Reklama

Reklama

Tři muži na silnici (slečnu nepočítaje)

  • angličtina Three Men on the Road (Young Lady Not Including) (festivalový název)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1935, 4 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Pod značkou Baťa.
Reklamní krátký film zlínského studia FAB z roku 1935. V této ,,reklamě Vlasta Burian (hraje zde sám sebe) doporučuje pneumatiky firmy Baťa. V dalších úlohách si zahráli Čeněk Šlégl (strážník na motorce), Hana Vítová (slečna s kolem) a Josef Maleček. (krib)

Recenze (25)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ach ty československé reklamy z 30. let... Ty aspoň nějak vypadaly, byl v nich humor a i když některé byly delší než měli být, příjemně se na ně kouká. Tahle navíc vypadala jako začátek nebo úryvek nějakého československého filmu, který se na konci změní v reklamu na pneumatiky Baťa. A účast Vlasty Buriana je jen třešničkou na dortu. 4* ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Poslední v abecedě, první na silnici fungovalo cosi jako profilový slogan pneumatik firmy Baťa. Nicméně z marketingového hlediska je třeba vyzdvihnout nenápadně defilovanou přehlídku jednotlivých výrobků produktové řady. Pro reklamní účel se tento snímek hodil více než dobře. Přítomnost populárních herců rozhodně není náhodný nebo dopředu nepromyšlený tah. Naopak. Nesmíme zapomínat na to, že populární osobnost vystupující v reklamě se v podstatě stává tím, kdo komunikuje s potenciálním zákazníkem, v tomto případě divákem. Jak herec Vlasta Burian, tak sportovec Josef Maleček byli v souvislosti s vybraným Baťovým zbožím vhodnou a nenásilnou volbou. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hezký ale krátký reklamní snímeček s V.Burianem na pneumatiky firmy Baťa.Na první pohled alespoň pro mě je k nepoznání především tehdy mlaďoučká H.Vítová ve filmu jako cyklistka které to doopravdy sluší.Pěkný a také téměř k nepoznání je i Č.Šlégl jakož to policista na motorce.Nejvíce se mi na filmu líbil jeho samotný konec a pohled na ty všechny kutálejicí se pneumatiky.Vzhledem ke stáří filmu a k určité originalitě (takový téměř raritní snímeček zase nemáte možnost shlédnout každý den).A nebo snad ano?Tak proto dávám za 5*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Viděno ve velmi špatné kvalitě, ale za ten zážitek to přece jenom stálo. Já se nemůžu zbavit pocitu, že jsem díky těmto starým reklamám objevila Ameriku nebo respektive netušený poklad, který byl předemnou dlouho dobu ukrytý. Škoda, že už se takové reklamy netočí. Připadala jsem si, že sleduji část nějakého filmu. Vlasta Burian byl jako vždy excelentní. Mám pro něho velkou slabost. Takže dávám nekompromisně za pět. Všechny kreativce v reklamce svázát a pouště jim tyto staré reklamy od rána do večera. Třeba se jim pak v makovici konečně rozsvítí a oni nás přestanou krmit takovýma šmejdama ve filmech v hlavním vysílacím čase. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Ano, reklamy mívaly vkus šmrnc a básně, ze kterých se nám nezvedal žaludek. V časech kdy kvalita znamenala PRAVOU kvalitu. Dokonce jsem si i jistý, že ty pneumatiky musely být kvalitní, protože si neumím představit, že by Burian dělal reklamu nějakému paskvilu. Ano: nejen kvalita reklam ztratila na lesku... 5* Pro shlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=Mqw-InhMAPE ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o jedinou reklamu, ve které kdy Vlasta Burian hrál. (Komiks)
  • Natáčanie snímku prebiehalo v Prahe – časť Hlubočepy. (dyfur)
  • Reklama sa natáčala na úpätí serpentíny, ktorá viedla k Barrandovským filmovým ateliérom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama