Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér filmů Přízračný svět a Santa je úchyl! tentokrát přináší film o talentovaném mladém malíři Jerome Platzovi (Max Minghella), který utíká ze střední školy, aby studoval na malé umělecké škole na východním pobřeží. Chce si tu splnit své největší přání – stát se největším světovým malířem, podobně jako jeho vzor Picasso. Krásu a preciznost jeho portrétů bohužel na hodinách umění nikdo neocení. Dokonce ani jeho příkré soudy o práci spolužáků a pozdější pokusy vytvořit své vlastní pseudoumění nenajdou obdivovatele. Ale někdo přeci jen Jeromeho obdivuje. Je to dívka jeho snů. Občas stává modelem a je dcerou slavného umělce. Je krásná a chytrá a jmenuje se Audrey (Sophia Myles). Odmítá přetvářku místní umělecké scény a Jeromova upřímnost se jí líbí. Když ale Audrey přesune svou pozornost k pohlednému Jonahovi (Matt Keeslar), vycházející hvězdě umělecké školy, Jeromemu tím láme srdce. V návalu zoufalství vymýšlí riskantní plán, jak se konečně proslavit a získat Audrey zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

JohnnyBoy 

všechny recenze uživatele

Jsem student FAMU, proto dávám pět hvězdiček. Přeberte si to, jak chcete....:) (jinak naprosto souhlasím s většinou komentářů k tomuto filmu). ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Snímek předkládá několik pravd ze světa umění a nemusí jít nutně jen o to výtvarné. Ukazuje nám pozéry, blázny, talentované umělce, kteří nejsou schopni se prosadit a v neposlední řadě i lidi, kteří nemají za mák talentu, ale ve světě umění to už stejně málokdo dokáže posoudit. Film dokáže být neuvěřitelně vtipný a pravdivý, stejně jako beznadějně depresivní a nevyzpytatelný. Ani jedna postava se nechová tak, jak by se na začátku vyprávění dalo čekat a tvůrci nám servírují jedno překvapení za druhým. Jen je škoda, že postavy, které byly na začátku sympatické, tím dostávají na frak. Vtipná komedie tak ke konci brnká na hodně pochmurnou strunu. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Podobne temne komické ako "Prízračný svet", ale ľudskejšie. doslova cítime mladíkovu bolesť. John Malkovich bol aj spoluproducentom filmu. ()

Reklama

Reklama