Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1901 při převozu do yumské věznice uteče v arizonských pláních za pomoci svých kumpánů nelítostný zabiják Billy Bucklin. V patách mu je mladý šerif Joshua McKay, šéf policie Nate Hutchinson a vězeň John McKay, kterému guvernér přislíbí za pomoc při dopadení Bucklina milost. John McKay však není typický kriminálník. Míval kdysi rodinu a ranř, ale pak mu pošel dobytek, a když začal honit zločince, dostal se nakonec sám do křížku se záakonem. Na cestu za nebezpečným Bucklinem, toužícím po zlatě, se vydává i půvabná Liz, které Bucklin chladnokrevně vyvraždil celou rodinu. Pro Johna McKaye je čas strávený při stíhání zločince zároveň i jedinečnou příležitostí poznat svého syna Joshuu, kterého deset let neviděl.
Pri prevoze do iného väzenia, za pomoci ďalších komplicov, ujde obávaný zabijak Billy Bucklin. na chrbát mu však dýcha mladý šerif Joshua McKay, šéf polície Nate Hutchinson a väzeň John McKay (Burt Reynolds), ktorému guvernér za pomoc pri dolapení Bucklina sľúbil milosť. John McKay však nie je typický kriminálnik. Kedysi mal rodinu a ranč, a predsa sa dostal do rozporu so zákonom. A to všetko iba preto, že chcel niekomu pomôcť. Desať rokov strávil vo väzení, ale teraz je tento obávaný strelec jedinou nádejou polície. Navyše, Joshua by tiež rád počul otcove slovo. Po toľkých rokoch si budú mať určite čo povedať. Nebezpečnému Bucklinovi má čo vracať aj pôvabná Liz, ktorej Bucklin chladnokrvne vyvraždil celú rodinu. Je len otázkou času, kedy sa stretnú... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

klerik

všechny recenze uživatele

Uf. Televízne pôsobiaci western, kde všetci len putujú krajinou a naháňajú sa krajinou a popri tom cválaní krajinou si doberajú ženskú, ktorá putuje s nimi... krajinou. Áno, záberov na cválajúcich jazdcov a divokú, zaprášenú krajinu je tam požehnane... Záporací sú predpisovo zlomyselní a pri jazdení krajinou (veru) sa likvidujú aj navzájom. Burtovi to celkom sekne, ostatným už menej a režisérovi asi najmenej... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Je v tom cítit televizní tvorba. Možná víc peněz a Burt Reynolds by ze sebe dostal i víc než jen průměr. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

8.1.2011 ~ Hodně televizní a díky tomu hodně levný (ve všech ohledech) western se zápletkou "Copy&Paste". Co taky čekat od produkce Hallmarku :) ~ Burt Raynolds ztratil obživu, ztratil ženu a namísto aby zůstal se svým synem, nechal se zavřít do vězení na dvacet let. Po deseti letech je jeho služeb ale zapotřebí. Bláznivý sadistický vrah a zloděj prchl z vězení a kam šlápne, tam tráva neroste. A tak se za ním vydává jako stopař mladý nezkušený šerif, Burtův syn, a za ním trojice dvou ostřílených staříků a jedné mladé dámy. ~ A to je všechno. Nic jiného se v celém ději neděje. Chvílemi se kecá a vysvětluje minulost, chvílemi se střílí a žertuje, výsledek je ale doopravdy ultra levný a to ať už se týká scénáře, dialogů, počtu herců a triků. U výpravy by to sice šlo taky říct, ale co čekat od vyprahlé kamenité prérie na hranicích s Mexikem. ~ A tak lze jen dopředu odhadovat, jak to skončí, kdo s kým zůstane a kdo se zdejchne. Jedná se o produkci Hallmarku, takže se nedá čekat nějaký dějový zvrat. V podstatě se nedá čekat nic a tak je vlastně kladem filmu, že to mohlo být i výrazně horší. Šup s tím na ČT2 do nějakého "Westernového klubu", pokud takový je. ~ 2,5* ()

Reklama

Reklama