Reklama

Reklama

Most osudu

  • Velká Británie The Bridge of San Luis Rey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Třetí filmová adaptace románu Thortona Wildera se odehrává v 18.století v peruánské Limě. Tragická nehoda, při níž se do propasti zřítí lanový most svatého Ludvíka krále, si vyžádá 5 lidských životů. Kněz Juniper (Gabriel Byrne) se vydává na místo neštěstí – chce se dozvědět více o (zdánlivě spolu nesouvisejících) životech obětí a na základě zjištěných informací posoudit, jestli se jednalo o boží záměr nebo opravdu pouze o nešťastnou náhodu… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hvězdný herecký ansábl nemá dvě hodiny co hrát a tak se tváří stejně útrpně jako samotný divák, pro nějž je sledování (zřejmě) nejukecanějšího historického filmu, stejně příjemné jako sezení před církevním tribunálem, které absolvuje mnich Juniper v podání Gabriela Byrnea, jehož role spočívá v sezení a tichém pozorování arcibiskupa, jenž v podání Roberta De Nira působí pouze jako standardní církevní bubák z dob 18. století. Jedině Harvey Keitel se snaží a snad právě díky němu se v poslední půlhodině dostanou do snímku i opravdové emoce, které předtím tolik scházejí, což za předpokladu, že spletitý (možná, že ani sám o sobě ani tak není, ale režisérka se snaží sofistikovaně proplétat i nemožné) příběh se točí výhradně kolem nenaplněné lásky jak tělesné tak duševní. Kontroverze vlastně nulová, takže ve výsledku ztráta času. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro už si toho může dovolit tolik, že si ho agenti přizvou i do historického filmu, kde si zahraje arcibiskupa...a ještě k tomu strašnýho. Nedivím se, že o filmu se prakticky neví. Z historie toho neřekne skoro vůbec nic a přitom se v něm víceméně celou dobu kecá...O čem po shlédnutí vlastně ani nevím. Zajímavé to ale rozhodně nebylo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existuje vo vesmíre plán pre priebeh ľudského života?“ Mne sa to páčilo (lebo sa mi páčila MISIA a KRVAVÉ HUSLE). Opulentná historická výpravná melodráma, skrížená s jemnou dávkou mysteriózna a čudnosti. To pramení z takmer až terminátorskej otázky "Ktoré udalosti v našich životoch sú výsledkom našich vlastných činov resp. rozhodnutí a naopak - ktoré sú dielom osudu, ak niečo ako osud vôbec existuje?". Nemyslím si, že MOST OSUDU je geniálny film, ale nemyslím si ani to, že sa mu k očiam hodí "štandardné" hodnotenie. Alebo s príbehom (nakrúteným podľa knihy držiteľa Pulitzerovej ceny) súhlasíte, alebo nie. Alebo sa vám to páči alebo nie. Ja beriem oba postoje, ale zatsávam prvý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mel docela silnej potencial, cekal jsem, ze tu budeme sledovat tu uvodni spousteci udalost a pak prohazene osudy jednotlivejch obeti, ktery se na zaver spojej, jenze film je krapet jinej. V podstate vypravi pribeh vsech obeti najednou v jednom pribehu a vetsina se jich zna. Do toho je par prostrihu na inkvizici ci co to bylo. A na zaver se stejne clovek nedozvi, jesli to byl teda bozi zamer a nebo co to teda bylo. Film v podstate zachranuje par zajimavejch scen, jimz vevodi ta na moste, dale solidni hudba a pak herci. Ty sice vetsinou nemaj co hrat a tvari se otravene, ale najde se i par promakanejsich postav, jako je treba postava Bates nebo Keitela. Na to, ze se tu jen dve hodiny keca a obcas jsou ty kecy zmateny, jsem se nudil prekvapive malo, ale presto to na vic jak 3* neni. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Jak už to bývá, když se všem něco nelíbí, najde se vždy alespoň jeden vybočující z řady. V tomto případě jsem to já. Tenhle film mě absolutně dostal. Uznávám, že mohl být kratší, některé postavy (bratři) byli trochu navíc. Mě osobně se nejvíc dotkla postava markýzy de Montemayor v podání K. Bates - neuvěřitelně smutná postava. Výborný H. Keitel a G. Chaplin. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pro našince hůře srozumitelný přepis románu The Bridge of San Luis Rey (1927), který byl oceněn Pulitzerem. V zahraničí je to námět populární, první filmová adaptace vznikla už v roce 1929, další hned 1944. Po válce byla natočena také televizní inscenace, premierována divadelní hra a dokonce opera. Herecky je McGuckianova verze až velkorysá, velké jméno najdeme v každé scéně (Robert De Niro, Harvey Keitel, Kathy Bates, Gabriel Byrne, Geraldine Chaplin, F. Murray Abraham). Z mnoha jednotlivých příběhů je pak zdaleka nejzajímavější osud herečky La Perichole (tu v němém filmu hrála Lili Damita). Kulturní prostředí Limy v 18. století je konečně atraktivní samo o sobě a proto bych neváhala s doporučením. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Několik hereckých velikánů (De Niro, Bates, Keitel, Byrne, Abraham, Chaplin) a výsledek takový prchavý, nijaký, že to divák tak nějak nemůže pochopit. Sakra, mít před kamerou herce formátu De Niro, Bates, Keitel, Byrne, Abraham, Chaplin - však říkám, že to nechápu.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nepochopeno.. životy vysoké šlechty v Jižní Americe v 18.století.. no co dodat. Všichni se snaží, ale výsledek stojí za málo.!! A takové obsazení přitom.. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Totálne nezaujímavým spôsobom spracovaná historická dráma, ktorej potenciál sa premenil na koncentrovanú nudu. Na porovnanie žánrovo podobný film "Mise" odomňa dostal omnoho viac hviezd. Most osudu dostane jednu hviezdu za každú hodinu, ktorú som si pri ňom vynikajúco pospal. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Neotřelý, velmi zajímavý film. Doporučuji se na něj podívat dvakrát za sebou, udělat si ten čas. Stojí to za to. Film není těžkopádný, jak už někdo psal. Je jen zvláštní a podává svoji myšlenku novým způsobem. Myšlenku, která filmu vévodí. Kdo ji neuchopí a nepochopí, nebude s filmem spokojený. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen jeden příměr a to bohužel nuda....i přes známe tváře a mého oblíbeného De Nira je film skoro o ničem.Přišlo mi jako by si to atmosférou atd chtělo vzít příklad od Kupce Benátského,ale pokud to tak mělo být tak se to nepovedlo.Je mi líto ale ani ty tři hvězdy nevydoluju a dám 45 %. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserna nuda, ktora ma chut hrat sa na terminatorovsku tematiku. Herecky angazman keca celych 115 minut o hovne. Priserna nuda, ktoru nezachranil ani DE Niro. 5 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má veľmi pomalé tempo. Herci sa snažia, ale príbeh nie je tak pútavý, aby zaujal bežného diváka. 4/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Totálne nezvládnutá záležitosť... Aj napriek hviezdnemu obsadeniu a niektorým skvelým hereckým výkonom to bola len strata času... Mary McGuckian bz som tak veľký projekt opäť nezveril... ()

Reklama

Reklama