Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak brutálně vtipné, jako spíše zajímavé. Pokud se pokusíte hádat vraha, tak se díky třem koncům téměř nelze splést. Film má úžasně rychlé tempo a přiměřenou stopáž. Lidé jsou pouhými figurkami a dialogy jsou vytáhnuty z nějaké sbírky vtipů podprůměrné úrovně. Hrozně strukura filmu a chování postav připomíná divadelní představení. 3* sem každopádně patří. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie mojej obľúbenej hry. Taká parodia na 10 malých černoškov s prvkami klasických detektívnych schémat trocha pripomínajúc film Vražda na večeri (ktorá je po humornej stránke o hviezdičku vyššie). Tri varianty rozuzlenia, pričom ten tretí je najzaujímavejší. Tim Curry v roli komorníka je nezabudnuteľný. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Atmosférou príjemne pozerateľný film, nie však až taký úderný ako Vražda na večeri. Každopádne tri konce potešia a keď si vezmem, že v kine chodil vždy iba jeden určitý koniec tak klobúk dole. Chcem ešte dodať pár vecí a to, že Tima Curryho nemám nejako výrazne rád, ale tu podal fakt neuveriteľný výkon. A ďalšia, film je inšpirovaný stolovou hrou a tak som si po filme zohnal demo verziu PC verzie a je to dobre ako film(len trosku lepšie keď to vyšetrujete sám). ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Příjemná, vtipná a hodně ztřeštěná detektivka. Skvělý Tim Curry v hlavní roli. Na DVD neobvyklé tři konce s různým rozuzlením. Jediné co mi vadilo, bylo provedení děje. Divák sleduje vždy jen některé postavy, takže často neví co dělají ostatní. To časem způsobí pocit odevzdanosti, kdy nejsme absolutně schopni odhadnout, kdo v domě páchá zločiny. Takže po závěrečném odhalení může divák jen konstatovat, že to tak asi bylo, ale z děje to poznat bohužel nemohl. Při podrobnějším zkoumání děje a záběrů filmu navíc můžeme najít několik drobných logických chyb, které pak v kontextu jednotlivých možných konců nedávají smysl. Také ve scéně, kdy po zhasnutí dojde k první střelbě, náleduje po rozsvícení záběr na Tima Curryho, kterého už ve zbytku scény vůbec neuvidíme, přestože kamera zabírá místa, kde by měl logicky z hlediska prostoru i děje stát. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než mysteriózní - spíš mystifiózní... :-) Konverzačně kostýmní, interiérově stylová, lehce satirická detektivní komedie. Scénáristicky vypilovaná, režijně vycizelovaná a s třemi alternativními konci vypečená zbytečnost... V dobrém smyslu slova, neboť i zbytečné filmy mohou být svým způsobem vynikající. A tak někdy při dlouhém podzimním upršeném sobotním večeru dejte služce volno, zapalte si tlustý doutník, nalijte si velkou whiskey, ponořte se do křesla a vychutnejte si tuhle lehce obskurní žertovinu. Stojí za to, byť víc jak čtyři hvězdy ani za ty tři konce nezaslouží... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama