Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (291)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jo, kouká se na to pěkně, zvlášť díky přitažlivému hereckému obsazení. Nedá se říct, že by to byla ztráta času (mužští představitelé vtipnými dialogy jenom perlí - většinou), ale je to nádherný příklad, co dokáže americká produkce udělat z klasické literatury ve snaze přiblížit ji svým Brendonům a Brendám. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Jeden za všechny a všichni zničíme, co se na Třech mušketýrech zničit dá." Dumas by zíral, kdyby tušil, že se Anna Rakouská s Ludvíkem XIII. hluboce milovali, že d´Artagnan vyrazil na svou pouť hnán touhou pomstít svého otce a jak to skutečně bylo s mylady. Jenže v době, kdy vznikl Muž se železnou maskou nebo Mušketýr, je i minimální respekt k předloze něčím, co se nenosí. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Americká verze mušketýrů pro blbečky. Jinak to fakt nevidím. Tak zprzněný původní námět už jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl. Tohle nemělo vůbec co dělat s Alexandrem Dumas. Vrcholem americké trapárny je sebevražda milady de Winter, kterou není schopen Athos potrestat a finální scéna vrcholného souboje d´Artagnana s Rochefortem, kdy podle originálu dávno mrtvá Constance poda d´Artagnanovi meč. Na pohádku to bylo dost drsné (mrtvých víc jak v akčňáku se Stallonem a Schwarzikem dohromady), na historický film moc uvalené a na klasiku naprosto nevhodné. Film tak akorát pro otrlé americké publikum. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Na téhle verzi Tří mušketýrů je nejvíc zajímavé to, jak brutálním způsobem lze vymrdat s předlohou i historií zároveň. Nevadí mi ani tak ta opravdu řádně překopaná dějová linie příběhu, Lesterovi mušketýři se předlohy drželi docela věrně a stejně to nefungovalo. Ale že Mylady je vlastně docela hodná dáma, ze které udělal ďábla až ten bídník Athos, respektive Hrabě de La Fere, to už mi docela vadí. Richelieu je pak kapitola sama o sobě. Curry si tu roli docela užívá a podle toho, co asi dostal na papíře, jí nehraje vůbec zle. Bohužel však nehraje Richelieua, ale spíš Mazarina (je to tak napůl) a je tak krásným příkladem toho, jak lze v jedné postavě zprasit předlohu i historii jedním vrzem. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace Dumasova románu (dá se ještě vůbec toto nazývat adaptace?) je opravdu ubohá. Ubohost je nejlepší slovo, které vystihuje tento film. Stupidní elementy nemá cenu rozebírat. Jen si rýpnu do pokusu provést americký humor na francouzské půdě - to nejde dohromady a působí to hodně dementně místy. Jedině herecké obsazení a občas sympatická dobrodružná nota drží tuhle patlaninu nad propastí pekelnou. 20-30%. Howgh! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Gabrielle Anwar (královna Anna) byla v době natáčení filmu těhotná, proto její postava nosí volnější šaty. (viperblade)
  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)

Reklama

Reklama