Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

"Vrazi se musí vždycky pochlubit svými činy. Známe to. Chtějí dát světu vědět, jak jsou výjimeční." Tak to je snadné. Maigretův tým prozkoumá Facebook, Twitter a Instagram a je to. Jenže to ho nenapadlo, chytráka. Tak nic, musíme se vrátit ke staré, poctivé policejní práci a na té mi vadí jediné - že jsem ji již dvakrát viděl a knihu jsem taky četl. To je můj problém, ale vzhledem k mé děravé paměti mě to mohlo zkusit trochu napnout. A taky si pořád myslím, že Gabinovi ta dýmka sedne do pusy lépe než utrápené verzi pana Fazolky. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

"Dýchá stejný vzduch jako mrtvý muž." Žádná DNA, žádná digitální fotometrie či forenzní psychologie - tady se dýchá vzduch, kouří dýmka, podávají inzeráty a provozuje bistro. Zkrátka těžko čekat od Maigreta nějakou moderní kriminalistickou metodu, když se tak zarputile drží knižní klasiky. Mě to tedy tak nějak televizně pobavilo, ale kdyby se Maigret po plastice znovu nepřihlásil o své slovo, tak bych si s jeho dříve zfilmovanými případy v poklidu vystačil. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

"Dědeček mi jednou řekl, že jedna z nejhorších věcí, ke které za jeho života došlo, byl nárůst policejních pravomocí. Nyní může do gentlemanova salonu vstoupit každý hulvát a zpochybnit jeho slova." Případ je jasný, ale Maigret tomu nevěří. Proč? Tak si to zopakujme - máme tu mrtvého žida, neexistujícího dánského občana, falešnou sestru, úplatné poldy, ozbrojené sousedy a díru zvanou Arpajon. No a mně se v tom chaosu docela líbilo. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

"Arlette, ta ho postaví i mrtvýmu." Morfium, benefit v podobě sexu s majitelem klubu a zákeřné Saranče. To vše nabízí další Maigretův případ. A taky nabízí chytrou paní Maigretovou, která se na rozdíl od neméně bystré kolegyně Colombové nebála ukázat kameře. Mě tedy nejvíc pobavil inspektor Janvier, když mu vyslýchaná osoba upadla na pěst. Komisař Maigret přitom sice moudrou hlavou moudře kýval, ale nad průměr to nedokýval. ()

Reklama

Reklama