Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí celovečerní film scenáristy a režiséra Davida Gordona Greena Protiproud vypráví o tom, že rodinné vztahy mohou být někdy pořádně zamotané. Vdovec vychovává na lesní farmě sám dva školou povinné syny. Jednoho dne se u jeho dveří objeví jeho bratr a rodinná historie rychle vyplouvá na povrch. David Green ve filmu předvádí svůj vynikající cit pro lyrické vyprávění a dramatický příběh. Roli staršího syna ztvárnil Jamie Bell, českému publiku známý ze snímku Billy Elliott. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě hodně rozporuplnej film. První část odehrávající se doma je výborný drama, druhá část, útěk, mě zas až tak nebavil. Působí to na mě jakoby režisér byl přinejmenším zhulenej, což někde je k dobru, někde zase ne. Zamrzající obraz, pohledy kamerou ,,odnikud,,. Na co musim upozornit je výborná hudba, ten soundtrack se fakt poved. Celkově je to velký psycho, až na hlavní postavu Jamieho Bella mi přijde že se tam všichni chovají strašně divně. Táta furt kouká vyšinutě na obraz, brácha žere barvy a strejda je prostě magor. Kristen, kvůli který jsem si to vlastně pustil, tu byla asi jen ve 2 scénách. A upřímně nechápu proč tam vůbec byla, protože mi její postava připadala uplně zbytečná. Škoda. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je o ničem. Chlap je s děckama v nějakém vidlákově a pracují u baráku a mluví. Zbytek filmu je také o ničem. Děcka utíkají před zlým strýčkem a zažívají různé příhody - potkávají lidi, dojí krávu, jedou vlakem, utíkají lesem, bydlí na autovrakovišti a pod. Fatální blbá nuda. Hrozné, ubohé. Skoro celé popřetáčeno. (0%) ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green přidal na dějovosti a přibral nepěkně věcnou, „obyčejnou“ brutalitu amerického Jihu. Výsledkem je cosi mezi aktualizovanou NIGHT OF THE HUNTER a alternativními žánrovkami Terence Malicka, leč kvalitativně níže. Tentokrát to vůbec nefunguje po formální stránce (hodně neúčelné hrátky se zamrzáním obrazu, střihem a barevným spektrem) a vůbec jde vidět, že DGG trochu přecenil své výpovědní možnosti. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač premisa nezní nijak zajímavě, tak hlavně práce mladého režiséra Davida Gordona Greena je velmi originální a osobitá. Jeho ztvárnění chudého venkovského Jihu je vynikající. Na tak malý film je v něm obsažena i skvělá kamera a hlavně kontrastní urozená hudba (Philip Glass je pro mě zkrátka hudební aristokrat). A Josh Lucas je poprvé neotravný. Připočítám-li skoro už legendární titulkovou sekvenci s hřebíkem, tak mám zaděláno na dlouhodobého brouka do hlavy. 75 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

David Gordn Zeleny je hodne neznamy reziser a ak bude tocit taketo planoby tak dlhodobo sa na tom nic nezmeni. Rezisersky slabe, Zeleny sa len rezisersky hladal, a asi sa dost precenil. Zacina to dobre, len v streden astupila priserna nuda a az nepocuvatelne dialogy. Za najlepsi film DGG povazujem Manglehorn 2014 . 5 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Paul Schneider, který s Davidem Gordonem Greenem spolupracoval na předchozích dvou filmech, měl být součástí i tohoto projektu. Jeho scéna byla však kvůli problémům s rozpočtem z filmu vystřižena. (houseofwax)
  • Poté, co si Jamie Bell během natáčení zranil nohu, režisér David Gordon Green ho ve sénách, kde Bellova postava během lesem, zastoupil. (houseofwax)

Reklama

Reklama