Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1912. Mladá dívka se probouzí z děsivé noční můry, která ji v poslední době pravidelně pronásleduje. Následujícího rána se jde představit jako nová chůva do rodiny Allisonových k jejich dvěma dětem dívence Lorraine a nemluvněti Trevorovi. Všichni společně se mají hned nazítří nalodit na Titanic, který má podniknout slavnou plavbu ze Southamptonu do New Yorku. Největší a nejluxusnější loď všech dob, podle všeobecného mínění nepotopitelnou, navštěvují novináři a starý kapitán Smith, jehož čeká poslední plavba před penzí, je chtě nechtě musí doprovázet. Další den loď opouští přístav a vyplouvá vstříc svému osudu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tv inscenace, na kterou Vladimír Železný vyčůraně dělal reklamu záběry z Cameronova Titanicu (mimochodem, zase mu to prošlo). V této souvislosti se obracím na movie(ho), který již v několika svých komentářích se otírá o Cameronův velkofilm: "Movie, já chápu že tvá nenávist vůči tomuto filmu je nezměrná, ale už s tím začínáš trochu nudit. Tahle verze té Cameronově nešahá ani po kotníky, ať dějově, tak i filmařsky. " ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Žádný velkofilm to není. Spíše dost obyčejný romanticko-dobrodružný snímeček druhé kategorie. Oproti Cameronově dojáku to má však jednu nepopiratelnou přednost, a to že se tu vyskytuje pár skutečných herců, kteří také hrají (Rozhodně nemyslím Catherinu Zetu-Jones, Nedejbože!). ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno, co jsem tento snímek viděla - a jediné, co mi utkvělo v hlavě, jsou skvělé herecké kreace Tima Curryho (ta scéna pokusu o znásilnění!) - jednoho z mých tajných dětských idolů... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vzalo něco z Cameronova Titanicu a něco by se vzalo tady, dal by se z toho uplácat docela slušnej film. Tady se příběh jakoby drobí mezi větší množství postav, takže část před katastrofou neni takovej romantickej kýč jako v Cameronově verzi. Navíc Catherine Zeta-Jones aspoň neni taková strašná afektovaná kráva jako Kate Winslet. Katastrofická část je ovšem laciná, až z toho bolej oči. Oba filmy hodnotim stejně. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ross LaManna, Joyce Eliason | Hudba: Lennie Niehaus | Produkcia: Harold Lee Tichenor, Rocky Lang | Distribúcia: RHI Entertainment | Rozpočet: 13 miliónov $ || Vskutku celkom šikovný pokus o vzkriesenie pamiatky Titanicu. Žial ale za hrstku penazí nikto nevyčarí katasrtofický film na tri hodiny s gradáciou, obrazovou kvalitou a dobrou hudbou. O hercoch ani nehovoriac. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto byl vůbec první film o Titanicu, který jsem ve svém životě viděl. Tehdy, koncem devadesátých let, ho Nova vysílala v hlavním vysílacím čase a byl to pro měv mém dětském věku tehdy velmi zajímavý filmový zážitek. Nicméně jak ubíhaly roky od doby, kdy jsem ho viděl poprvé, tak mé vzpomínky na film slábly, a tak jsem doufal, že ho třeba někdy nějaká TV stanice bude reprízovat. Dočkal jsem se až nyní, před dvěma dny totiž tento film vysílala slovenská Joj Plus u příležitosti 101. výročí potopení lodi. A já si tento film po mnoha letech vychutnal znovu stejně jako tehdy při prvním zhlédnutí. Jelikož už jsem si nepamatoval, kdo z hlavních hrdinů filmu se zachrání a jak to celé dopadne, tak jsem celý příběh velmi intenzivně a s napětím prožíval a musím říci, že tenhle dvoudílný film je celkově velmi povedený, a na to, že tvůrci asi nedisponovali příliš velkým rozpočtem, je film výborně zvládnutý. Oproti Cameronově verzi zde není tolik pozlátka a velkoleposti, což je ale spíše ku prospěchu, a samotné potápění lodi je zvládnuto asi nejlépe, jak to jen rozpočet dovolil. Ve výsledku jsem s tímto filmem velmi spokojený a hodnotím ho jako nadprůměrný. Film ode mne získává čtyři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní inscenace Titanicu určitě není zase až tak špatná. Na Cameronův velkofilm se to sice ani náhodou nečape a taky to trpí typickými neduhy dvoudílných televizních katastrofických snímků, ale to neznamená, že by se jednalo zase až o tak špatný film. Samozřejmně, že v té první polovině se toho zase až tak moc neděje, ale bylo by nefér to tomuto zpracování vytýkat, vždyť i ta bůhvíkolika oscarová verze od Camerona nemá zrovna v první půlce kdovíjaký drajv a tam to kupodivu hodnotícím nevadí. Takže asi takhle co se hodnocení týče tak pro Jamese a jeho film mluví vyšší rozpočet a lepší efekty. Jinak nemám zase až takový problém tyto dvě verze porovnat. Každopádně toto dílo mě ve finále nijak nenadchlo ani neurazilo a dávám 60% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na to snad musí mít člověk talent, aby dokázal natočit zajímavé téma tak nezáživně a nudně. Při sledování tohoto filmu jsem si uvědomil, jak rychle čas běží a že vlastně za chvíli všichni umřeme. Ale bohužel to nebylo nějakým skrytým poselstvím ale tou nehoráznou nudou. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Pokud někteří vyčítaly Cameronovi (cituji) jednoduchost, kýčovitost a přeslazenost příběhu jeho slavného opusu, tak ať si preventivně pustí tohle. Po tomhle, myslím, že své přesvědčení přehodnotí. Všechny příběhy do jednoho, které se zde odehrávají, jsou prostinké a studené jak psí čumák, okořeněné slušnou dávkou trapnosti. Tomuhle faktu pochopitelně nahrávají podprůměrní herci a scénář, který se dělí na dvě poloviny. Ta polovina příběhová (jak jsem již zmínila), jde neúprosně ke dnu, spolu s Titanicem. Naopak druhá polovina, by sama mohla fungovat jako vynikající dokument. Určitě ne vizuálně (tam nastavil Cameron laťku pořádně vysoko), ale co se informací týče. Například jsou zde více rozebráni radisté na Titanicu, neschopnost spojení se s nedalekou tajemnou lodí mezi Titanicem a oficiálně nejbližší lodí Californian, či případ samotné SS Californian která přijela později, než pro přeživší spasná Carpathia, která byla o více než 50 mil dál. Ale i zde jsem našla pár restů, které nelze přehlížet- první důstojník Murdoch ve filmu spáchá sebevraždu (stejně jako v Cameronově verzi) a přitom byl brán za hrdinu,který pomáhal pasažérům, kde mohl, a šel ke dnu s lodí. A absence dalšího hrdiny, šéfkonstruktéra Titanicu- Thomase Andrewse. Tak či onak, informace o tajemné lodi a lodi Californian, byste zase v Cameronově Titanicu nenašli. A proto dávám průměr, za vcelku podrobně historicky doložená fakta a za jediný výborně zahraný charakter, a to je kapitán lodi Smith, který mě dostal svými posledními slovy které zde musím napsat: V NOVINÁCH POŘÁD OMÝVALY JEDNU MYŠLENKU- ANI SÁM BŮH, NEMŮŽE POTOPIT TUHLE NEPOTOPITELNOU LOĎ. A ONA DOSTALA TO SPRÁVNÉ JMÉNO- TITÁNI SE JEDNOU ODVÁŽILI PROVOKOVAT BOHY SVOU NADUTOSTÍ A PÝCHOU, A ZA TO BYLY SVRŽENI DO HOROUCÍHO PEKLA. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jakožto divákovi "trpícím" entuziasmem pro Titanic jako takový, mě toto ztvárnění i přes jeho nepříliš vysoké hodnocení docela zajímalo. Pozitiva by se našly, ale jsou silně překryta negativy, které zní takto: Pane Liebermane, oceňuji Váš zájem oslnit diváky tou nejmajestátnější lodí, jakou kdy lidstvo vyrobilo, ale jestliže jste sehnal prostředky k realizaci, měl jste si také nastudovat podrobně jednotlivá fakta, čímž chci říct, že jste zřejmě zapomněl na jednu z klíčových postav, která nesmí v žádném filmovém ztvárnění chybět a tou postavou je Thomas Andrews, šéfkonstruktér Titanicu (zásadní nedostatek !!). Dalším nedostatkem je samotný příběh, který má spíše tendenci nudit, romantika je tu slabá a celkově nevýrazná, v mém případě se rozhodně nejedná o zpestření filmu. Velkým mínusem jsou pro mě herecké výkony, které snad ani nemá cenu nějak podrobně rozebírat. Káťa Zeta-Jones, která podle mě ví jak hrát tu posloužila spíš jako dekorace, jinak tu nepředvedla zhola nic. Potopení lodi? Tak nechutně odbyté, že mi bylo skoro do pláče. Ve zpracováních z roku 1953 a 1958 bylo pojetí samotné katastrofy daleko lepší, dokonce i Němci se svou verzí z roku 1943 si poradili lépe. Efekty v této verzi jsou opravdu podprůměrné. To jsou negativa. Pozitiv je tu dost málo, ale pro mě jsou významné. Např. scény z Carpathie i z Californian, za které má naopak u mě režisér plus. Dalším potěšením je pro mne Molly Brownová, které je tu věnováno po katastrofě Titanicu dost času, tak jak tomu bylo i ve skutečnosti. Další klady jsem nezaznamenal. Když se nad tím tak zamyslím, tak tohle je možná poslední film o Titanicu, který jsem sehnal a jediný, kdo si nechal nejvíce záležet, kdo riskoval zdraví, aby si splnil sen, kdo právem umocnil majestátnost a kouzlo Titanicu je kdo jiný, než James Cameron. Král filmového Titanicu. Nejvýstižnější komentář napsal: Tosim ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa lepšie a hlavne uveriteľnejšie dielko ako Cameronov opus. Keď sa zoberie do úvahy, že je to TV - oba palce hore... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by zasloužil větší hodnocení ale co se týče znásilnění a krádeže to se mi tam nelíbilo ani nehodilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dvojdielne kolosálne fiasko, ktoré ubíja lacná výprava, triky a ´´obyčajná´´ réžia. Z televízie ale vzíde málokedy niečo kvalitné. Česť výnimkám. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,BOH PREDSA LEN EXISTUJE.“ ,,ÁNO, A CHCE, ABY SI VYPILA POLIEVKU!“ __  ,,Titanic“ Roberta Liebermana som prvý krát videl v marci 1998 na Nove – ako podotýka Lima -, teda v čase, kedy Cameronov opus magnum dobýval kiná. Aj dôvod vzniku tohto filmu preto možno hľadať najmä v podobe ,,predfilmu“ , akejsi ochutnávky pre nedočkavých divákov, ktorý na druhej strane mohol u menej skúsených divákov  vtedy ozaj vyvolať dojem, že sa dívajú na trojhodinový oscarový veľkofilm, rozseknutý pre potreby televízie do dvoch častí. Užívatelia a diváci môžu oba filmy porovnávať iba z dôvodu rovnakej doby ich vzniku, avšak aj to končí keď sa pozrú na diametrálne rozdielne rozpočty oboch projektov. V tomto smere si tvorcovia TV verzie zaslúžia istý obdiv za to, že boli schopný nakrútiť celý film za sumu, ktorá v hollywoodskej verzii išla iba do reklamy. Technické spracovanie je nutné brať s ohľadmi na dané možnosti a potopenie Titanicu je tu znázornené   v ,,tradičných, dramatickosť  vyvolávajúcich“ spomalených záberoch a prekrývačkách. Obsadenie je bez jednoznačných hlavných hrdinov a ľúbostnú líniu medzi – ešte neobjavenou hviezdou – Catherine Zeta-Jones a vtedy obľúbenou televíznou star Petrom Gallagherom , označovanú za červenú knižnicu, si scenáristi vypožičali z novely Morgana Robertsona Márnivosť, pojednávajúcej o fiktívnej skaze lode Titan, ktorá o 14 rokov vopred predpovedala celú katastrofu. Vzhľadom na všetko uvedené ide o absolútne čisté 3*. (1800. hodnotenie, 47. komentár k filmu) ()

CrownThomas 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování Titanicu mi přišlo stejně dobré jako to od Jamese Camerona...Připadalo mi to více dokumentární a hlavně stejně dobré.... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se ve své době jednalo o můj vůbec první, viděný film o Titanicu (alespoň si to tak pamatuji). Tehdy na mě ono vykreslení tragédie velice zapůsobilo. Jenže pak přišel James Cameron a laťku kvality nasadil velice vysoko. To jsem ale stále ještě byl malé pivo, a tak až později, kdy jsem se setkal s jinými filmy popisující onu tragédii - hlavně myslím snímek Zkáza Titaniku z roku 1958 - došlo mi, že toto televizní drama je bohužel kvalitně podprůměrné. 50% ()

Reklama

Reklama