Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (167)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jeden z krásných animovaných příběhů z produkce společnosti Walta Disneye. Co na tom, že končí jinak než původní knižní příběh H. Ch. Andersena. Tohle byla svého času nejoblíbenější pohádka mé dcery ... každý den aspoň jednou musela být puštěna a kupodivu se mi nezprotivila, protože je vážně protkána tak vtipnými dialogy (český dabing - úžasný) které zatím nezklamaly a rozesmály i mě. Hudba - krásná ... úryvky z písničky pod vrbou v loďce si pamatuju doteď ;-) ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Disneyho animované filmy veľmi obdivujem hlavne kvôli jednej veci. Aj keď je knižná predloha iná, filmy sú spracované tak, že aj keď ste čítali predlohu, zmeny vo filme vám vôbec nebudú vadiť. Jeden z príkladov je Kniha džunglí. Disneyho film sa líši od knihy Rudyarda Kiplinga, no aj tak je to výborný film, ktorý má všetko čo môžeme od Walta očakávať. Takto podobne dopadla aj The Little Mermaid. John Musker a Ron Clements sú výborní režiséri a toto je ďalšia ukážka toho, ako vedia pracovať s príbehom a postavami. Malá morská víla od Hansa Christiana Andersena je veľmi zaujímavá rozprávka, ktorá mi po prečítaní dala veľa. Táto verzia má však jeden veľký rozdiel. Koniec je šťastný. Dalo by sa povedať, že tak tomu bolo aj v rozprávke, len v inom prevedení a dosť záviselo na tom, ako to čitateľ zoberie. Pre tých, ktorí nečítali knižku a ani nevideli film, nechcem spoilovať. Postavy sú veľmi zábavné a hlavne milé. Mám veľmi rád, že takmer v každom z týchto animákov sú, ja im hovorím "sprievodné" postavičky. Sprevádzajú hlavnú postavu celým filmom a humor zvykne byť ich silná stránka - v tomto filme to boli rybka Flounder, krab Sebastian a čajka Scuttle. Tieto postavy sú super, hlavne kvôli tomu, že veľmi zábavnou formou dopĺňajú príbeh. Film sa zároveň odohráva v nádherných prostrediach a má krásne farebné pozadia. A dej sa vlastne odohrával len medzi dvoma prostrediami - Atlantica a hrad Princa Erica. Mne osobne sa ten hrad nesmierne páčil a hlavne jeho okolie a to prostredie! Animácia je tradične u Disneyho prvotriedna a je tu možné si všimnúť aj prvky počítačovej animácie. A asi jedna z najdôležitejších častí filmu je hudba. A tu je umenie filmovej hudby v plnej kráse. Kiss the Girl, Under the Sea a ešte mnohé ďalšie skladby sú výborné. V češtine to však nie je ono a je to o dosť slabšie, takže odporúčam si aspoň skladby vypočuť v angličtine. Film má výborný príbeh, nádhernú animáciu, krásne scenérie a prostredia, a hlavne nesmrteľnú hudbu. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem sledoval seriál, hrál několik her na Sega a Ninento, ale film jsem ještě neviděl. A stojí to opravdu za to - je to totiž úplně klasická Disneyovka se stejnými postavami jako v seriálu - pokud jste měli rádi Ariel, Tritona, Floundra, Sebastiena nebo zlotřilou Uršulu, budete tu hned jako doma. Film dokonale dávkuje legraci, dojetí, písničky (hlavně úžasná Under the Sea), napětí s akcí (finále stojí fakt za to) i romantiku. Prostě paráda z doby, kdy to kluci od Disneyho ještě uměli. ()

Garfildka4 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka se spoustou vydařených písní.. Když srovnám originál s českým dabingem, tak musím říct, že český se opravdu povedl i hlas samotné Ariel se mi zdá líp vybraný. Stejně jako u Elsy z Frozen mi originální hlas nesedí na 16-ti letou dívku.. (ne že by česká Elsa byla lepší a toď důvod, proč se dívám na Frozen jen v originále).. A pro všechny, kterým se tato pohádka opravdu líbila doporučuju podívat se na Broadway-skou verzi a poslechnout si ty dechberoucí výkony, zejména pak Sherie Rene Scott! And do I help them? Yes, indeed! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vydařená animace, výtečné melodie, typická disneyovská roztomilost. Myšákovská produkce tehdy vážně uměla a děti tenhle kousek opravdu dlouho držel – snad i díky vydařeným tuzemským překladům písní: Tam oni jdou, proběhnou kraj. Na slunci celý den mají ráj. Tak se chci mít, tam já chci být, tam toužím žít. Co za to dám, být chvíli tam, nad vodní stěnou. Tam strávit den, třeba se jen na pláži hřát. Dívky tam jdou, tou cestou svou, a ne kam, otcové je ženou. Myslí hlavou, málo plavou. Dokážou stát. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Vzhľad morskej čarodejnice bol z veľkej časti inšpirovaný americkou travesty umelkyňou Divine. (matthew.17)
  • V Arielině jeskyni můžeme vidět obraz "Magdaléna s doutnajícím plamenem", který v sedmnáctém století namaloval Georges de La Tour. (AngelLucy)
  • V scéne, kde Scuttle preruší svadbu Princa Erica a Vanessy si je možné v pozadí všimnúť postavičky The Grand Duke a Kráľa z filmu Popoluška (1950). (LuiCJ)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama