Reklama

Reklama

Mrtví pouště

  • Velká Británie The Bone Snatcher (více)
Trailer
Velká Británie / Kanada / Jihoafrická republika, 2003, 90 min

Obsahy(1)

Namíbie. Poušť. Doktor Alex doprovázený ochrankou projíždí nehostinnou krajinou a chystá se zkontrolovat práci na nových nalezištích. Ještě před dvěma dny byl v pohodlí své laboratoře ve Vancouveru... Skupina ale nachází něco nečekaného. Masakr. Tři kostry a tajemný skalní dóm. Nemohou zabránit nadcházející chladné noci ani "zloději kostí", který se příště možná vrátí i pro ně! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

dwi 

všechny recenze uživatele

Poměrně laciný horor nenabízející ve svém obsahu skoro nic. Zápletku těží z africké mýtické postavy Esikhula, která však postupem času bere za své. Tým prospektorů na namibijské poušti si sice zažije svoje, ale divák zůstane i tak chladným. Režisér neumí vytvořit napětí a divák chtíc nechtíc se nemůže sžít s postavami příběhu. Závěrečná scéna pak už nepůsobí nijak, žádné napětí nebo dokonce strach. K tomu všemu kamera ve vypjatých situacích dostává epileptický záchvat, jakoby se jednalo o videoklip. Otevřená vrátka k dalšímu pokračování snad už nejsou ani novinkou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Písečná bouře, schovejte se!- Na otevřené poušti je to rada nad zlato. Doktor Zack Straker je vyslán na poušť jako systémový poradce. Zde prožije - sic!- horké chvíle, když mrtví začnou vstávat z písku. Krom toho se tak trochu dá dohromady s Mikki, na níž by rád hupsnul, ale nemá tu správnou odvahu. Místo toho musí se skupinkou vojáků čelit Matce pouště, mystické bytosti z dávných časů. Jako nápad proč ne, chvílemi to trochu připomínalo Věc. Poušť také OK, mravenci tedy mohli mít větší roli v přímém přenosu, ale jde o levné béčko, tudíž se šetřilo. Hloupé chování postav a ještě hloupější dialogy je pro tyto snímky zřejmě normou, ovšem představitel doktora, S. Bairstow, měl nejen tupý výraz, ale navíc byl naprosto troubovitý. V podstatě nejhorší položka filmu. Z celé řady jeho perel bylo asi nejlepší volání na letadlo v dálce.... Ohlodané mrtvoly fajn, digitální efekty odpad. Jako celek - 2,5*.... jsou daleko horší filmy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl kdysi v půjčovně na VHS a jelikož jsem neměl do čeho píchnout šel jsem do toho nečekal jsem zázrak protože jsem ani nevěděl do čeho jdu. No a nakonec to nebylo vůbec špatné. Koukal jsem na to kolem 10 hodiny večer a občas jsem se fakt bál. Atmosféra pouště byla parádní a scény s "Kostlivcema" neměly chybu. Jen škoda toho pošahanýho konce, ale za mě paráda. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť vynikajúci horor. Režisér bohužiaľ skvelé exteriéry, neobyčajného zabijaka a obstojných hercov nedokázal poriadne využiť. Priemer. (24.1.2009) ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

V poušti bydlí cosi, co ohlodává lidi na krvavé kostry a vybralo si to bandu nesympatických pavědeckých individuí, co neumějí hrát. Škoda, že je to nesežralo všechny. Tady nepomohly ani výborné pouštní exteriéry. Je to prachbídná sračka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slabé dve hviezdičky pre horor, z ktorého námetu by možno nevytrepal akčnejšie a napínavejšie dobrodružstvo ani nejaký starý harcovník žánru. Filmu nepomáha ani herecké obsadenie a ani triková stránka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský koprodukční snímek „Mrtví pouště“ je docela fajn ukázkou toho, proč béčka někdy fungují a proč rozhodně stojí za to se na ně dívat. Není to vždy o skvělém nápadu, o něm to vlastně není skoro nikdy, většinou je to vykrádání již natočeného, ale je to o provedení a tohle provedení se mi jednoduše zamlouvalo. Fajn béčko, které si na nic nehraje a vizuálně dovede překvapit. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Krásné prostředí pouště přímo vybízí k natočení nákýho hororu. Vše to začalo slušně a to pak pokračovalo, ale ten konec už byl vyloženě hloupý a spíš to někdy závádělo k smíchu místo, abych se bál. Předem bylo jasný kdo přežije , což je někdy docela chyba určitě by to někdy chtělo udělat úplně naopak. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Obavy, aby film nespadal do stejného kalíšku vyloženě špatných filmů, třebas jako Bone Eater, které spojuje celkem podobné téma, bylo vůbec hlavním otazníkem a vykřičníkem zároveň. Nechci aby to vyznělo vyloženě jako horentní pochvala, ale Mrtví pouště jsou sice minimálně o stupeň lepší než výše zmiňovaný Požírač kostí, který bylo vůbec utrpení přelouskat do konce, jenomže to pořád brouzdáme ve vodách podprůměru, které se za onu pomyslnou hranici ne a ne dostat. Jak se to jen říká? Kde nic není, tam ani smrt nebere? Tak to mi zde celkem pasuje. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Slaboučký horor, který nevytvořil ani moc velké napětí, ani nic jiného, co by mě donutilo dát mu lepší hodnocení. Váhal jsem mezi 1 a 2 hvězdami, když jsem jej ale porovnal s ostatními horory, které ode mně dostaly 2 hvězdy, musím sáhnout k nižšímu hodnocení. ()

Reklama

Reklama