Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 212)

johnys 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fr. komedií, kterou umocňují dvě dnes už legendy francouzské kinematografie hrající s chutí jak zamlada. Reno zde odvedl profesionální nadstandard, Depardieu si roli blba vyloženě užíval. Francis Veber tradičně nezklamal a nabídnul jízdu ve vysokém tempu, která vás nenechá v klidu. Do vedlejších rolí obsadil vyváženě i další známé tváře. Tento snímek snad kromě pár klidnějších scén s Albánkou a řekneme rychlého konce, má vše, co můžete od pravé komedie čekat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběhově těžkopádně segmentovaná konina, v níž se prapodivně vyjímá občasná snaha o serióznější přístup a neschopnost záporných postav je pak ještě více do očí bijící, ale stejně tomu nejde říct ne. Francis Veber ostatně vždycky uměl nejlépe zásobovat gagy a bavit spojením dvou nesourodých postav, a z tohoto pohledu je Drž hubu jeho nejvydařenějším dílem. Reno a Depardieu vytváří tak úžasné a bezprostřední duo, že by jednoho pobavili i s vypnutým zvukem, a nezapomenutelných hlášek je snad více než v kterémkoli libovolném díle bratří Zuckerů. Příjemně to odsýpá, s hrdiny je nám dobře, a když se na to díváme znovu, znalost vtípků nám nijak nezabrání, abychom si tohle nezávazné blbnutí dvou ikonických herců a slavného režiséra neužili úplně stejnou měrou. A to se u komedie sakra cení… ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná francúzska komédia s dvoma vynikajúcimi hercami v hlavných úlohách. Prostoduchý, ale priateľský obor v podaní Gérarda Depardieu a drsňácky týpek, ktoré ho si zahral Jean Reno, mi pripravili kráľovskú zábavu. Vďaka ich hereckému prejavu má "Tais-toi!" tú pravú šťavu. Tiež dobre napísaný scenár je patrične svižný, a preto film nemá žiadne hluché miesta. Francúzska filmová komédia stále žije a má čo ponúknuť. Pre toho, kto so mnou nesúhlasí, mám silný argument - "Drž hubu!". **** ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je kůň, kterej má žízeň. Mám udělat koně, kterej se chce projet? Už jen pohled na Gérarda Depardieu vyvolává úsměv, jelikož má místo nosu pyj. Ovšem zde baví i skvělým herectvím a s pomocí geniálního dabingu pana Štěpničky, se jeho Quentin šplhá mezi moje nejoblíbenější komediální postavy z filmů Made in France. No a Jean Reno je jako nahrávač taky fajn. Měly by se postavit útulky pro blbce, ale představte si, jak by ty budovy musely být velké! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Spojenie dvoch hereckých osobností a dráždenie bránice bláznivými situáciami a vtipnými dialógmi musí mať úspech. Z môjho pohľadu ho oslabuje to, že som takmer totožný Molinarov film s Linom Venturom a Jacquesom Brelom videl už pred tridsiatimi rokmi. A ďalšie s Pierrom Richardom neskôr. Takže tri hviezdičky za herecký koncert. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Cestou v prvním ukradeném policejním voze (v čase 57:45) jsou pásy vpředu v nejnižší poloze, o deset sekund později při zastavení je řidičův pás v nejvyšší poloze. (agossini)
  • Když je Ruby (Jean Reno) zavřený v nemocnici z důvodu podřezání žil, tak ho hledá Quentin (Gérard Depardieu). Když ho najde, tak ho jde navštívit a sedne si na vedle něj na postel, kde leží starý člověk, který zakřičí pod tíhou Quentinova těla. Ve scéně jde vidět, že ležící stařec nemá pod přikrývkou nohy, ale pouze půl těla. (Jimmy15)
  • V celém filmu zazní fráze „Drž hubu“ 36krát. Jednou se pak také objeví v závěrečných titulkách. (korbitch22)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama