Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Liza Chasin, Mary Richards | Rozpočet: 31 miliónov $ | Tržba: 41,512,007 $ | Pekný počin, na ktorý sa dobre pozerá, a tiež dobre počúva vďaka inovatívnym, miestamy až prasáckym slovným spojeniam. Mimo toho však chýba to extra plus, ktoré činí dielo jedinečným a menej predvídateľným. Tu sa tomu ťažko ubrániť, nakoľko ide o športový subžáner. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a hlavně úsměvná romantická komedie ze zákulisí tenisu a především z vnitřku hlavy tenisty Petera Colta, který na sklonku tenisové kariéry zažije zásadní chvíle v milostném životě, které mu velice mile zkomplikují jeden světoznámý turnaj - Wimbledon - na který dostal divokou kartu. Paul Bettany je můj oblíbený britský herec, který má neuvěřitelný cit pro roli a v tomhle filmu je velice svěží a přirozený. Naprosto jsem si ho vychutnal v původním znění, kdy jeho tvrdá angličtina konkurovala ledabylé "američtině" Kirsten Dunst. Do toho skvělý suchý humor a úsměvné chvíle. Naprostá pohoda a dokonalý romantický počin. Možná to není stoprocentní trhák, ale své čtyři hvězdy si ode mne zaslouží. 80% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mistr golfista i mnozí další museli mít asi zatmění, když sledovali tento film. Podle mého názoru je to velmi nepovedená romantická komedie ze sportovního prostředí. Děj je velmi přihlouplý a samotné situace, které se dějí na kurtu jsou až zarážející. Dobrý nápad natočit film o Wimbledonu na pozadí milostného vzplanutí dvou tenistů se nakonec moc nepovedl. Některé hloupé situace přímo bijí do očí a vybízí k otázkám... Co je to za demenci? - přesně jak se tázal Paul Brettany před finálovým zápasem svého protivníka. To byla taky jediná chvíle pro zasmání. Skutečnost, že se tenistovi nedaří a 2x ho pokropí živá voda poté co zhlédne v davu diváku osobu, do které se zamiloval během okamžiku, je naprosto stupidní a i některé další náhody dávají pocit, že to točili neomylní a vždy happyendoví amíci. Tento film nenaplnil má očekávání a ty dvě hvězdičky jsou snad za Kirsten Dunst a originální nápad. 40% ()

meave 

všechny recenze uživatele

Peter Peter Colt je mimoriadne príjemný chlapík, ktorého upadajúca kariéra netrápi ani zďaleka tak veľmi. Zdravo dospelý, pre zmenu raz nezakomplexovaný a navyše milý tridsiatnik dostane v živote ešte jednu šancu, ktorá sa zmení na double, keď stretne príťažlivú „kolegynku“. Nezaváha a tak sa vyhneme všetkým bežne využívaným trapasom a ostane len ambiciózny otecko v stvárnení Sama Neilla. Príbeh je jednoduchý, humor pohodový, nenájdete tu žiadne mimoriadne mrchy. Keď sa k tomu pridá dobrá muzička, máte skvelý večer bez ohryzených nechtov. Ani drámy, ani nuda totiž nehrozia a tenisové turnaje udržia v jemnom napätí aj zarytých odporcov športu. Za tri a trištvrte * ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Požitek z pohodové romance mně trochu kazil fakt, že pravidla tenisu ( golfu, basetballu - vlastně většiny sportů) znám jen velmi mlhavě, takže některé hádky ..... byl na čáře nebyl na čáře pro mne zůstaly utajeny. Ale co s pravidly..... hlavní je vkusný britský humor a obzvlášť neodolatelné pro mě byly myšlenkové pochody 119. hráče světového žebříčku např. „ Hlavně ať už to brzo skončí!“. Trochu nechápu označení DRAMA v hlavičce filmu na této stránce!!!!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama