Reklama

Reklama

Epizody(2)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria síce nie je taká úderná ako prvá, ale stále sa nesie na veľmi vysokej úrovni. Robená precízne a schovávajúca veľké množstvo detailov, si Maigret ako britská séria odohrávajúca sa v Paríži minulého storočia, vytvára nezabudnuteľnú atmosféru, vyspelosť a zábavnosť. Každý jeden prípad je pekne rozobratý a podporuje melancholickú náladu hlavného vyšetrovateľa ktorý je v zásade dobrák. Takto nejako si predstavujem dobrú detektívku. Uveriteľné postavy, zaujímavo skonštruované zločiny a atmosféra, ktorá by sa dala krájať. A je jedno či svieti slnko, prší, je deň alebo tma. Atkinson parádny. Za mňa veľmi príjemný odklon od toho, čo väčšinou pozerám. Ale bez toho aby som to ľutoval. Naozaj ma každý jeden diel veľmi bavil. 2.séria - 80% ()

Reklama

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Střelná zbraň, která je nalezena u Carla Andersena (Tom Wlaschiha), je malá kapesní zbraň značky Derringer. (ArthasKarfa)
  • Ve filmu je několikrát záběr na telefonní budku, kde je automat s kroucenou telefonní šňurou. To však v době, kdy se film odehrává (konec padesátých let), nebylo možné - kroucená telefonní šňura byla zavedena až začátkem let šedesátých. (tommicek)
  • Fotoaparát, kerým je na policejní stanici fotografován Carl Anderson (Tom Wlaschiha), je Flexaret, model IV, vyráběný v letech 1955-1959 podnikem Meopta Přerov. Tyto fotoaparáty byly vybaveny hledáčkovým objektivem Anastigmat 80mm f/3 a snímacím objektivem Belar 80mm f/3,5. Tento model Flexaret jako první umožňoval fotografovat nejen na střední formát 6x6 (60x60mm), ale i na kinofilm 35mm. (Vikta)

Reklama

Reklama