Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (167)

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

A začíná období Disneyho renesance což je období kdy vycházely ty nejlepší Disneyho filmy. A začíná to tímto skvělím snímkem. Původně jsem si říkal že to bude jen blbost pro holky. Ale je to jeden z nejlepších filmů tohoto maratonu. Příběh, i když je známý tak je velmi solidně odvyprávěný a místy i celkem dojemný. Tento film mi celkem připomněl Popelku. Postavy jsou naprosto dokonale napsané. Hlavní záporačka filmu je naprosto skvělá a jako záporák funguje, Animace je také velmi skvělá. Myslím že Disney zase o krok postoupil. 100% (5 hvězd) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Musker s Clementsem vzali ponurou, téměř depresivní předlohu a přetavili ji v milou, zábavnou a příjemně odsýpající pohádku, kterou i po letech považuji za jednu z nejkouzelnějších mezi klasickými disneyovkami. A nejsem sám, protože moje holky ji milovaly a i teď se k ní občas nostalgicky vrací. Není divu. Je mile dětská a přitom nenudí ani dospělý doprovod a to aniž by si musela vypomáhat dnes obvyklými popkulturními odkazy. Má okouzlující zrzku jako princeznu, dokonalou zlou potvoru v podobě vychytralé chapadlovité herdekbaby a spoustu zábavných vedlejších postav mezi nimiž bezpečně kraluje francouzský kuchař. Písničky neruší, animace je výborná a nikde, kam oko dohlédne, žádná chyba. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Šikovne rozohraná a zvládnutá celovečerná rozprávka z dielne W. Disneyho. Klasický príbeh H. Ch. Andersona v takých šatách, ktoré mu slušia. Šikovne nakreslené obrazy, sympatické postavy a veľmi dobré hudobné motívy (s nomináciu na Oscara za hudbu sa nedá nesúhlasiť). Ani dnešným okom to nevypadá zle. Štyri hviezdičky bez ďalších poznámok. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Skvelý animovaný film z dielne Walt-a Disney-ho. Typycké boli aj doprovodné postavi hlavnej hrdinky. Vyzdvyhnúť by som chcel hlavne kraba Sebastiana, ten mal fakt veľmi dobre vystihnuté emócie. Aj keď nemám rád spev v rozprávkach, musím uznať, že tu bol dobrý. Aj keď som mal možnosť vidieť len dabovanú verziu. Dokonalá zábava pre malých i veľkých. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V pořadí už 28. animovaný film z produkce Walta Disneyho. Oproti Andersenově předloze však končí tento příběh šťastně a i jeho celkové ladění se liší od melancholického tónu původní pohádky. Skvělá barevná animace, pohádka plná humoru, napětí v podobě intrik zlé mořské čarodějnice, a půvabných písní dělá z této pohádky ostatně jako s většiny pohádek Disneyovského studia skvělou podívanou nejen pro děti. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (61)

  • Jedná se o poslední disneyovský animák, který vznikal z velké části pomocí ruční animace spojené s analogovou kamerou. Bylo použito 1000 různých barev na 1100 pozadích. Nakonec bylo vytvořeno více než milion kreseb. (AngelLucy)
  • Pohádka drží mezi tituly od Disney absolutní rekord v prodeji zlaté sběratelské edice. (Dlee)
  • Malá mořská víla byla po osmnácti letech (od filmu Bedknobs and Broomsticks) první disneyovkou, která získala Oscara. V tomto případě dokonce dva - za hudbu a píseň "Under the Sea". (AngelLucy)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama