Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Opět se nám v jednom obřím sídle uprostřed ničeho sešla skupinka nesourodých, avšak pestrých postaviček, které na první pohled, ale opravdu jen na ten první, nemají nic společného. A opět je to jízda plná skvělých hlášek a groteskních situací alá Vražda na večeři. Obsazení tentokrát sice není zas tak skvostné, ale za sebe říkám, že Tim Curry (majordomus) a Lesley Ann Warren (Miss Scarlet) mě nejednou nahlas rozesmáli, kolikrát bez jediného slova. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Příjemná, vtipná a hodně ztřeštěná detektivka. Skvělý Tim Curry v hlavní roli. Na DVD neobvyklé tři konce s různým rozuzlením. Jediné co mi vadilo, bylo provedení děje. Divák sleduje vždy jen některé postavy, takže často neví co dělají ostatní. To časem způsobí pocit odevzdanosti, kdy nejsme absolutně schopni odhadnout, kdo v domě páchá zločiny. Takže po závěrečném odhalení může divák jen konstatovat, že to tak asi bylo, ale z děje to poznat bohužel nemohl. Při podrobnějším zkoumání děje a záběrů filmu navíc můžeme najít několik drobných logických chyb, které pak v kontextu jednotlivých možných konců nedávají smysl. Také ve scéně, kdy po zhasnutí dojde k první střelbě, náleduje po rozsvícení záběr na Tima Curryho, kterého už ve zbytku scény vůbec neuvidíme, přestože kamera zabírá místa, kde by měl logicky z hlediska prostoru i děje stát. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Starší slušná krimi komedie, plná černého humoru a vražd na zpříjemnění deštivého dne. Tajemné pozvání se záhy změní v sérii mordů, hromada podezřelých, vydírání, ženy s hlubokými výstřihy a hned trojitá ukázka toho, jak to mohlo skončit, ale jen jeden konec se ukáže býti pravdivý. Před tímto filmem jsem viděl Vraždu před večeří (1976) a v obou detektivkách si zahrála Eileen Brennan. Tady se sice neobjevilo zas až tolik hereckých es, ale většina zúčastněných podala slušné výkony (nejlepší Tim Curry). A jak už jsem zmínil výstřihy Lesley Ann Warren a Colleen Camp byly doslova „vražedné“ – pánové jistě ocení. Lehce nadprůměrná záležitost, tedy alespoň v mých očích. Já se u toho bavil. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než mysteriózní - spíš mystifiózní... :-) Konverzačně kostýmní, interiérově stylová, lehce satirická detektivní komedie. Scénáristicky vypilovaná, režijně vycizelovaná a s třemi alternativními konci vypečená zbytečnost... V dobrém smyslu slova, neboť i zbytečné filmy mohou být svým způsobem vynikající. A tak někdy při dlouhém podzimním upršeném sobotním večeru dejte služce volno, zapalte si tlustý doutník, nalijte si velkou whiskey, ponořte se do křesla a vychutnejte si tuhle lehce obskurní žertovinu. Stojí za to, byť víc jak čtyři hvězdy ani za ty tři konce nezaslouží... ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Tim Curry je v ráži! Strašně mu ty role majordomů sedí. Ale ta hyperzauzlenost mi přivádí bolest hlavy. Rozhodně nepatří mezi oddechovky, protože hektické přebíhání vám nenechá chvilku odpočinku. Jeden z případů, kdy divadelní hra dokáže fungovat na plátně. Ale ta jevištnost z toho pořád trčí, neruší, ale je tam. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama