Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní zabiják upírů Reeve (Ekin Cheng) bojuje proti brutálnímu světu vampírů, kterému vládne jeho úhlavní nepřítel, Vévoda. Ten se snaží dopadnout prince upířího národa, aby pomocí jeho krve uvrhnul Zemi do nové doby temna. Reeve s pomocí Jackie Chana musí Vévodu zastavit, než bude příliš pozdě. (Magic Box)

Recenze (76)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Upírska Hong-Kongská zmätočná hračka bez hlavy a päty. Choreografia bojových scén je veľmi zlá, počítačové efekty na úrovni začiatočníka v 3dsmax, a réžia vpodstate neexistuje. Osobitné strhanie si zaslúži odporná syntetizátorová hudba, ktorá je doslova ledabolo nastrihaná do filmu. Výsledok je potom taký, že chvílu hrá jedna melódia, potom je počuť zreteľný puk, a zrazu hrá úplne niečo iné rozdielneho tempa, či motívu. Takto je to kľudne počas minúty vypuknuté i tri krát. Poteší akurát tak jeden vcelku pekný matrixovský súboj o plyšového medvedíka (!!) a epizódna minirolička Jackieho Chana v úlohe roztržitého ženícha. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rýdzo slovanský mýtus o nemŕtvych monštrách - upíroch, sajúcich krv živých ľudí, sa už dnes celkom prirodzene globalizoval. Mal som možnosť vidieť vampírov z horúceho Mexika (Od súmraku do úsvitu), chladnej Aljašky (30 dní dlhá noc), či totálne nezmysly z komerčnej Ameriky (Blade, Queen of The Damned). Teraz som sa s nimi stretol v Ázii. Aké to bolo? Nuž, bieda. Nie je to film určený horrorovému publiku, skôr si prídu na svoje obdivovatelia komediálne akčných kung-fu snímkov. Hodne napovie účasť J.Chana v tomto projekte. Mňa najviac zaujala scéna z 23. minúty, kedy sa v pozadí záberu objaví obraz s českým nápisom "Byli jsem a budem". V Hong Kongskom filme je to pre našinca dosť kuriózny detail. "Krotiteľom upírov" dávam dve hviezdičky len preto, lebo mám slabosť pre malé, šikovné aziatky. ** ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Bez hlavy a paty tento hongkongský pokus o jakéhosi humorného Bladea je, to je fakt. Místy je to zábavné, místy dost nudné (většina neakčních částí). Soubojů ve filmu zase tolik není, ale jejich choreografie mi přišla celkem slušná. Zvláště bitka mezi roztomilými šikmoočkami (hraje je dvojice populárních zpěvaček) pomocí tyčí mi přišla hodně dobrá. Jen mi vadilo, podobně jako u ostatních filmů tohoto typu, že lovec upírů měl po většinu filmu s jedním členem upířího plemene plné ruce a nohy práce, a na konci najednou nebyl problém posílat směšné "tesáky" do věčných lovišť jako na běžícím páse. Jackie Chan a jeho svatba s ožralou nevěstou do filmu moc nepasovali, ale když už tam Jackie je, tak to není na škodu, jelikož nám předvede něco málo ze svého umění. Zkrátka tenhle filmík je spíše průměr. Já jsem od něho nic nečekal, takže mně nenadchl ani neurazil. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Úplně zbožňuji, když někdo hledá logiku a jakási předepsaná pravidla a jiné důležité náležitosti u filmu o upírech - pardon, opravuji se - na roztomilé, slaďounké romantické komedii o upírech. Vtipné, zábavné a oči potěšující podívané s neskutečnou ohebností, umem, krásou a komediálním talentem všech hlavních představitelů - tak dobře, přiznávám - představitelek … ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Pokud budu tento film brát jinak než jako poloviční parodii, tak bych ho musel zřejmě odsoudit po pár minutách, ale díky některým povedeným vtípkům, se na to dá i dívat. Choreografie soubojů, pokud můžu použít tak velkorysé označení, není také nejhorší. Každopádně před puštěním rezignujte na „smysluplný“ děj. Váš intelekt může v klidu odpočívat. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Change, Change, Change“ nazpívali Jackie Chan & Twins. (Rominator)
  • Film získal dvě ceny Golden Horse, a to za nejlepší choreografii (Donnie Yen) a nejlepší vizuální efekty (Eddy Wong). (Terva)

Reklama

Reklama