Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $111,543,479Tržby Celosvetovo $222,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $82,471,966Tržby za predaj DVD v USA $219,969,658║ Animačne úžasné, dobrodružné a zábavné, rovnako ako seriál. /90%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Fathoms Below ,2. Main Titles Score ,3. Fanfare Score ,4. Daughters of Triton ,5. Part of Your World ,6. Under the Sea ,7. Part of Your World (Reprise) ,8. Poor Unfortunate Souls ,9. Les Poissons ,10. Kiss the Girl ,11. Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ,12. Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,13. Part of your World - performed by Jessica Simpson ,14. Under the Sea - performed by Raven-Symone ,15. Music Video - Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,16. "Making Of" Music Video - Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V pořadí už 28. animovaný film z produkce Walta Disneyho. Oproti Andersenově předloze však končí tento příběh šťastně a i jeho celkové ladění se liší od melancholického tónu původní pohádky. Skvělá barevná animace, pohádka plná humoru, napětí v podobě intrik zlé mořské čarodějnice, a půvabných písní dělá z této pohádky ostatně jako s většiny pohádek Disneyovského studia skvělou podívanou nejen pro děti. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Možná až moc dětské, ale právě pro děti je to stvořené a účel to splňuje. Seriál mého dětství z americké produkce, který má krásnou hudbu i animaci a jednou ukázali amíci, že v každej pohádce pro děti se nemusejí hlavní postavičky oddělávat dynamitem nebo obří palicí a už jen díky tomu mám Malou mořskou vílu tak rád. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ako decko som sa v tejto rozprávke vedel ,,ponoriť,, ako sa to má, a to jednoznačne svedčí o tom, že bola lepšia, niež priemer. Pesníčkové rozprávky som mal špeciálne radšej. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď takéto niečo zaujme aj 20ročného fagana, asi v tom niečo bude. Pekný príbeh, piesne ma až tak nezaujali, ale po komediálnej stránke idylické! 65%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jeden z krásných animovaných příběhů z produkce společnosti Walta Disneye. Co na tom, že končí jinak než původní knižní příběh H. Ch. Andersena. Tohle byla svého času nejoblíbenější pohádka mé dcery ... každý den aspoň jednou musela být puštěna a kupodivu se mi nezprotivila, protože je vážně protkána tak vtipnými dialogy (český dabing - úžasný) které zatím nezklamaly a rozesmály i mě. Hudba - krásná ... úryvky z písničky pod vrbou v loďce si pamatuju doteď ;-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Aquaman. Pohádková klasika o tom jak hezká šestnáctka chtěla mít krásné nohy a sbalit prachatého prince. Menkenova úžasná hudba vás chytne za srdce. Bitka v závěru vám připomene, co všechno vykradli druzí a třetí Piráti z Karibiku. P.S: Krab v kuchyni je téměř geniálně hororová scéna, která určitě spoustu dětí odnaučila jíst plody moře. Ryba je kámoš, ne žrádlo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky se mi neobnovily, asi jsem kdysi více koukal na stejnojmenný seriál. Nicméně i dnes velice koukatelná záležitost, ale na Aladina nemá nic. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

28. celovečerní Disney Trvalo to celých 30 let, než na Disneyho trůn opět usedla princezna. Po Sněhurce, Popelce a Růžence přišla na řadu Ariela, dcera krále Atlantiky, Tritona. Její příběh z pera Hanse Christiana Andersena byl sice rozpracován o pozitivní konec a rozvinut v příjemný franchise, ale celé je to maximálně ku prospěchu věci. Nejprve na tento film navázal seriál a důsledně popsal Arielino dospívání, ve druhém filmu se stala matkou a třetí zacyklil všechny tyto dějové linie. Jenom ten Erik mohl být akčnější, stejně jako Triton a Uršula méně Gappa. Ale trio rybka, racek a krab jsou naprostá klasa. A dabing je dokonce v jejich případě i vynalézavý (Šuplík). Skvělé písně ční vysoko nad disneyovským standardem, výborný je i seriál, který svého času průkopnicky přinesl příběhy z velkého plátna také do našich domovů. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Depresák a věčně platonický milovník Andersen to natřel Malé mořské víle a všem malým holčičkám, když Malou mořskou vílu v oběti zklamané lásce nechal zemřít. Generace turistů v načatém příběhu pokračují a nechávají Malou mořskou vílu umírat stále znovu tím, že jí řežou hlavu. Mnoho dalších sadistů přišlo, vidělo a z příběhu zamilované dcery mořského vládce vytvořilo nový pramen nekonečného moře slz. Potom přišlo filmové studio Disney a konečně to skončilo tak, jak jsem si vždycky přála. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vydařená animace, výtečné melodie, typická disneyovská roztomilost. Myšákovská produkce tehdy vážně uměla a děti tenhle kousek opravdu dlouho držel – snad i díky vydařeným tuzemským překladům písní: Tam oni jdou, proběhnou kraj. Na slunci celý den mají ráj. Tak se chci mít, tam já chci být, tam toužím žít. Co za to dám, být chvíli tam, nad vodní stěnou. Tam strávit den, třeba se jen na pláži hřát. Dívky tam jdou, tou cestou svou, a ne kam, otcové je ženou. Myslí hlavou, málo plavou. Dokážou stát. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Seriál byl hned po Gumídcích z produkce Disneyho mým nejoblíbenějším. Krab Sebastian, rybka Flunder, přísný "Poseidon" Triton a k tomu skvělá hudba, která mi s přestávkami v hlavě zní po celý život. Škoda, že pro jednou neudělali tvůrci výjimku a závěr nezpracovali přesně podle Andersenovy předlohy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Poučný příběh. Klasická pohádka aneb jak pravil "moudrý" krab Sebastian: "Ach ti mladí, myslí si, že všechno můžou, podáš jim šupinu a chtějí celou ploutev." ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Excelentní animace, fantastické písně a hudba waltdisneyovského krále Alana Menkena, sladký humor, spousta erotické symboliky a nehynoucí příběh v jedné z nejhezčích disneyovek vůbec! ()

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama