Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (167)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až při sledování tohoto klasického animovaného snímku jsem si uvědomil, že ještě před "Rebelkou" zde byla jedna rusovlasá rebelka, která chtěla od života trochu víc, než jí bylo předurčeno. Tím u mě pixarovský film, ač animačně dokonalý, ztrácí zase pár dalších bodů. "Malá mořská víla" v současné době už tolik nevyniká příběhem, ale ty písně jsou pořád naprosto úžasné a Oscary za tuhle filmovou disciplínu naprosto zasloužené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $111,543,479Tržby Celosvetovo $222,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $82,471,966Tržby za predaj DVD v USA $219,969,658║ Animačne úžasné, dobrodružné a zábavné, rovnako ako seriál. /90%/ ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který se v rámci historie zapsal do nejednoho srdce a myslí tisíce lidí. Ale do mého ne. V životě jsem řádně tento film neviděl a stejně jako zde bylo pár odkazů tak ne tak znatelných, ale lehkých. Taky moc nechápu to, že u Herkula žádný stud s Diem a podobnými a tady místo Poseidona Triton, ale tak dejme tomu. Pro mě slabší kousek, který v mém dětství nebyl. Ale pro mnoho lidí prostě kult. Finále samo o sobě docela nečekaně morbidní. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Fathoms Below ,2. Main Titles Score ,3. Fanfare Score ,4. Daughters of Triton ,5. Part of Your World ,6. Under the Sea ,7. Part of Your World (Reprise) ,8. Poor Unfortunate Souls ,9. Les Poissons ,10. Kiss the Girl ,11. Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ,12. Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,13. Part of your World - performed by Jessica Simpson ,14. Under the Sea - performed by Raven-Symone ,15. Music Video - Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,16. "Making Of" Music Video - Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Čo do obsažnosti deja museli tvorcovia takpovediac variť z vody, takže spraviť z Malej morskej víly animovanú rozprávku bolo dosť odvážne. Napriek tomu sa, myslím, celkom vydarila a niektoré podmorské scenérie sú naozaj rozkošné. Samozrejme: happy end musí byť, aj keby sa H. Ch. Andersen trikrát v hrobe obrátil ;) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Malá morská víla sa umiestnila na 51. mieste v rebríčku "100 najväčších animovaných filmov", ktoré boli odhlasované vo Veľkej Británii. (LuiCJ)
  • V Arielině jeskyni můžeme vidět obraz "Magdaléna s doutnajícím plamenem", který v sedmnáctém století namaloval Georges de La Tour. (AngelLucy)
  • Po animační stránce se ve své době jednalo o nejnáročnější Disneyho film od snímku Fantasia. Vytvořit dvouminutovou scénu bouře trvalo deseti tvůrcům speciálních efektů více než rok. (AngelLucy)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama