Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám rád Maigreta a vůbec detektivní seriály a filmy. V tomto případě jsem se však trochu nudil a místy ztrácel. Příběh mne nedokázal vůbec vtáhnout a zajímavá byla pro mne jen poslední třetina. I tak musím uznat, že Atkinson není doživotně postižen nálepkou Beana a víceméně blbce před kamerou. Svou roli ztvárnil výborně. Silnější tři hvězdy. 70% ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočeno, není moc co dodat. Snad jen tu zajímavost s Rusama v českém dabingu. Důvod je uveden v Zajímavostech, úsměvné na tom však je, že v originále není o Československu zmínka. Je tam jasně napsáno Češi nebo český (Tchèque, s tím, že Maria byla Slovenka). Což je ale ještě větší nesmysl, protože kromě jména postav, které české vůbec nejsou, to nesedí ani k naší "národní povaze". Tohle patří někam dál na východ. Proč to tak Simeon napsal, se už však nedozvíme. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O ždibec slabší než první díl. Nějak mě iritovaly ty občasné honičky, které kazily to krasně pomalé tempo vyprávění. . Ale i tak se mi to hodně líbilo a musím pochválit výbornou syrovou atmostféru příběhu. Občas mi skutečně až šel mráz po zádech, tak hrozně se mi film dostal pod kůži. Což je u detektivky vždy plus. Případ mrtvého muže stejně jako jeho předchůdce má taky velmi dobrou hudbu, která dobře dokresluje celkovou působivost jednotlivých scén. A Atkinson zde byl opět zajímavý a výborný. Jeho Maigret je prostě trochu jiný než ten Gabinův. Ale není mi o nic míň sympatický. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nejde o nic průlomového, ale filmový průmysl se nám snaží ukázat dalšího v celku zajímavého detektiva, který je ztvárněn velice dobrým hercem. Zde je asi hlavně vidět, že Atkinson ve výsledku zvládne i víc než jen komedie a co víc, mistra Beana. Dokáže i opak a s ním i překvapit. Jak říkám, provedení nikterak úžasné, ale ve výsledku velice příjemné na prozkoumávání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa mňa týka, zatiaľ to najlepšie s Maigretom a s R. Atkinsonom v hlavnej úlohe. Tento pozitívny pocit má vo veľkej miere na svedomí zaujímavá hlavná os príbehu, ktorá dokázala zaujať i mimo samotného vyšetrovania. K tomu ešte treba prirátať slušnú atmosféru a výborné herecké výkony, hlavne herec čo hral najzápornejšiu postavu bol vynikajúci. Spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama