Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (537)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další potrhlé pokračování parodie, ze které zůstává hlavně příchuť rozpačitosti. Zajímavé momenty jsou opět přehlušeny sexistickým vtipem nadrženého puberťáka. Jaká škoda. Nosnou linií je Strašení s prvky Vymítače ďábla, Charlieho andílků, Kruhu a mnoha dalších. Opět je ve středu dění parta školáků Cindy (Anna Faris), Brenda (Regina Hall), Shorty (Marlon Wayans), Ray (Shawn Wayans), dále Buddy (Christopher Masterson), nadržená Alex (Tori Spelling) a Theo (Kathleen Robertson). Doplněné jsou sexuchtivým profesorem Oldmanem (Tim Curry), jeho invalidním asistentem Dwightem (David Cross), úchylným sluhou Hansonem (Chris Elliott) a duchem Hugha Kanea (Richard Moll). Trochu svěžesti přináší svérázný otec McFeely (James Woods). Bohužel pocit rozpačitosti přetrvává a přetrvává. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jednička, ale pořád ještě parádní parodie. Zdejší hodnocení tomu teda neodpovídá, ale holt jsem jednodušší povahy, případně se spokojím s málem, ale Wayansové prostě umí a dokonce skrz svoje filmy přivedli ke slávě Annu Faris a vlastně i sami sebe. Podávání večeře je samozřejmě to nejlepší. 80% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tu máme stejný tvůrčí tým jako u prvního dílu je pro mě ten kvalitativní propad oproti jedničce dost těžko pochopitelný. Tentokrát už ubylo trefných černohumorných vtípků, ale přibyly hlavně ty nechutný který se sice snaží tvářit vtipně, ale moc to nefunguje. Navíc v tomto případě nemusím moc filmy které tu jsou primárně parodovány. I když ta úvodní scéna s Vymítače ďábla ještě docela ušla, ale pak už to jde jenom dolů, Wayansovi už trochu místy docházely nápady už v prvním díle, ale dokázal to nějak ukočírovat. Tady už se to trochu vymklo a jediný štěstí je, že další pokračování už převzal jiný tvůrčí tým. Každopádně nebudu nějak přehnaně kritickej a ty dvě hvězdy si to vyslouží, ale dobrá parodie vypadá jinak.40% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na jedničce se mi moc nezdálo, že parodovala zrovna Vřískot, protože ten sám o sobě paroduje hororový žánr a chytře využívá zaběhlá klišé. To Zámek hrůzy by si to už zasloužil. Tady jde jen o to jestli je to vůbec potřeba, protože ten film je sám o sobě dobrá šaškárna. Scary movie 2 začíná velice nechutnou parodií (To, že jsou Wayansové prasata, mi bylo jasné už od prvního dílu) na Vymítače ďábla, kde se k mému zděšení objevil v roli kněze James Woods (Fakt to má za potřebí?) a v podobně fekálním duchu (Fóry se sluhou-kriplem atd.) film běží až do konce. Přesto jsem se párkrát zasmál (např. Když obrovská kytička travky vykouří svého uživatele). Za těch pár povedených fórů dávám 2* a jednu přihazuju navrch za krásnou Kathleen Robertson. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Neměla by být parodie sakra aspoň vtipná, když už jí chybí jakýkoliv děj? Nevím, možná je to jen má naivní představa. Takhle stálo za zmínku jen Woodsovo cameo s celkem hezkou jazykovou scénou, i když i tady podléhám dojmu, zda se mi nelíbilo jen kvůli tomu, že to byl právě James, kdo se v něm objevil. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • Ptačí bobky na Dwightově (David Cross) hlavě v jednotlivých záběrech mizí a znovu se objevují. (dc125)
  • V čase 01:00:09 Buddy (Christopher Masterson) naposled obejme Cindy (Anna Faris) a nenápadně jí přilepí na záda cedulku s nápisem "Kill her", která však po dvou vteřinách mizí. (chleba24)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama