Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (505)

golfista 

všechny recenze uživatele

Sledovat adaptace Stephena Kinga je možná lepší bez znalosti literární předlohy. Ale i když jsem předlohu nečetl, tak jsem klíčovou pointu odhadl dost dopředu.... Atmosféra je sice dobrá, Depp je charismatický jako vždy, ale nějak to úplně nefunguje. Možná to bylo tím, že na Koeppa toho bylo tentokrát hodně a scénáři se věnoval míň než režii.... P.S. - na DVD je uvedena trošku rozšířená verze konce, kterou ale asi museli (zřejmě kvůli přístupnosti) vystřihnout :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemne staromódny, harmonicky plynúci thriller, ktorý zabíja jeho príšerné vyvrcholenie. To veľké prekvapenie je už dnes len otrepaná klišoidná výhybka, ktorá v kontexte s predošlým dejom vôbec nefunguje. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na Johnnyho Deppa se člověk vždycky rád podívá. Když je to v psychologickém thrilleru, tak ještě raději. A když v něm navíc "obtěžuje" John Torturro, tak to úplně nejraději. Nesmí ale vlna nadšení mít sestupnou tendenci a taky se ze zamotaného děje nesmí Stephen King vykroutit takovou nudnou neoriginální pointou. PS: tak prej King je v tom nevinně :). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Stephena Kinga, která se příliš nepovedla. Film věrně kopíruje knihu, avšak chybí mu jakýkoli náznak napětí a náboje, který obsahuje kniha. Režie scenáristy Davida Koeppa je naprosto nenápaditá a jak vidno, převést knihu slovo od slova a scénu od scény na plátno ještě neznamená kvalitní film. Navíc si tvůrci již poněkolikáté (naposledy u Pavučiny snů) neodpustili absolutně nevhodnou změnu konce. Nevím, co komu Stephen King provedl, ale měnit konce románů (ještě takhle hloupě) se mi jeví jako naprostá neúcta k autorovi. I když u takového Nadaného žáka to celkem dobře fungovalo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Režisér a kvalitní herci jsou v tom nevinně, viníkem je paradoxně "šokující" hloupá POINTA scenáristické berličky. Depp byl dobrý až do do momentu zvratu, tu jeho přeměnu jsem mu nevěřil ani sekundu, co byl na plátně. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Johny Depp hraje spisovatele, kterému straší ve věži a kterého straší psychopatický John Turturro. Předvídatelná pointa, žádná pořádná strašidelná scéna a celkově pouze další adaptace Kinga do počtu. 60% Zajímavé komentáře: zputnik, Darren, Arius, sanynka ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že jestli bude vyústění snímku přitažené za vlasy, nebo třeba jestli bude hodně páchnout blbostí, půjdu s hodnocením dolů, ale ono to jaksi nejde. Může za to tajemná, precizně budovaná atmosféra, tradičně výborný Johnny Depp a také finále s lopatou. Jo a líbilo se mi to mnohem víc, než Ozvěny mrtvých! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

I když překousnu svou averzi k Johnnymu Deppovi, nevychází mi ze Secret Window víc než průměrný thriller. Atmosféru jsem nezachytil, jen ten maniak John Turturro je správně Kingovsky znepokojivý. Pointa je dnes již tak nezajímavá, že ani nemá cenu se o ní nějak víc zmiňovat. Až jsem se zastyděl, že jsem ji neodhadl hned po pár minutách. Úplný závěr naopak potěšil. Rozpačitých 6 z 10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bože, Johnny si vie niekedy vybrať úlohy v hrozných sračkách! Ale zvyčajne si to aspoň uvedomuje a jeho výkon je v týchto druhotriednych filmoch patrične bezvýrazný a unudený (napr. Astronautova žena). Tu mu to zrejme nedošlo, pretože sa očividne snaží. Bohužiaľ jeho plné nasadenie je tým jediným pozitívom filmu, v ktorom niet štipky napätia a je zúfalo predvídateľný (existuje vôbec na svete divák, ktorému "prekvapivé rozuzlenie" nedocvakne už po 15 minútach filmu?). A keďže som film videl prvýkrát až dnes, t.j. zhruba rok po Pirátoch Karibiku 3, pri scéne "s viacerými Deppmi" som dostal alergickú reakciu a hodnotenie šlo okamžite ešte nižšie. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, ale pointu jsem vytušil asi 10 minut po začátku filmu a konec mi ji beze zbytku potvrdil. Každopádně znovu opakuji, že Johnny Depp je výborný herec a předvádí to i zde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedených zpracovaných Kingových knih nebo povídek, které za zkouknutí rozhodně stojí. Samozřejmě úspěch tento film má hlavně díky hlavní hvězdě, ze které se stává z průměrného spisovatele vcelku vyšinutý magor s dvojí identitou. Což mi vlastně připomíná, že Stephen King rád a často používá do hlavních rolí jeho příběhů spisovatelé, se kterými si dost rázným způsobem pohrává. Například Osvícení, nebo novější povídka o Pokoji, který má záhadnou moc. Například. Každopádně Tajemné okno rozhodně není špatným filmem. Sice je příběhově spíše průměrným, ale neskutečně důrazným způsobem ho vyvyšuje právě Johnny, který nedokáže zahrát jakoukoliv roli špatně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $48,022,900Tržby Celosvetovo $92,913,171║ ani sa len nečudujem že to najak preborne neuspelo a to bol vtedy Deep akurát v ráži úspechu Pirátov Karibiku _Tak David Koepp týmto počinom len potvrdzuje aký je priemerný scenárista a nemotorný amatérsky režisér, lebo každou prichádzajúcou minútou sa len viac a viac zamotáva v tom čo chce príbehom hovoriť a podáva nám len nezmyselnú skrumáž v podaní podpriemerného nezáživného Johnny Deepa. Ostatné známe herecké tváre tu tiež hrajú len dosť povrchne a tak po prvej polovici sa tento ako že horror bez kúska lepšieho deju stáva len maximálne otravný paškvál. „Chudák Stephen King a jeho ďalšie znivočené dielo.“ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý horor, který se hodně rychle odhalí a tajemné okno se hnedka stane otevřeným. Velká škoda. Johny Depp je herecká kvalita která tento film drží na nohou. Škoda, že svůj talent a chameleonský půvab nevyužívá v lepších filmech. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp .. Další adaptace knihy Stephena Kinga, kterou neznám, natož četl:). Na filmu zaujme zejména Johnny Depp, ovšem ani on na konci nestačí na věrohodné ztvárnění daného zvratu. Jako horor je to dost chabé, jako thriller jen průměrné. Scénář i režie Davida Koeppa je slušná, provázena chvilkovými přívaly napětí a zmíněným tajemstvím ukrytým pod oknem .. přesto jsem měl velice smíšené pocity. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Detektivní thriller s obrovským potenciálem. Po velkém očekávání (adaptace Stephena Kinga, můj oblíbenec Johnny Depp, ale i John Turturro, hudba Philipa Glasse ...) se však dostavilo ryzí rozčarování. Z celkem nadprůměrného staromilsky plynoucího příběhu s dobře budovanou atmosférou se vyklubala slátanina s tak prvoplánovou pointou, že jsem si říkal, že to je určitě jen falešný konec, že to skutečné rozuzlení ještě teprve přijde. Ale nepřišlo... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film, který svého času těžil z mojí fascinace Deppem. Ale abych nekřivdil mě se to fakt strašně líbilo a byl jsem napjatej. Teď už bych na to radši nekoukal, ale dobré vzpomínky přetrvávají, takže proto to hvězdičkové absolutorium. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ano! Pokud se příběhy Stephena Kinga budou adaptovat alespoň takto, budu spokojen. Film má atmosféru, dobrého Johnnyho Deppa, dobrou kameru a hudbu. Většina flmu je na lepší tři, ale pak přijde výborná závěrečná patnáctiminutovka, která vás bezpečně usadí do sedaček. Závěr je změněn, ale podle mého je lepší než v knize! Scenárista vyždímal z povídky vše, co mohl. Po cestě z kina jsem měl skvělou náladu pramenící z toho, že ještě existují scenáristi a režiséři, kteří dokáží Kinga dobře adaptovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mort je spisovatel. právě je v nelehké životní situaci a ke všemu se objeví ,,magor", který si myslí, že mu ukradl povídku. je to typ chlápka, který neustále hledá hlavu, kterou by mohl urazit lopatou. má tři dny, aby dokázal, že povídka je jeho!.... od počátku sledujeme zajímavý herecký výkon J.Deepa. zajímavá je také kamera a vcelku ujde i napětí. po čase ale začne být šílenec nudnej. mám dojem, že se chová nelogicky a kreténsky jen proto, aby to bylo zajímavý. nejdůležitější částí filmu je (samozřejmě) konec. a tenhle teda není zvlášť vyjímečnej. stejně jako celej film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Philip Glass, Geoff Zanelli: 1. Chico and the Man 2. Once in a Lifetime 3. Get Dow 4. Shortnin' Bread ()

Reklama

Reklama