Reklama

Reklama

Život a film - Labyrintové životopisy Vojtěcha Jasného

  • Česko Vojtěch Jasný - život a film (více)

Obsahy(1)

Neoddělitelnost života a filmu charakterizuje osobnost jednoho z nejúspěšnějších českých filmařů šedesátých let Vojtěcha Jasného, který dnes ve svém malém bytě v New Yorku přijímá své přátele a vypráví o své cestě půlstoletím, poznamenané nacismem, komunismem, slávou i exilem. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, filmek možná až trochu zdlouhavý a ke konci zbytečně protahovaný, s trošku patetickým nádechem na závěr, ale nakonec je to >jen< taková osobní zpověď jednoho tvůrčího starého člověka... Pěkně plká dědoušek, ale asi ho mám klauna starýho rád... ;o) . . . Každopádně po té tvůrčí stránce popřevratové je mi Vojtěcha Jasného dnes už upřimně trošku líto, ale d.m.s.n. je to jeden z mála českých režisérů a vůbec filmových tvůrců, kterému jsem ve své dobré mysli a pošetilosti ochoten věřit, že TO, co v životě dělal, myslel aspoň z principu dobře. Prožil si svoje a jasně - chybovati a mýliti se je lidské... :-) . . . Budiž mu tedy dáno ke cti, že i na stáří - narozdíl od jiných - zůstal skromným, slušným a důstojným člověkem! A zůstalo po něm aspoň těch pár pěkných svébytně poetických filmů... Amen. - - - - - (Poprvé viděno 28.7.2011 na >jasném prostoru< , hodnocení 13., komentář zde v dobré vůli jako třetí - 28.7.2011) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Především je super, že nějakému Španělovi stálo za to natočit dokument o českém tvůrci. Z toho mám upřímnou radost. Radost mám také ze zjištění, že i ve čtyřiaosmdesáti se dají dělat kliky, tím ovšem moje nadšení končí. Vojta totiž povídal a povídal, až bych u toho byl usnul, kdyby nebylo brzké odpoledne... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režisér slavných filmů Až přijde kocour nebo Všichni dobří rodáci Vojtěch Jasný.... Dokument je moc upovídaný. ()

Čajka 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý odkrýva zákulisie českého režiséra Vojtěcha Jasného. Film sa nezameriava len jeho režisérsku a tvoriacu pozíciu, ale ukazuje Vojtěcha Jasného najmä ako človeka veľmi emotívnym spôsobom. Vojtěch sa tejto úlohy nebráni, herectvo mu ide veľmi úprimne a skutočne, kamery sa nebráni. Životom sa pohybuje s obrovským odhodlaním a vierou, napriek ťažkým životným stratám. Divák sa dozvie zaujímave skutočnosti, napríklad je vo filme vystihnuté, ako sa Jasného tvorba prelínala s jeho skutočným životom a bola ním inšpirovaná. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Milý dokument o člověku, který, i přes nelehké životní etapy, zůstává lidský. Nebo tak na mě alespoň působil. Bohužel mi však přišlo, jako by vše klouzalo po povrchu... i přes velmi osobní zpovědi. ()

Reklama

Reklama