Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhej časti stále nedokončenej „americkej“ trilógie, založenej na motíve USA ako krajine neobmedzených možností, Lars von Trier znovu privádza na scénu postavu Grace – hrdinku svojho predchádzajúceho filmu Dogville. (Nicole Kidman však vystriedala Bryce Dallas Howard). Grace a jej otec sa začiatkom 30. rokov presúvajú z Colorada do Alabamy, na starú plantáž s názvom Manderlay, kde sú konfrontovaní s desivou krutosťou a nespravodlivosťou otroctva. Niet divu, že Grace nemôže zostať bokom a rozhodne sa zasiahnuť. No s akým výsledkom? Poriadky udržiavané celé desaťročia sa rúcajú, ale osvedčí sa výučba otrokov demokracii? (ASFK)

(více)

Diskuze

kokoslav

kokoslav (hodnocení, recenze)

Asi jeden z nejlepsich politickych filmu. Kritika liberalniho americkeho statu aka ,,Grace,, a platonova vlada filosofu na strane druhe aka autor mens law. Film plny zvratu, moralky souperici s mravnosti a predevsim hrani si s divaky, kteri ani trochu nemohou tusit, o cem film skutecne je.

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

Girili: Přesně. Její čitelná blbost je samozřejmě Trierovým vypravěčským nástrojem, ale já tyhle krumpáče na diváka moc nemusím.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

jakub.uck: Naopak, čt2 bohužel přesunula středeční filmový klub na půl devátou, což třeba mně osobně dost vadí. Pak je ovšem ještě druhý, pozdější čas a ten mi už vyhovuje (případ i Manderlay) - ten tady ovšem byl vždycky a né, jak ty říkáš, "teď".

TheMaker

TheMaker (hodnocení, recenze)

Jak tohle mohlo tolik vidělat ??? Ten film je moc krásný, ale výdělek mi přijde, až moc velky !!!

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Mně naopak tyhle pozdní vysílací časy vyhovují, protože dřív než po 11 se k televizi nedostanu. :)

jakub.uck

jakub.uck (hodnocení, recenze)

ach jo, nechápu proč teď čt2 dává tak dobrý filmy tak pozdě -a tohle je vlastně ještě ten lepší případ, někdy to běží třeba od 1:00 ... některý lidi taky musej ráno vstávt a video je rozbitý ... takovýhle filmy by měly běžet v koukatelnym čase (tak 22,00) -janeček ven!

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

I Manderlay bylo místo, bez něhož by světu bylo lépe. No, svetu by asi bylo lepe bez Grace. Ta holka mi svou od zacatku citelnou blbosti tak lezla na nervy... :-/ Krasne Dogville, prumerne Manderlay...

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama