Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Podle scénáře měla Lizzie (Kirsten Dunst) vystoupit Peterem (Paul Bettany) ze sprchy nahá, což herečka učinila. Nakonec ale přesvědčila režiséra, aby tuto scénu nepoužil. (Jirka_Šč)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)
  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)
  • Herci podávali se skutečnými míčky, ve zbytku výměny už byly většinou dodělávány počítači. (zajda404)
  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)
  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)
  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama