Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Recenze (420)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

K RHPS jsem se dostal z jednoho prostého důvodu. Příprava na Glee. A jsem velice velice rád, že mi Glee ukázalo další fantastickou věc. Rocky Horror Picture Show může zřejmě působit jako slátanina plná nejbizarnějších postaviček a nesourodých hudebních čísel, ale pro mě to byla velká jízda, oddávání se dekadenci a nevkusným vtipům, Susan Sarandon v podprdě a Timovi Currymu v.. no, taky v podprdě. Frank N Furter se řadí mezi nejzábavnější filmové postavy a Curryho kreace je jednoduše fascinující, stejně jako jeho Sweet Transvestite. Ve filmu se výborně přelévá atmosféra z čiré komedie do dráždivosti Touch-a Touch-a Touch Me se vzdychající Janet Weiss (you better wise up).. Prostě to, co mnozí filmu vyčítají já naopak vyzdvihuju. A navíc, film, na který Lorelai a Rory chodí do kina každý rok v kostýmech Magenty a Columbie prostě nemůže být špatný. Teď už se jen rozhoduju, jestli s nimi mám jít za Franka či Riff Raffa. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Eklektická změť všeho úletového v jednotlivostech tak originální (dominující "jednotlivostí" byl Tim Curry) na děj kašlala natolik, že jsem směrem ke konci byla vůči tomu blázinci víc a víc imunní. Ať žije Sametová extáze. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

I při běžné projekci, bez vysokých podpatků, řehtaček a gumových rukavic, nepřetržitě zábavná, během existenciálních songů navíc dojemná obhajoba výstřednosti a pocta béčkovým sci-fi a hororům Vala Lewtona nebo Williama Castlea. Díky nevkusu, afektovanosti a vědomí vlastní pokleslosti každé gesto, každá rekvizita, každý úchylný obleček řve „camp“. Film nás současně vyzývá k tomu, abychom jím pohrdali i k tomu, abychom s ním tančili. Překvapivě jde obojí naráz a výsledek láká k opakovanému prožívání, stejně jako soundtrack k opakovanému poslechu („Touch-a, touch-a, touch-a, touch me“ z hlavy pár týdnů nedostanu). 90% Zajímavé komentáře: Flipper, gudaulin, Radko ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, takže tady máme další mnou nepochopený kult. Odporná sedmdesátková hudba vytrvale ničící moje uši sice tu obrazovou úchylnost hezky podtrhuje, ale současně stvořila pro mne téměř nekoukatelné dílo. RHPS je úchylné přesně tím hnusně úchylným způsobem, pro který nemám ani pochopení, natožpak slabost. Tim Curry je ve své roli sladkého transvestity z transexuální planety Transylvánie navíc až nepříjemně přesvědčivý... Celkově je tenhle snímek jedním z nejméně opakovávatelnějších filmových zážitků, za což mu ty dvě hvězdy dám. Ale můj vkus je někde jinde. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bizarní možná, originální rozhodně. Bohužel taky poněkud režijně neukočírovaná záležitost, která po strhujícím nástupu začne omílat stereotypní muzikálový systém bez další inovace a jakékoliv invence. Sharman boduje slibnými náznaky, ale razantnější přitlačení na pilu mu uniká mezi prsty. Je to docela škoda, protože takhle celá tato šílenost stojí na nohou jenom díky božskému Timu Currym, jehož tranďácká kreace nemá na filmovém plátně obdoby. V součtu stejně zábavný jako (bohužel nedoceněný) De Palmův Phantom of the Paradise. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co více k domnělé muzikální legendě vyprávět, než to, že mi prostě nesedl jak její humor, tak ani jednotlivé písničky. A to mám jinak britský humor hodně v úctě stejně tak, jako muziku podobnou té, co jsem slyšel tady. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem si vyslechl nekonečné vyprávění o tom, jak jsou někteří lidé oddaní tomuto filmu, budu se zdržovat hlubšího komentáře. Ono to bude lepší. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jsem se jistá, že kdybych to mohla vidět v kině jako půlnoční promítání s kamarády a pivkem, neváhám s 5* ani na chvilku (hint hint, Aero a spol.). __________ [edit 14. 11. 2015] Chtěla jsem pusu, dostala jsem soulož i s happyendem. Slibuju, co jsem slíbil, a tu pátou dávám svým Otrlým idolům z Aera. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JENOM PÁR HODIN PO OFICIÁLNÍM ZASNOUBENÍ BRAD A JANET SVORNĚ OCHUTNALI ZAKÁZANÉ OVOCE. COŽ BYLO SAMO DŮKAZEM, ŽE JEJICH HOSTITEL BYL NEVALNÉ MORÁLKY....“ /// Já to prostě (někdy) musel vidět! Zajímalo mě, proč to byl (furt je?) takovej šlágr! Jsem celkem překvapenej, že ta proplánovaná hravost (chcete li přehrávání) celkem baví (a taky, jak to Susan Sarandon sekne!). A pak ta hudba… no… prostě muzikál, takže tady máme i nějakej rokec. A chápu, že ta ujetost, všechny ty různý vodkazy na béčkový horory a scifíčka…, to muselo bejt v tý době originální. V tý době… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Muzikál ,,Rocky Horror Show“, kterej měl premiéru v roce 1973 jsem neviděl. 2.) Chcu se naučit tančit Time Warp. 3.) Páč natočit sci-fi a horor uměl jedině s Ed Wood! 4.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Desetiletá kvóta pro tančení a zpěv na veřejnosti vyčerpána za pouhé dvě hodiny. Kéž se Aero nenechá opít ovacemi vestoje a a neudělá z prvního českého shadowcastu pravidelnou kolektivní oslavu burácivé střelenosti, protože jinak bych takhle musela oslepovat lidi každý rok. Nepopsatelný zážitek. Jo a v kuchyni odteď funguju jediným způsobem. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že jsem dost šílená.. Mám se ale ještě hodně co učit :o) Oblíkám korzet, natahuju podvazky a jdu tančit time-warp :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon skoro nepřetržitě ve spodním prádle, vilný transvestita, zámek zrůd, tlustý motorkář, puritánství naruby a dobrý vkus dostávající jednu facku za druhou. Výlet do nejpodivnějšího hradu v okolí zkrátka dopadl tak rozporuplně, jak se dalo čekat. Songy většinou fajn a chytlavé, ale děj, na který jsou navěšené, nesnesitelně bizarní a jakýmkoli naznačením zápletky vždycky mimo. A nejlepší píseň samozřejmě Touch-a, Touch-a, Touch-a, Touch Me. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silena, ale zabavna uchylarna. Meat Loaf a Tim Curry sou hodne drsny, ale i ostatni herci se snazi. Pisnicky jsou slusny a docela se mi libily. Nejsilenejsi muzikal co kdy vzniknul. Tezko rict jesli ten film budete milovat nebo nenavidet, ale rozhodne na nej nezapomenete. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výstřední, eroticky zbarvená, transvestitní, hororová, muzikální, rocková sci-fi parodie... jaký to má všechno smysl, nebo skrytý význam jsem nepochytil, každopádně nějaký jsem z toho cítil:) Co si vybavuji? Sexy Janet, povedené krátší songy, nečekanou a bezcitnou vraždu zničehonic se objevivšího rockujícího tlouštíka, gumovou hubu dr. Franka.... Tušil jsem divnou záležitost, ale tohle předčilo mé očekávání. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic šíleného mi není cizí, jak by mohl dosvědčit můj soused, který nevěřícně zíral, když jsem ráno při odklízení sněhu tancovala s lopatou a prozpěvovala si "let it snow, let it snow, let it snow!" Příště si po vzoru uživatelky Viktooorky k tomu ještě vezmu korzet a podvazky a píseň vyměním za Touch-A, Touch-A, Touch Me a to by bylo, aby nebylo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezapomenutelnou, originální a hudebně našlapanou podivnost. Bylo to poprvé a naposledy, protože při tomto jasném vítězství vypiplané formy nad nulovým obsahem jsem si během mnohých nudných pasáží začal uvědomovat, že mé nezpochybnitelné úchylky putují zcela jiným směrem, než je orgastické uctívání zmalovaného transvestity. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Byť se mé hodnocení neřadí mezi ty vysoké, Rocky Horror považuji za dobrý film - muzikálům neholduji, nikdy mě nebavily, tady jsem se chtěl jen trochu vzdělat a vzhledem k tomu jsem neodcházel od obrazovky zklamán! Však co jiného může být lepším důkazem zábavnosti a líbivosti filmu, než to, že dokáže obstát i u opaku cílového publika? Rocky Horror Picture Show je na můj vkus příliš bezdějový, působí jako snad až moc velká spousta hudebních čísel poslepovaná dohromady, ale přesto jsem se nenudil. Vtipné a zároveň nepříliš degradující vyobrazení transsexuality, celkově otevřená sexualita a originální zpracování muzikálu, to vše drží divácký požitek nad hladinou. A co teprve výtečné kreace Tima Curryho? Zkrátka fajn bizarnost... 6/10 ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama