že má oči jako kůň. Jak to dopadne, když se tenhle neuvěřitelný blb a zabiják potkají na jedné cele? Bude z toho strašná konina. ()

Hannahh 

všechny recenze uživatele

Hodně zdařilá francouzká komedie se skvělou ústřední dvojkou. Gerard Gepardie mě naprosto dostal tím, jak dokázal zahrát takovýho ujetého magora. Stejně tak Jean Reno, jako drsňák neklamal. Jde zde hlavně o srandu a skvělé hlášky, které vás určitě nenechají chladnými. Takhle si představuji super oddychovou komedii u které se skvěle zabavíte a rozhodně to nebude žádná nuda, ale pořádná jízda. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení je mi tak trochu záhadou, pro mě určitě zklamání. První polovina celkem slušná, závěr až extrémně diletantský, skoro, jako by ty dvě půlky ani nebyly z jednoho filmu. Dalo by se říci, že poslední třetina filmu kvalitou neodpovídá ani braku z let osmdesátých a že tam se nesmyslů urodilo. Tři hvězdy za hlášku " Tak už mi ho konečně přivedete, nebo si budete jenom vyměňovat auta." ()

hematop92 

všechny recenze uživatele

Ahoj ja jsem Kentan, jsem z Montargis! Věta, kterou snad znají už všichni a za mě se jedná opravdu o jednu z nejpovedenějších komedií k dostání od žabožroutů. Depardieu je v tomto filmu fantastický (a to ho fakt nemusím) a společně s Renem jim to neskutečně šlape. 3/4 filmu je na 5 hvězd, ale pak bohužel film má znatelně sestupnou tendenci, ale jako celek hodnotím velice kladně. ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama