Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní zabiják upírů Reeve (Ekin Cheng) bojuje proti brutálnímu světu vampírů, kterému vládne jeho úhlavní nepřítel, Vévoda. Ten se snaží dopadnout prince upířího národa, aby pomocí jeho krve uvrhnul Zemi do nové doby temna. Reeve s pomocí Jackie Chana musí Vévodu zastavit, než bude příliš pozdě. (Magic Box)

Recenze (76)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijská parodie na všechny známé upírobijce? Tak přesně tohle se mi honilo hlavou, když doběhly závěrečné titulky a já zhluboka oddychl, že už je konečně konec. Jde o hodně nevyvážený kousek, který se snaží diváka zaujmout jak akcí, tak i humorem. Ne vždy se to však tvůrcům podařilo vyšperkovat do přijatelné úrovně. Úvodní bitka diváka určitě celkem příjemně navnadí, především díky zajímavých zbraním, které Reeve a jeho kolegyně používají k likvidaci krvesajů. Jde o takovou oboustranná hračku, kdy vám z jedné vyjede nabroušené ostří a z té druhé provaz, díky kterému se můžete proletět napříč celým prostorem. Chvílemi jsem si připadal jako u kolotočářů, kdy se několik herců pohupovalo ve vzduchu, máchali rukama –nohama a přitom si snažili naoko ublížit. Divím se, že se u toho někdo nepoblil. Asijské kreace ala boj mi přijdou mnohdy spíše směšné, než aby mě dokázaly více zaujmout. Ty jejich rádoby nacvičené choreografie vypadají mnohdy opravdu nemotorně. Za největší slabinu celého filmu považuji samotné režiséry. Scénář totiž oplýval místy skutečně pozoruhodnými myšlenkami, jenže jejich realizace opravdu vázla. To samé si myslím i o některých pasážích, které tam absolutně nemusely být (viz svatba). Ano sice jsem se u toho trochu zasmál, ale jinak se to tam vůbec nehodilo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná komédia z Hong Kongskej produkcie. Má celkom zaujímavý príbeh o lovcoch upírov, pričom sestra hlavného z nich sa zamiluje do dobrého upírskeho princa, ale toho hľadá aj mocný upír, pretože princ má časť kľúča potrebného na otvorenie vzácnej knihy. So spracovaním som nadmieru spokojný, celý čas si film drží dobré tempo a má takú príjemnú veselú atmosféru. Zaujímavé je, že čím sa tu jedná o menej dôležitú scénu, tak tým je lepšia. Všetky scény s mocným zlým upírom sú slabé, táto postava je jednoznačne hlavnou slabinou filmu. A aj ostatné scény s upírmi sú v rámci tohto filmu skôr slabšie. Ale celý zvyšok filmu bez zlých upírov sa mi zase veľmi páči, celé je to také milé, zábavné a aj romantika je tu zaujímavá. Akcie je tu pomerne dosť a aj sa mi celkom páči. Kvalita akčných scén je kolísavá, nájdu sa tu výborné, priemerné, ale aj slabé, čo sú všetky súboje s hlavným zlým upírom. Akcia tu samozrejme často využíva efekty, ale nechýba dobrá choreografia a väčšinou je aj dobre natočená. Najviac sa mi páči výborný súboj medzi lovcom upírom a upírom v meste, súboj dvoch žien o medvedíka alebo akcia Jackieho Chana. Na pohľad vyzerá film dobre, s réžiou som spokojný, ale efekty sú rozporuplné, niektoré sú výborné a iné zase slabé. Aj humor tu pôsobí dobre, nájde sa tu viacero vtipných nápadov a dialógov. Herecké obsadenie je výborné, či už dvojica Charlene Choi a Gillian Chung, Anthony Wong, Daniel Wu a poteší aj menšia úloha Jackieho Chana. A chválim aj hudbu, ktorá je veľmi príjemná a niektoré jej časti mi pripomenuli hudbu z Titanicu a práve tie sú najkrajšie. Tento film je pre mňa veľkým prekvapením, dlho som sa mu vyhýbal, lebo som nič nečakal, ale som veľmi spokojný. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 77%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keby len bez hlavy a bez päty. Ešte aj bez rúk a bez nôh. __ Čo to malo sakra byť? Na horor príliš málo napätia, na akčný film príliš málo akcie .. a na komédiu? Domyslíte si dúfam aj sami. Lacné, nezáživné, NUDNÉ! __ Mini rola Jackieho Chana vyzdvihuje hodnotenie aspoň na tú jednu, samaritánsku hviezdičku. Ak sa vám naskytne príležitosť výberu medzi zhliadnutím a nezhliadnutím tohto filmu, dajte prednosť druhej možnosti - len priateľská rada. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akčně-romantická komedie o zabíjení upírů v režii Donnieho Yena. Zní to šíleně? No aby taky ne. Škoda že je Donnie tak mizernej režisér, protože tenhle film mohl bejt při troše dobrý vůle bomba. Některý vtípky jsou fakt hodně povedený (zvlášť bitka o plyšovýho medvídka se mi extrémě líbila), jenže Donnie to okamžitě zabije trapnejma bitkama s upírama, který nejenže jsou naprosto debilně nastříhaný, debilně tak trochu "Glimmer manovsky" ozvučený (nebo spíš neozvučený) a chaotická je pro kameru ještě mírné slovo. Nejhorší je, že choreografie stojí za kulový a to už se odpustit nedá!!!! Ta romantická zápletka mě kupodivu velice bavila a hlášky typu "mám doma dva pejsky tak proč bych si nemohla pořídit upíra" mě fakt dostávaly. Herecké výkony dvou hlavních představitelek jsou celkem fajn, hlavně protože ty holky jsou strašně roztomilý (a ta Reeveova asistentka je navíc nehorázná kunda). Jackie Chan je taky v pohodě (hlavně protože já ho dost můžu), ale co nefunguje je hlavní záporák. Já nevim kam na ně ty asiati choděj, ale takhle debilního záporáka jsem viděl snad jen v "Naked Weapon" (a to je co říct). Největší plus tohohle filmu je, že se vůbec nebere vážně, ale kdyby si Donnie radši střihl hlavní roli místo, aby parodoval režii mohl to bejt opravdu příjemnej zážitek. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Následujúci film by mal byť povinnou výbavou ľudí s poruchami spánku. Po piatich minútach pozerania by okamžite zaspali. Film som dopozeral asi až na dvadsiaty krát a to vôbec nepreháňam. Odpad som nedal len kvôli tomu, lebo faktom ostáva, že film som dopozeral. Čo sa týka deja, tak si to môžete pustiť na začiatku, v strede či dokonca na konci a efekt bude stále ten istý. Absolútne zmätočné a odporné spracovanie na úrovni decka možno niekoho oslovia, ale mňa teda nie. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Change, Change, Change“ nazpívali Jackie Chan & Twins. (Rominator)
  • Film získal dvě ceny Golden Horse, a to za nejlepší choreografii (Donnie Yen) a nejlepší vizuální efekty (Eddy Wong). (Terva)

Reklama

Reklama