Reklama

Reklama

Epizody(2)

Obsahy(1)

Nejnovější adaptace na motivy knih Georgese Simenona o oblíbeném fiktivním francouzském detektivovi Julesi Maigretovi v podání Rowana Atkinsona. V první řadě seriálu se s Maigretem setkáváme v létě roku 1955, kdy je ubodána mladá žena, čímž se stává čtvrtou obětí během pár týdnů... Povede se Maigretovi najít vraha dříve, než znovu udeří? Ve druhém případu hledá Maigret vraha muže, který mu zavolal jen několik hodin před tím, než byl zabit. A nakonec ho to přivede na stopu gangu, který vyvražďoval rodiny v Pikardii. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (2)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám skúsenosť ani so staršími filmami, seriálom alebo knižnou sériou. O to viac sa mi páčila atmosféra s akou East aj Pearce pristupovali k danej látke. Predstavenie tohto starosvetského vyšetrovateľa novému publiku sa podľa môjho skromného názoru podarilo. Vzťahy medzi postavami sú uveriteľné, vyšetrovania majú svoje silné aj slabé stránky, ale v obidvoch prípadoch sú zapamätateľné a emočne vyzreté. V neposlednom rade sa to ale môže popýšiť výbornou atmosférou. Chodenie po starých uličkách, kaviarňach a úradoch má v sebe určitú nonšalantnosť, špinavosť a zároveň pútavosť. Atkinson vo výbornej úlohe, ktorá potláča jeho komický prejav a dáva dôraz na civilnosť a minimalizmus a funguje to. Bavilo ma to pozerať práve vďaka nemu. Škoda, že to má tak málo častí. Prvá séria ma totiž bavila veľmi. 1. séria - 80% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"For all his little bets and his little winnings, his life was more successful than yours, because he didn't end up like an animal in a cage, despised by everyone, with nothing to look forward except his execution." ()

Reklama

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo také v maďarské Budapešti a Szentendre. (Saur.us)

Reklama

Reklama