Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není v historii kinematografie zase tak moc filmů, o kterých by se v první řadě dalo hovořit jako o kultovních. Rocky Horror Picture Show toto poměrně úzké pojmenování ale bez debat naplňuje. Pestrobarevný žánrový pelmel, který si utahuje nejen z klasických (béčkových) hororů a sci-fi, ale i sám ze sebe, přičemž neustále ironicky pomrkává na diváka (jednotlivá muzikálová čísla jakoby parodovala a zároveň reflektovala předešlou pasáž - systematické narušování klasičnosti). Jak jinak si vysvětlit typickou a doslova profláklou zápletku o píchlé pneumatice, blízkém a tajemném panství či hradu s ještě tajemnějším (a v tomto případě ulítlejším a extravagantnějším) majitelem a následném večírku plném bizarních postav, převleků a situací. [==] Obecně si nedokážu představit, že by film vznikl v jiném desetiletí než právě v 70. letech, kdy extravagance, nejrůznější experimenty a hlavně určitá uvolněnost či vyprázdněnost formy (citelná zejména v tehdejším hollywoodském filmu než opětovně v 80. letech s ohledem na zesílenou kontinuitu „zklasičtěla“) hrály prim, respektive dosáhly vrcholu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon skoro nepřetržitě ve spodním prádle, vilný transvestita, zámek zrůd, tlustý motorkář, puritánství naruby a dobrý vkus dostávající jednu facku za druhou. Výlet do nejpodivnějšího hradu v okolí zkrátka dopadl tak rozporuplně, jak se dalo čekat. Songy většinou fajn a chytlavé, ale děj, na který jsou navěšené, nesnesitelně bizarní a jakýmkoli naznačením zápletky vždycky mimo. A nejlepší píseň samozřejmě Touch-a, Touch-a, Touch-a, Touch Me. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

No už som si to musela pozrieť, keď to má Vejka tak rada :) O filme som vedela len to, že je to muzikál a Tim Curry tam pobehuje v sexy prádelku. Alebo niečo podobné. A opätky, nezabúdajme na tie jeho opätky. Hudba je výborná, po prvom pozretí/počutí zatiaľ dominuje otvárací song a Time Warp. V istých momentoch som napäto sledovala, čo sa bude diať a niekedy som zabudla zatvoriť ústa. Herci sú zvolení výborne, od rozprávača (jeho Time Warp pohyby úžasné), cez okatú Susan, kripl pomocníka O'Briena až po kráľovňu večera - Tima. Bavila som sa výborne, teším sa ako si to znova pozriem. Damn it, Janet, I liked it! (Lumiere - 17.5.2014 - videné v kine, Lumiere - 31.10.2018 - halloweenske premietanie) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezapomenutelnou, originální a hudebně našlapanou podivnost. Bylo to poprvé a naposledy, protože při tomto jasném vítězství vypiplané formy nad nulovým obsahem jsem si během mnohých nudných pasáží začal uvědomovat, že mé nezpochybnitelné úchylky putují zcela jiným směrem, než je orgastické uctívání zmalovaného transvestity. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které jsou normální, pak je skupinka" těch ujetejch" a nakonec je Rocky Horror Picture Show. Tenhle filmovej šlágr se prostě nedá nikam zařadit ! Když jsem si Horror pouštěl, nevěděl jsem co mám od něj očekávat. Je to parodie? Muzikál? Komedie? No, abych řekl pravdu ani teď nejsem dvakrát chytřejší. Co ale vím na sto procent, že Tim Curry je největší úchyl na světě a jeho role Franka-A-Furtera je největší hardcore. Songy jsou neskutečně chytlavý a Susan Sarandon, která se celej film promenáduje v podprdě je božská. Pokud si myslíte, že tenhle film je určenej jenom pro ty co spí v podvazkách a nebo nosí spodní prádlo navrchu, jste pekelní blbci. Kdyby se u nás slavil Halloween už teď bych věděl co na sebe :D ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Jedná se o jeden z mnoha filmů, který byl zakázán Legií slušnosti. (Krissty)
  • Během scény s večeří praští Brad (Barry Bostwick) pěstí do stolu a udeří omylem Janet (Susan Sarandon) do ruky. Ta následně vyjekne a dlaň si tře pod stolem. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama