Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh proslulého masového vraha americké historie. Gacy vás zanechá šokované a plné pochybností. John Wayne Gacy je ukázkově slušný občan. Dokonce dělá dobrovolně klauna dětem v místní nemocnici. Nese si sebou ale příšerné tajemství. Stopa pohřešovaného mladého muže vede na předměstí Chicaga ke Gacyho domu. Celý národ v šoku sleduje, jak podrobnosti vyšetřování třiceti vražd vyplouvají na povrch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Točit film o skutečném masovém vrahovi je samo o sobě kontroverzní a složité. Vznikne film, který se bude věnovat dotyčného osobnosti - a lidé budou podvědomě zklamáni, že neviděli něco zvrhlého a drastického, tak jak jistě čekali. Nebo vznikne film, který nechutností nešetří - a v tom případě se na něj sesype jak kritika, tak spousta lidí včetně pozůstalých po obětech skutečného vraha. Jen si představte, jak citlivé to pro ně je téma (stačí zmínit matku Sharon Tateové, která bojovala jak mohla proti příznivcům 'vraha' své dcery, Charlese Mansona). Film Gacy spadá spíše do té první kategorie - seriózního, ale také nutně zkresleného a umírněného profilu masového vraha... Pokud se o takové lidi zajímáte, pak pro vás i tento film rozhodně stojí za shlédnutí, jen nečekejte žádné zvrhlé orgie, jakými John Wayne Gacy ve skutečnosti holdoval. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Všechno, co je na tom filmu zajímavé, se utápí v tak nemožné režii a hrozných hereckých výkonech, kterým bezkonkurenčně vévodí sám hlavní představitel, že je to jedna dlouhá nekonečná nuda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi velká slabota. Osobnost Johna Wayne Gacyho, jeho profil, život, ani jeho zabijácká dráha mě nikdy příliš nezajímaly. Neoplýval přirozeným šarmem a inteligencí jako Bundy, ani neměl laskavý a nevinný vzhled Dahmera či jeho promyšlenost. Byl to jen jakýsi nehezký, tlustý a upocený chlapík, který byl ke všemu nehorázný bordelář bez nějakého smyslu pro pořádek, důmyslnosti či "zodpovědnosti." Tak mi ho alespoň vyjevil tento slabý pokus o životopisný snímek sériového vraha, taktéž známého jako "Killer Clown." Tento jeho příběh není ani jeho silným a propracovaným portrétem či hlubokou sondou do jeho duše a života, která by objasňovala důvody jeho konání. Je to jen slabá ukázka ze stereotypního života jednoho chlápka, co si vodí do baráku mladé, hezké kluky, pak je zlikviduje a odtáhne do sklepa, ve kterém se to hemží odpudivou havětí. Gacy zřejmě neměl lepší nápad, než je všechny "ukládat" sem a zřejmě si vůbec nedělal starosti s tím, že nehezká vůně linoucí se z jeho domu přiláká nechtěnou pozornost. Takže musel po celý film čelit útokům rozhořčených sousedů i blízkého okolí, kteří mu často chodili bůchat na dveře, aby už s tím hrozným zápachem konečně něco udělal. Alespoň miniaturnímu rozboru jeho osobnosti je, a to jen velmi bídně, věnován úvod filmu, kde jde se svým otcem rybařit. Často jsem měla pocit, že by mi do role Gacyho skvěle seděl John Goodman:) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ani dobré... skôr také... nevýrazné. A vôbec tým nemyslím, že by som bažila po násilnostiach, ako o tom hovorí slasher (múdro to vystihol) - tento film ťaží napätie viac z náznakov a fantázie, než z explicitného predvádzania brutality. No aj tak jej bolo dosť na to, aby som netúžila vidieť, aké to bolo "naozaj". Som celkom rada, že príliš nezachádzali do podrobností :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John Wayne Gacy bol americký sériový vrah, ktorému bolo dokázané, že zabil tridsať tri mladých mužov. Pred smrťou ich kruto mučil a znásilňoval. Bol to sadistický homosexuálny netvor, ktorý sa na verejnosti tváril ako úspešný podnikateľ, vzorný manžel, politický aktivista a showman v maske klauna. Na prvý pohľad to bol sympatický, baculatý chlapík, avšak skrýval sa v ňom diabol. Ambiciózny filmár Clive Saunders sa pokúsil v roku 2003 natočiť životopisný snímok o tomto vrahovi. Bola to jeho režisérska premiéra a zároveň aj derniéra. Viac si už na režisérsku stoličku nesadol. Tému si vybral zaujímavú, ale vďaka svojej neskúsenosti sa mu ju nepodarilo kvalitne spracovať. Saundersov "Gacy" je vhodný tak akurát na jedno pozretie. Premárnený potenciál. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeho poslední slova byla : Polibte mi prdel. Nic moc film o nic moc homoušským vrahounovi. O nějaký atmosféře nemůže bejt ani řeč. Vedle hlavního hrdiny pak hraje nejdůležitější roli smradlavý sklep plný hnijících mrtvol. No žádná sláva jednou se to zkouknout dá, ale to je tak maximum.40% ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Bisexuál John W. Gacy v 11ti letech utrpěl vážný úraz hlavy a míval výpadky paměti a závratě. V dospělosti chtěl být politikem a v sousedství byl oblíbený, jelikož rád pořádal večírky, kde vystupoval jako klaun. Už během prvního manželství s Marlynn Myersovou, jejíž rodiče vlastnili restauraci KFC (Gacy v ní pracoval jako vedoucí), se špitalo, že má něco s mladými zaměstnanci a roku 1968 byl poprvé odsouzen za zneužívání mladého chlapce. Roku 1972 se s ním rozvádí druhá žena Carol Hoffová, která u Gacyho nachází sbírku pornografických fotek mladých mužů. Gacy byl zatčen roku 1978 a ve vězení proseděl 16 let. Během pobytu v base začal malovat olejovými barvami a oblíbeným námětem byli, ehm, klauni. V Beverly Hills se na výstavě jeho malby prodávaly až za 20 000 dolarů. 29 obětí zakopal ve sklepě a další 4 musel vyhodit do řeky, jelikož už ve sklepě neměl místo. Jeho nejmladší oběť neměla ani 10 let. Do úst jim cpal ponožky, aby ztlumil křik, když jim stahoval kůži a odřezával genitálie. Rozsudek přijal s ledovým klidem a zachová si tvář pokerového hráče. Jeho právník pracuje na odvolávání celých 14 let až 10.května 1994, kdy Gacy dostává smrtící injekci. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nebolo to síce zlé ale už keď sa to blížilo ku koncu prišlo mi to dosť chaotické, hlavne teda tie zábery. Viem, že zrejme to bol zámer ale na mňa to teda kladne nezapôsobilo. Začiatok filmu bol dosť nudný a kým Gacy neostal v dome sám moc ma to nebavilo. Až potom sa to ako tak rozbehlo. Čakala som však dáke lepšie vraždiace zábery. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Gacy patří do sorty masových vrahů, do té slabší skupiny. Nicméně i tak se jedná aspoň o průměrné dílko který na chvíli i zabavý. Ano bohužel jen na chvíli, čekal jsem nějakej drive a nakonec se film táhl od začátku do konce. A celou dobu se vlastně řešila GAcyho mysl, nebo jak schání pracovníky a nebo jak řeší smrad pod bytem. Bohužel to je tak všechno, podle obalu jsem čekal že se ukáže jako klaun a někoho zabije, chyba lávky. Jako klaun se ukáže v hodně malé míře a zabití není ani vidět. Nevím jak to s Gacym bylo ale film je nudnej. A navíc mě moc nepřesvědčil ani herec hrajícího Gacyho, zdál se mi nevýraznej a děsně "upocenej". No nic já snad ještě nějaký filmy o vrazích podle skutečnosti zkouknu ale teď si od nich chci dát zasloužený odpočinek. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

z řady dvd o masových vrazích,je bez pochyby gacy,tím nejhůře zmáknutým filmem.špatná režie,děsný herci,velkolepá nuda.těžce zabité. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typickej video film, kde se většina vraždiček koná mimo záběr, toporní herci pronášejí blbé a ještě blbější repliky a strejda Gacy vypadá, jako kdyby se ve všem tom bordelu ocitl úplnou náhodou (přestože ve skutečnosti to byl pěknej zmrdeček už od pohledu). Příběh se reálných událostí drží jen velmi volně (čti s realitou to má společné jen jméno John Wayne Gacy), ale ten konec, kdy tam plácnou takovou sci-fi zhovadilost, že měl tady náš klaun Pogo na svědomí až na dva tisíce mladých dlouhovlasých hošíků, to mě teda spíš nasralo než rozesmálo (páč ono těch reálných 33 vražd přece není málo). Bavila mě dobová atmosféra, ty sedmdesátý léta vystihli (i díky utlumeným barvám) pěkně, ale jinak tenhle thriller ničím zvláštním nevybočí (uvidíme, co na to o pár let mladší brášule Dear Mr. Gacy). "Kiss my ass." ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je spíše pochmurná smutným dějem, který ukazuje na to, jaké zvířata žijí a žili mezi námi. Bohužel obsah děje je mnohem lepší než kvalita natočeného filmu. Jednotlivé scény nejsou moc dobře natočené, protože hodně scén se odehrává ve tmě, kde byla scéna špatně osvícená takže toho není zas až tak moc vidět. Scény z brouky a housenkami se neustále opakují a přestože se nám pokusili vnutit myšlenku, že jich tam jsou stovky šlo ve skutečnosti jen o pár jedinců. Hudební doprovod byl taktéž špatně zvolený, protože k právě zvolenému ději se moc nehodil. Při mučících scénách hrála veselá hudba a při obyčejné jízdě autem zase tvrdší kalibr.Co však musím pochválit je dobře zvládnuté hraní většiny obětí. Tito neznámí herci dokázali bravurně zahrát trpící mladíky, kteří čekají jen na vysvobozující ránu z milosti. Stejně tak hlavní postava, která ze zjevným potěšením topí své oběti, hulí přitom trávu a chlastá pivo. Potom se v klidu zvedne a jde před dům pokecat se sousedy, nebo usedne vedle matky a sleduje romantické filmy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Gacyho potenciál nebyl ve filmu zcela využit. Líbila se mi sice taková to osobnější rovina, ale byť bylo jasné, že „není normální“, ten přechod z roviny kdy se všechno zdá v normě do té nenormální roviny nebyl moc věrohodný a jen tak to kolem něj přešlo. Navíc mi to přišlo všechno trošku neuvěřitelné. I když by mě nepřekvapilo, že mu tohle všechno procházelo. I když ono i skutečné osudy sériových vrahů jsou občas dost neskutečné. Ten základ měl velký náběh jakési mrazivosti, atmosféry a nepříjemnosti, něco tomu ale pořád chybělo, kromě toho, že to některé zbytečně komické věci, strhávaly dolů. Náznaky ukazovaly, že byl Gacy mnohem větší hovado a blázen, než nakonec film vyjevil. Škoda. 2,5* ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh Johna Waynea Gacyho začíná roku 1953 ve Wisconsinu, když byl malý, lehce zaostalým a velmi úzkostným synem svého otce, který ho permanentně urážel a ponižoval. Pokračuje roku 1976, kdy byl John propuštěn po 18 měsících ze státní polepšovny v Illinois za obtěžování a zneužívání malých chlapců. Vrací se do svého rodiště v Chicagu, kde se snaží zařadit do normálního života. Za nějakou dobu si pořizuje vlastní dům, má ženu a dvě dcery. Je klidným a přátelským sousedem, často se na společných slavnostech převléká za klauna, aby pobavil děti. Když se blíží zahradní slavnosti 4.července, začnou si jeho sousedi stěžovat na nesnesitelný zápach kolem jeho domu. Jeho dcery vyděsí spousta červů v odtoku umývadla. V Gacyho malé stavební firmě pracuje několik mladých chlapců. Požádá je proto, aby mu pomohli zbavit se zápachu tím, že prostory pod domem zasypou vápnem. Jenže Steve, jeden z jeho zaměstnanců se ztratil a jeho zmizení začíná vyšetřovat policie. Gacy jim sdělí, že Steve měl namířeno do Kostariky. Zatajil, že chlapci dlužil peníze, ten si na něho s kamarády počkal a peníze si vzal sám. Policii rovněž znepokojí zápach kolem domu, nemohou však nic dělat. Dalšího zaměstnance, Davea, Gacy brutálně udeří do hlavy kladivem, pak ho však ošetří a dá mu peníze, aby mlčel. Johnova žena v jeho pokoji objeví pouta a časopisy pro gaye. Pohádají se a žena se s dětmi stěhuje pryč. Gacy si však najde Toma, kterému nabídne podnájem ve svém domě. Všichni, kdo Gacyho znají, Toma varují před tvrdými sexuálními praktikami, o kterých se v souvislosti s Gacym mluví. Tom se však nebojí a nabídku přijme. Ve svém pokoji sice najde sadomasochistické pomůcky, nevěnuje jim však pozornost. Také si všimne všude po stěnách obrázků klaunů, na stole sošek. Utajený mu nezůstane ani prostor pod domem, kde se hromadí spousta hmyzu a odkud se vine zápach. Když Gacy pozve domů chlapce Jamese, který mu nabízí prodej auta a tam ho utopí, nezpozoruje nic. Je ovšem pravda, že Gacy Tomovi pravidelně dodával drogy a společně s ním je i někdy užíval. Když však na něm Gacy zkouší sex, Tom důrazně odmítne a z domu se chce odstěhovat. Když policie znovu navštíví Gacyho a pátrá po zmizelém Jamesovi, jejich podezření sice roste, neudělají však zase nic. Pak zatknou chlapce, který utekl od benzínové pumpy bez placení v Jamesově autě a stopa vede znovu ke Gacymu. Pro získání povolení k prohlídce to však nestačí. Jedna z Gacyových sexuálních obětí, chlapec, který přežil, si najme 2 muže, kteří nepřetržitě hlídkují před Gacyho domem. Když si však Gacy domů přiveze dalšího hocha, zabije ho a protože pod domem už není místo, odveze ho autem do řeky, nezpozorují to. Gacy se ve slabé chvilce přizná až sousedovi, k vraždě 25-30 chlapců, ten však neudělá nic. Když mu však Tom oznámí, že ho opouští a stěhuje se jinam, Gacy ho spoutá a pokusí se ho uškrtit. Vyruší ho pouze člověk, který k němu přišel pro své peníze. Muži hlídkující před domem konečně uvidí spoutaného a polomrtvého Toma i prchajícího Gacyho a zalarmují policii. Ta najde v domě spoustu osobních dokladů pohřešovaných chlapců, hodinky a další věci. Pod domem objeví skladiště plné mrtvol… Gacy má na svědomí cca 200 mužů. 29 z nich bylo exhumováno zpod jeho domu a 4 byli vyloveni z řeky. 10.5.1994 byl usmrcen injekcí. Jeho poslední slova byla: „Polibte mi prdel.“ () (méně) (více)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola nuda s veľkým N, div, že som pri tom nezaspala. Film postráda akékoľvek tempo a herecké výkony sú katastrofálne. Keďže to bolo zatiaľ moje jediné stretnutie s Gacym, nemôžem posúdiť nakoľko sa snímok pridržiaval reality, no hodlám to v blízkej dobe napraviť. Zatiaľ teda hodnotím slabými 2* čisto za námet a oboznámenie sa s ďalším zloduchom do mojej pomyselnej zbierky. Po filmárskej stránke je to však odpad. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No další ujetý krimi horor podle skutečný události.Gacy je spořádaný tatík rodiny ,ale líbí se mu mladý kluci ,který zneužívá a vraždí dává je pod barák ,kde hnijou a děsně to smrdí a sousedům to vadí. No docela hnus. Dojde to tak daleko až ho začnou sledovat policajti. No moc povedený to není. Chtělo to víc akce a napětí teplý masový vrah je celkem nuda. ()

Reklama

Reklama