Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lukas (Daniel Brühl) se přistěhuje z německého zapadákova do velkoměsta, kde se ubytuje u své sestry a jejího přítele. Užívají si bezstarostného života, plného nočního hýření a drog. Po konzumaci magických houbiček ale začne Lukas náhle slýchat podivné hlasy, které ho pomalu dohánějí k šílenství. Po nepovedeném pokusu o sebevraždu je u něj diagnostikována paranoidní schizofrenie. Jak se s těžkou nemocí on a jeho okolí vyrovná?
Film by se svým tématem dal přirovnat k německé verzi Čisté duše, režijním stylem se režisér Hans Weingartner snažil přiblížit tvůrcům manifestu Dogma 95 (vynecháním statické kamery apod.) (Sofia)

(více)

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Daniel Brühl perfektní jako vždy, jinak ale nic speciálního. Tvůrci se snažili být hrozně in kamerou, ale přišlo mi to trapný. ()

koenigsberg 

všechny recenze uživatele

Emotivně vypjatý, přesto ale v detailu precizní pohled do mysli člověka, jehož zachvacuje psychické onemocnění. Vnější svět Lukase (zpackané rande, bordel v pokoji, chaos při studiu na VŠ) se stává obrazem jeho vnitřního prožívání – extrémního psychického utrpení a ztráty kontaktu se realitou. Na snímek tohoto typu je třeba mít náladu, Brühl je ale už zde naprosto excelentní. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama