Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 211)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zatímco Jean Reno hraje postavu (a taky způsobem), jak jsme u něj zvyklí, to, co předvádí Gérard Depardieu, je šok. Po všech charismatických uchvatitelích a osudových mužích hraje chudého duchem, ale tak roztomile, že to ani na okamžik není trapas, naopak valí se na nás jeden tok jiskřivého odzbrojujícího humoru. A je to pohoda, když se z člověka, který by v prvním plánu připravil svojí blbostí o rozum, vyklube ten nejideálnější parťák. Moc jsem se pobavila. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V půjčovně jsem si ani nevšiml, že v tomhle filmu hraje Depardieu (na obalu je k nepoznání :) Ale i když ho zrovna nemusím, tak jsem byl příjemně překvapen. Ten jeho pitomec je skvělý, Jean Reno jako vždy výborný a já se překvapivě dobře bavil (i když jsem to u Vebera tak trošku předpokládal.... ale na co je už dneska spoleh ! :). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre všetkých, ktorí si myslia, že Gérard Depardieu už nepobaví. Nádherná zábava pre všetkých fanúšikov dvoch najkultovejších francúzskych hercov súčasnosti. Táto komédia, písaná im na telo, je zrkadlom ich suverenity a božskosti. *Mérd!* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Osvěžujícím způsobem přímočará situační komedie, která se bohužel nedrží jednoduchého konceptu, má dost nevyrovnané tempo (největší grády nabere po útěku z vězení) a v posledním, nepatřičně seriózním aktu s albánskou dívkou jí dost zásadně schází dech. S odzbrojující strohostí natočené (většinou statické polocelky, v nichž můžeme sledovat akci i reakci zároveň) a s velkou chutí zahrané scény, v nichž dochází ke konfrontaci imbecilního lupiče-amatére s chladnokrevným profesionálem, patří na druhé straně do zlatého fondu francouzské komedie. Kdyby se Veber tolik nespoléhal na střety dvou neslučitelných charakterů (a hereckých typů) a více zapracoval na příběhu a motivacích, šlo by o nesmrtelný film. Takhle stojí za připomenutí jen některé jeho pasáže. 70% Zajímavé komentáře: monolog, ScreamJay, JayKey ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dokázal dostat ze špatné nálady. Smál jsem se jako blázen. Nenáročná komedie to samozřejmě je (až na pár detailů, ale ty asi fakt vidím jenom já), ale pokud se stále přetřásá ono "tenhle film chce jen pobavit," tak úkol to splní, ale zároveň nabízí také kvalitu. A navíc si něžného a sympatického blbce v podání Gérárda Depardieua opravdu zamilujete! Francisi, tvé jméno rovná se záruka! TAKŽE HLEDÁME OŠETŘOVATELE, JEŘÁBNÍKA, DEBILA A ZABIJÁKA. MÁME CO DĚLAT! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

S mnohaletým odstupem oproti většině komentujících musím konstatovat, že se jedná o mírně nadhodnocenou krimikomedii, kterou leckteré starší kousky téhož žánru z dílny např. Belmonda strčí do kapsy. Uznávám, že Depardieu hraje svého ještě většího blbce, než jsme doufali opravdu skvěle, nicméně i ta jeho skoro až přirozeně vyhlížející hloupost mě donutila ke smíchu jen asi ve 4-5 případech. Jinak je to ryzí oddechovka, plovoucí si uprostřed proudu a nepřekvapující snad ani v jednom ohledu (že jsou Reno i Depardieu výborní herci jsem věděl už dříve). Tři hvězdičky ve své nejryzejší podobě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €27,440,000Tržby USA $312,824Tržby Celosvetovo $27,720,972║ Až na ten rýchlo ustrihnutý záver, to je prvotriedna zábavná jazda, Jean Reno a Gerard Depardieu excelentne. /videl v kine: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Veber prostě umí francouzské komedie starého střihu v dosti širokém rozptylu. Tady se zrovna trefil do žánru uprchlické akční a znovu to je rána hodně blízko středu. Především díky skvělému odpichu a neodolatelné dvojce v titulní roli. Reno i Depardieu potvrzují svojí extratřídu a díky nim má tenhle film jiskru jako dobré francouzské víno. Radost pohledět! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Francis Veber .. Tahle komedie opravdu výtečně pobaví!! Veber se opět ukázal v nejlepším světle, Gepardie je blbeček k popukání jako Reno čumák chladný. Pár děr tam sice je, ale stačí lehce přimhouřit oko a 90%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie se skvělou hereckou dvojicí Reno-Depardieu. Zvlášť Gerard Depardieu tady zahrál dobře a byl opravdu vtipný (a taky hodil dva chlapy asi 5 metrů daleko a 2 metry do vzduchu). Ale třeba takové Wasabi se mi líbilo víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Quentin je neuvěřitelnej vůl. Kdyby ve věznici zřizovali útulky pro blbce .... - no vždyť víte. To Ruby, ten toho moc nenakecá. Může fungovat jejich (nedobrovolný) spojení? Depardieu jako ten nejkrásnější šílenec (snad) od doby inspektora Clouseau a Reno s těma svejma smutnejma vočima se ho snad bál dovopravdy! Vážně - je to prdel! A přitom .... prostě někdy stačí tak málo. Třeba - jmenuji se Quentin a jsem z Montargis.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže hľadáme ošetrovateľa, debila, žeriavnika a zabijaka. Máme čo robiť, chlapci.“ Francis Veber dal dokopy dve francúzske herecké legendy v jednom buddy movie a už „konská pasáž“ je sila; ak reno nemal zapchaté ušči, dole klobúk pred jeho vážnou tvárou. Ich scénky ohľadom zámien šiat, automobilov a pouličných eskapád nemajú chybu. Skvele bezbranný (ale mocný ako býk) Depardieu a klasicky tvrďácky Reno, milo bombastické akčné vsuvky a strašne vtipné hlášky ("Veľa toho nenahovorí..." - "Nie, ale počúva."). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Konecne po case vyborna francouzska komedie, samozrejme od nikoho jineho nez od Vebera, ktery se v tomhle fakt vyzna. Hlavni dvojice se skvele doplnuje, tichej zabijak a ukecanej blazen je skvela dvojka a jejich predstavitele Jean Reno a Gerard Depardieu ukazuji, ze se do komedii skvele hodi. Hlavne Depardieu je vybornej. Pribeh neni sice nejak zvlast originalni, ale je nabitej originalnima a vtipnejma forkama, dobrejma akcnima scenama a celej podporenej slusnou hudbou. Navic neni nijak zvlast dlouhej, takze se forky neopakuji a film nestihne nudit. Ja se bavil dobre. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ukradli další auto." "Dělají si sbírku?" Francis Veber tentokrát vsadil na jednu kartu: na to, že Gérard Dépardieu zahraje blbce. Přiznám se bez mučení - byl jsem skeptický. Zbytečně. Gérard D. je okouzlující, dojemný, k zešílení legrační a působí dojmem, že v životě nehrál nic jiného. Díky tomu Veberovi rádi odpustíte scénáristickou bezradnost posledních dvaceti minut filmu. Bravissimo! 80 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

dobrá komedie, ale přibližně po hodině hodně ztrácí dech a konec je už naprosto ubohej. a je to vada scénáře. přišlo mi, že všechno dobrý jako kdyby vyplýtvali v prvních dvou třetinách a všecko to klišé a stokrát dokola omílaný krámy strčili na konec. škoda toho. kdyby to točili Monty Pythoni, přibližně po té hodině by se na sebe podívali, pokývali hlavou a řekli: Tohle je ten nejhloupější skeč, v jakým jsem kdy hrál. Bodám na to. neboli přesně to, co jsem si v tu chvíli řekl já, akorát že jsem byl ještě naivní a chtěl vědět, jestli to není jen sloka z písničky jednou jsi dole jednou nahoře. nebyla. zůstali dole až do konce. ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama