Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Recenze (659)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, který se všem líbí, ale jako by byla ostuda dát romantické komedii (tentokrát ze sportovního prostředí) nejvyšší hodnocení. Tak s tím já nemám nejmenší problém :) V rámci tohohle žánru jsem od "Lasky nebeské" neviděl film, který by mě tak potěšil. Anglický cit pro humor je mi daleko bližší než americký (viz srovnání s "úspěšným" pokračováním "Fotr je lotr") a tady je namíchán téměř dokonale. Mezi mým oblíbencem Paulem Bettanym a Kirsten Dunst to jiskří a já dávám 90% :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Trestuhodne rutinný scenár osviežujú herci, hudba a vizuálne hračky pri tenisových turnajoch. Trochu lepšie než väčšina amerických romantických komédií, no podstatne slabšie než tie lepšie britské. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že film odehrávající se právě v období Wimbledonu, bude jen a jen o tenisu a že laik jako jsem já, která se ještě tak dme pýchou nad původem Martiny Navrátilové, se v něm bude ztrácet. Zbytečná obava. Příběh o tom, že láska hory přenáší a že člověk je někdy down a jindy zas třeba díky té lásce up, se mohl klidně odehrávat i ve vědeckovýzkumné laboratoři ( bane, takhle to bylo mnohem lepší). Film to byl velmi milý, zvlášť v detailech: nemluvení a následné "kamarádění se " rodičů, postřelený míčkopodavač, kolega tenista, bratr, fanynky, vykutálený manažer a spoustu dalších drobností, které utvořili tak příjemný celek. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Slušně romantická a slušně komediální romatická komedie. Nic víc, nic míň aneb nechápu to pozdvižení;) Všichni jsme už několikrát zjistili, že tyhle věci jde filmově zvládnout daleko lépe - tak, aby se důležité věci (jako třeba zlomové zápasy) neděly jen tak jakoby mezi řečí, aby se postavy chovaly trochu logicky (zdravíme Sama Neilla), a aby se neopakovalo klišé všech sportovních filmů "vím, že to tu vypadá děsně, ale tady jsem začínal, a teď všichni udělají áááách":) Jistě, Paul je sekáč a Kirsten sexy (ačkoliv nevím, které ženě s jejíma nohama by dělalo problém být sexy v tenisovém outfitu;)), James McAvoy jako vtipná figurka taky funguje dobře, stejně jako jeho a Paulovi rodiče jako takový ten životně mentorský hybatel, zatímco na sport tu máme sympatického Němce, ale já se prostě mezi těmi lajnami necítím tak jak bych měl. Po technické stránce je to výborné, barvy jen hrají, zápasy jsou stravitelné a svižné (což je s realitou tohoto rasově nekorektního sportu mírně řečeno v rozporu), k tomu věhlasná jména skutečného tenisového světa...ale jako celek to prostě postrádá to něco, co by mě donutilo se podívat znovu. Do doby než budu mít nějaký výčitkoidní záchvat a budu mít náladu se ujistit, že jsem tomuhle kousku neukřivdil, samozřejmě:) Pro tentokrát tedy 60% a nashle za pár let. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Do takové Lásky nebeské to má daleko, ale tam kde film nechytá geniální atmosféru LNka, tam boduje neskutečně povedenými tenisovými turnaji (kdyby mi Bettany tvrdil, že to skutečně hraje závodně, sežral bych mu to i s navijákem). Ústřední dvojici to navíc zatraceně sekne (ať už zvlášť a nebo pohromadě) a samozřejmě nechybí tradiční britský humor. Prostě romantická pohodička, která je podobně jako třeba Zelený svět okořeněna o atraktivní sportovní prostředí ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch pěti šesti moderních romantických komedií, která mám bez ironie rád. Já, nesportovec. 80% Zajímavé komentáře: Renton, Dale, PALINO, joker2, sledge, maeb ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já s hodnocením taky problém nemám. Na tomhle snímku se mi líbilo úplně všechno. Od herců, přes "nasnímání hry," až k humoru či hudbě. Nejvíc mě ovšem bavila Peterova počáteční "loosing game" a Deep Throat - The Director´s Cut. Dávám sto! :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z prostředí tenisových kurtů na Wembley stadionu v samotném centru dění tenisového turnaje Wimbledon, při kterém se do sebe zapletou dvě tenisové hvězdy a tak to jde z kopce a do kopce a zase zkopce tak jak to obvykle v komediích s romantikou až na půdu bývá. Každopádně v tom hraje Kirsten Dunst a té to s Paulem rozhodně jiskří. I když celkově z toho nic nebylo. Jenže co k tomu dál dodat, když je to prostě průměr, který ale nenápadně vyvyšuje suchý britský humor, kterého nikdy není dost, stejně jako v tomto filmu. --- Předpokládám, že za pár tisíc let se Anglánům vyvinou plovací blány. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $17,001,133Tržby Celosvetovo $41,512,007║ tržby len nasvedčujú tomu aký nesúlad príbeh ponúkol publiku, či že nie moc stráviteľný _Samozrejme že príbeho sa mohlo na tom popracovať omnoho viac, lebo čo nám ponúka Richard Loncraine je čistá rutinná záležitosť bez čo i len najmenšej snahy o nejakú originálnosť. Tento film v prvom rade zachraňuje kameraman Darius Khondji, ide o zábery priamo z kurtov a vyhrotených zápasov, ten tieto úseky svojím snímaním povyšuje na ojedinelú seansu do tohto športu s uhľov a pohľadov aké v priamych prenosoch neuvidíte, takže máme aspoň vďake nemu aspoň určitý zážitok. Dvojica Kirsten Dunst a Paul Bettany nie zrovna najsympatickejšia a ich rýchlo skvasení vzťah sa doslova nedá uveriť, nuž tvorcovia chceli romancu na kurtoch tak ju majú ale škoda, že úplne samoúčelnú. "Našťastie mám rád tenis a tak som to ako tak zniesol, hlavne vďaka tomu športu čo bo vo filme prezentovaní." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Kirsten Dunst k tomu mám ještě rád sport (včetně tenisu) a Paul Bettany je vcelku sympatický. Co chtít více? Trochu zvláštní mi přišli tenisové zápasy, v kterých je použito možná moc digitálních pomocníků (nejen míče) a celková dynamika utkání je tak na vysoké, ale možná až moc vysoké úrovni zábavnosti, rychlosti a dokonalosti. Takhle to vypadá hezky, ale není to tenis... Přesto, slušný casting romantické komedie a celkové prostředí tenisového svatostánku potěší snad každého. Bohužel se Wimbledon nevyhýbá klasickým klišé, ani závěru, který vzhledem k žánru snad ani nevadí. Romantická komedie, která neurazí a minimálně ústřední dvojice (a mladičký a v té době ještě neznámý James McAvoy) potěší svým sympatickým vzhledem. Napodruhé mě okouzlila ta nenucená chemie mezi hlavními postavami a snaha netočit "megahit". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin .. Před vložením filmu do přehrávače jsem měl pramalé očekávání. Ani ta nebyla překonána a hodnocení na to dostatečně upozorňuje. Dva tenisté, jeden na vzestupu, druhý na sestupu, se setkají a pozmění si životy. Vztahy založené na sexuální přitažlivosti sice vznikají a mohou fungovat, ale chtělo by to větší scénáristickou nápaditost, než jen využití lidského pudu a božské ba nereálné cesty outsidera k vrcholu (komentátorská hláška: „věřili by jste tomu, Peter Colt podává na titul Wimbledonského vítěze“ mluví za své - osobně jsem tomu nevěřil ani za mák...) na vytvoření zápletky. Ostatně, jako komedie prachsprostě slabé, jako romantický film prachsprostě průhledné a předvídatelné asi s takovou úspěšností, jako že na Wimbledonu opět zaprší. Klady se samozřejmě najdou a těmi jsou herecké osobnosti, ať už ty mladší či starší nebo povedená hudební složka a poutavé vizuální zpracování s velice povedeným závěrečným odpalem Země k rodinnému happyendu. .. 45%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Požitek z pohodové romance mně trochu kazil fakt, že pravidla tenisu ( golfu, basetballu - vlastně většiny sportů) znám jen velmi mlhavě, takže některé hádky ..... byl na čáře nebyl na čáře pro mne zůstaly utajeny. Ale co s pravidly..... hlavní je vkusný britský humor a obzvlášť neodolatelné pro mě byly myšlenkové pochody 119. hráče světového žebříčku např. „ Hlavně ať už to brzo skončí!“. Trochu nechápu označení DRAMA v hlavičce filmu na této stránce!!!!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o spojení dvou "nejrizikovějších" žánrů (sportovního filmu a romantické komedie) to vůbec není špatné... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

P.Bettany jako 119. hráč světového žebříčku a K.Dunst (která je výš), vyvrátí předsudek, že sex před zápasem může uškodit..... . Ano, P.Bettany je sympaťák a K.Dunst se moc hezky směje, ale stejně jim moc nevěřím, že mohou hrát tenis. To ostatní ale ano. Film nenudí, po čase mám však dojem, že se mě stále někdo snaží za každou cenu dojmout a následně rozesmát. Je to prostě romantická komedie. Přesto jsem to dokoukal. Abych věděl, jak to dopadne. Tenis je totiž napínavej sport. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Ghostwriter ,2. What to Do ,3. Stay Don't Go ,4. This Year's Love ,5. Caught in a Moment ,6. Sometimes ,7. Ball ,8. Mobile ,9. But I Feel Good ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná a příběhově příjemná podívaná, která ale dokazuje, že i britský stroj na nezapomenutelné romanticko-komediální skvosty se může zaseknout. Wimbledon v mých očích nikdy nemůže dosáhnout kvalit takového Nottng Hillu, natožpak Lásky nebeské. To, že se s potenciálníhi hitu vyklubala zapomenutelná jednohubka, mi nevadí. Spíš jsem delší dobu přemýšlel, kdy přesně přišla ta doba, kdy spolu hlavní dvojice jen tak stráví noc těsně po seznámení, místo toho, aby z toho byl jeden z emočních vrcholů. Nemluvě o tom, že Paul Bettany je výborný herec, ale romantický hrdina k němu absolutně nepasuje. Naštěstí Kirsten Dunst je nádherná jako asi nikdy a její odlehčený herecký výkon dokáže zakrýt nejeden dějový zádrhel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Konečne logicky použitý bullet time, bohužiaľ po sľubnom, svižnom úvode (vrátane výtvarne originálne koncipovaných titulkov, podmaľovaných pôvabne chytľavým ústredným motívom skladateľa Eda Shearmura) stratí snímka švih. Zato získa na anglickej atmosfére. Tenis ma vonkoncom nezaujíma, ale tu boli scény z kurtov nasnímané dynamicky. A celé to okoreňuje herecké obsadenie v čele s netradičným (ale fungujúcim) párom Dunst/Bettany, ktorý má ťažko opísateľný vnútorný náboj. Takže v konečnom dôsledku ani neprekáža, že scenár je dopredu odhadnuteľný, pretože Kirsten so svojim kukučom (scéna v sprche) a Bettany to istia (a ak občas nestíhajú, rýchlo to z obecenstva uhrá bicyklista James McAvoy, upätý, ale férový Sam Neill a zábavný Bernard Hill v dome na strome). ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama