Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké prekvapenie. Konečne po dlhšom čase niečo, čo sa vymyká bežnej konzumnej šablóne. Dovoľujem si tvrdiť, že toto pritiahne pozornosť aj klasického mainstreamového diváka. Od úvodu až po koniec vás tu sprevádza taká zláštna atmosféra, ktorá neveští nič dobré. Ako keby vám stále niekto dýchal na chrbát a nemohli ste sa otočiť a presvedčiť sa, kto to je. Dokonca miestami mi to pripomínalo Lanthimosove filmy. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dotažená netflixovská verze Někdo klepe na dveře, která je mnohokrát shyamalanovější než sám Shyamalan. Kdyby se povedlo utáhnout některé příběhové šrouby (jalová pointa, linie s jeleny postrádá potřebný dopad i rozuzlení), nebál bych se Nech svět světem označit za jeden z nejzajímavějších kousků roku 2023. Každopádně doufám, že vysoká sledovanost povede k nějakému spin-offu, který by se na události podíval z alternativního úhlu pohledu. Klidně i třeba žánrově odlišného. Prostor tu je. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Z netflixovské party Don’t Look Up a White Noise. A přesně tak dobře mířící na cíl, ale míjící ho, jak byste čekali. Poznávací dialogy s pár existenciálními myšlenkami, které ale nejsou nijak objevné. Dramatičnost filmu boostující scény narůstajícího napětí, které nám pokaždé pouze naznačí, co se “tam venku” může dít. A digitální jeleny pro dotek mystiky, ale bez smysluplného zakomponování do dějové struktury. Elegantní, o vynalézavost se snažící kamera vtahuje, ale na odvážnou kreativitu Jordana Peela nedosáhne. A konverzační rovina se pouze snaží o sociologii na evropské čí asijské scenáristické úrovni. Přesto ale film baví a dobře se na něj kouká. A taky chápu, pokud je pro někoho zajímavým alternativním příspěvkem do katastrofického žánru. Přesně takhle nějak by totiž k tomu mohlo dojít. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lepšie jak posledné štyri shyamalanovky. Dosť ľudí bude asi sklamaných, pretože trikových scén zas toľko nie je a miesto akčnej katastrofy sa jedná hlavne o konverzačný thriller. Super je to postupné stupňovanie napätia, keď väčšinu filmu divák prakticky nič nevie, a nakoniec na nejakom rozuzlení vlastne ani nezáleží. Herecky aj vzťahovo kvalitka, skvelá je kamera a záver cool. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Netflix někdy umí i překvapit. A tento film vlastně ani nemá moc daleko od pravdy, protože by se to klidně mohlo stát. Sledujeme tu rodinu, která se rozhodne strávit víkend místo New Yorku na Long Islandu. Ze začátku vše vypadá v pohodě. To se změní, když u nich uprostřed noci zazvoní muž se svou dcerou a tvrdí jim, že je majitel domu a že by tam chtěli přespat. Rodině se to sice moc nezdá, ale nakonec s tím souhlasí. Postupně ale přestane jít televize, internet i mobily a vše začne být čím dál divnější. Země prý čelí kybernetickému útoku a nikdo neví, co se děje. Nemohou ani nikoho potkat, koho by se mohli zeptat na pár informací. Jak dopadne toto soužití dvou rodin v jednom domě a podaří se jím vůbec tento výpadek přežít ve zdraví? Byl pro mě docela nezvyk vidět Julii Roberts v této roli, protože už jsem s ní dlouho nic neviděl. "Pomozte nám!" ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Priezvisko suseda GH je Huxley, čo je pocta Aldousovi Huxleymu, ktorý napísal "Brave New World" a ďalšie romány, ktoré stvárnili obrazy dystopickej budúcnosti, kde sa technológia stala vecou, ​​ktorá kazí ľudstvo a používa sa ako spôsob ubližovania ľuďom. (Arsenal83)
  • Film mal svetovú premiéru na AFI Feste 25. októbra 2023 v Los Angeles, herci sa jej však nezúčastnili kvôli štrajku SAG-AFTRA. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v apríli 2022 na Long Islande v dome navrhnutom štúdiom The Up. V Katonah v New Yorku sa potom v máji 2022 natáčalo dodatočne. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama