Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drevorubača Christiana Zaka v amazonskom dažďovom pralese zachráni mladá víla Crysta, a to tak, že ho zmenší na svoju veľkosť. Víla, bohužiaľ, nedokáže Zaka už zväčšiť späť na pôvodnú veľkosť, a tak musí Christian žiť medzi obyvateľmi pralesa, Pipsom, Battym Kodom a ďalšími. A to mu umožní zistiť, aký dopad na ich život majú necitlivé zásahy človeka priame aj nepriame. Christian sa spolu s Crystou rozhodnú prales zachrániť, ale zdá sa, že už je neskoro. Zákerný Hexxus sa totiž rozhodol, že ho zničí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,650,296Tržby Celosvetovo $32,710,894║ Príjemná rozprávka, slušný príbeh a animácia. /65%/ ()

whack 

všechny recenze uživatele

Nenásilný sympatický kreslený ekologický film pre deti. Rozhodne by deti mali vyrastať pri takýchto myšlienkach, pri takýchto filmoch a nie pri tých násilnostiach, ktoré sú dnes v každej rozprávke. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Animák s ekologickým poselstvím. Občas vtípek, kterému se člověk i zasměje, občas písnička, která ovšem v českém dabingu rve uši falešným zpěvem, občas zajímavý moment. Animace však není nijak zázračná a totéž se týká i postav a poněkud řídkého příběhu, který je zajímavý snad jen tím, že byl s největší pravděpodobností nepřiznanou inspirací Cameronova Avatara, a to včetně některých scén, vztahů a dokonce i záběrů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka o dřevorubci, který se ocitne mezi obyvateli deštného pralesa a když pozná jeho krásu, rozhodne se pomoci s jeho záchranou. Scénář : Jim Cox a Diana Young. Hudba : Thomas Dolby a Alan Silvestri. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jeden svieži celovečerný animák, ktorý sa animáciou i príbehom vyrovná tým disneyovským. Možno humorom nie, ten obstaráva iba jedna šľahnutá postavička. Animácia je pekná, sympatická, pritom moderná, 20 Century Fox môže byť spokojné aj po rokoch, dokonca v určitých záberoch (hlavne pri stroji) je progresívne použitá aj 3D animácia. Trochu som síce nepochopil prítomnosť vtákopyska v amazonskom pralese, ale to je drobnosť. Plusom príbehu je to, že je v ňom použítý výrazný eko-element, čo môžem iba doporučiť pri filmoch, ktoré sú prednostne určené mladšiemu divákovi. Čakal by som vyššie hodnotenie (v septembri 2019 to činilo 66%), ak by mal nálepku "Disney", určite by sa mu dvihlo hodnotenie aj o 10 %. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Kdo chce vědět,z čeho Cameron čerpal při psaní a vytváření Avatara,nechť zkoukne tento docela příjemný animák. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Moderně-pohádkový, ekologický příběh pro děti o vílách a lidech z australské džungle. Hezká, jednodušší animace a několik písniček. Když lidé stráví pár dní v lese, začnou o něm uvažovat jinak. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

působivé "exteriéry", havěť poněkud tradiční, ale snesitelná, zlé postavy opravdu velmi působivé, naučná myšlenka, nad kterou by bylo dobré, kdyby se každý zamyslel, podaná vcelku vkusně... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Že by nultý díl Avataru :-) Animací to připomíná klasický disneyovky, něco jako malá mořská víla, písně v českém znění mi rvaly uši, skoro bych šel až na 2*. Platí zde pravidlo, co je malé to je hezké, dokonce bych té víle věřil že jí je líto stromu. Černý kostlivec taky ujde, docela zábava. ()

Elder 

všechny recenze uživatele

V Čechách prakticky nezámý 2D animák s ekologickým tématem, který v sobě skrývá mnohem více emocí než většina současných filmů pro děti. Nohy tomu podráží snad jen dnes už zastarale vyhlížející zpracování a slabší písně, které jsou velmi krátké a střídají se dost nepravidelně že občas až ruší. Pořád však jde o kouzelný příběh, které dokáže zmenit náladu. ()

Reklama

Reklama